Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

«Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για τα σεμινάρια»


Αυτές τις μέρες και μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, στην πόλη της Λάρισας πραγματοποιούνται σεμινάρια προπονητικής, από την σχολή προπονητών ποδοσφαίρου UEFA Β’.
Τα μαθήματα, λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Διόνυσος» και αρκετοί Λαρισαίοι προπονητές δίνουν εκεί καθημερινά το παρόν, ώστε να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με το αντικείμενο τους. Επικεφαλής αυτής της σχολής είναι ο γνωστός προπονητής, κύριος Μιχάλης Μητροτάσιος, που παράλληλα είναι και Διδάκτωρ Ποδοσφαίρου της Ανώτατης Γερμανικής Σχολής Προπονητικής της Κολωνίας.
Το athleticlarissa, βρέθηκε σε ένα από αυτά τα σεμινάρια και μίλησε με τον κύριο Μητροτάσιο, σχετικά με τα θέματα τα οποία διδάσκονται στην συγκεκριμένη σχολή. Ο κύριος Μητροτάσιος είπε πως πρόκειται για ένα σεμινάριο UEFA Β’, στην οποία συμμετέχουν περίπου 43 άτομα, που είναι υποψήφιοι προπονητές και θα παρακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες τα περιεχόμενα της διδασκαλίας.
Στην συνέχεια, ερωτώμενος σχετικά με το επίπεδο των Λαρισαίων προπονητών, απάντησε πως η αρχική εικόνα που έχει είναι πάρα πολύ καλή, καθώς υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από την πλευρά τους, ενώ σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός πως υπάρχουν ανάμεσα στους μαθητές και αρκετοί πρώην ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε μεγάλες κατηγορίες.
Τέλος, ο κύριος Μητροτάσιος δήλωσε αναφορικά με τους στόχους της Σχολής, πως πρέπει οι προπονητές να μάθουν τα βασικά στοιχεία της προπονητικής, σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους, ενώ γίνεται ανάλυση και στοιχείων της τακτικής και της τεχνικής.
athleticlarissa.gr