Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Πoλ Κουτσολιάκος. Ο έλληνας σούπερσταρ των μάνατζερ!


Πoλ Κουτσολιάκος. Ο απόλυτος σταρ των ελλήνων μάνατζερ! Όποιος ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει στο εξωτερικό το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεργαστεί μαζί του!

Γιατί ασχολούμαι μαζί του; Γιατί μου έκανε εντύπωση το νέο του επίτευγμα. Ιταλικά ΜΜΕ έγραψαν πριν από μερικές μέρες, πως για αντικαταστάτες του Μιλίτο στην Ίντερ είναι υποψήφιοι οι Φαν Νίστελροϊ, Κάριου και... Άγγελος Χαριστέας!!! Και μαντέψτε ποιόν έχει για μάνατζερ ο Χαριστέας...

Πλέον ο Χαριστέας θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριών μηνών στην Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία, που θα αποφέρει, όπως δημοσιεύθηκε, 500 χιλιάδες ευρώ! Μιλάμε για τρελά λεφτά! Την απίστευτη συμφωνία για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή πέτυχε ο μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκος.

Είναι γνωστή η σχέση που έχει στην Ελλάδα με πολλούς μεγαλοδημοσιογράφους του αθλητικού τύπου. Και ο λόγος είναι απλός. Έχουν και οι δύο πλευρές κέρδος. Από την μία ο Κουτσολιάκος τους δίνει τις μεταγραφές πριν ολοκληρωθούν και έτσι αυτοί πουλάνε... και από την άλλη αυτός κερδίζει δωρεάν εξώφυλλα αλλά και άρθρα κτλ για τους πελάτες του με αποτέλεσμα να τον βοηθάνε να... πουλάει!!!

Μεγαλύτερη του επιτυχία είναι οι μεταγραφές του Άγγελου Χαριστέα, τον οποίο πήρε από μικρό παιδί από το χέρι και τον οδήγησε σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες (με την ευγενική βοήθεια του προπονητή-μάνατζερ Όττο Ρέχαγκελ). Πρίν 2 χρόνια πούλησε τον Βιερίνια του ΠΑΟΚ στην Βόλφσμπουρκ για πάνω από 4 εκ. ευρώ και επίσης τον Σταφυλίδη για 1,5 εκ. στην Λέβερκουζεν.

Φυσικά δεν είναι οι μοναδικές επιτυχίες του! Πλιάτσικας στην Σάλκε (τις προάλλες βρίσκονταν στον πάγκο στο παιχνίδι απέναντι στην Μπάγιερν), Χάρης Παππάς στην Μόναχο 1860 πριν κάποια χρόνια, Γιώργος Θεοδωρίδης στην ΦΣΦ Φρανκφούρτης, Κυριάκος Παπαδόπουλος στην Σάλκε (και πλέον περιζήτητος από πολύ μεγάλες ομάδες σε όλη την Ευρώπη), αμέτρητες μεταγραφές του Σωτήρη Κυργιάκου σε Γερμανία και Αγγλία (μέχρι και στην Λίβερπουλ τον πήγε!!!). Φάνης Γκέκας, Τζιόλης, Τζαβέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος παλαιότερα. Και επίσης ήταν αυτός που πήγε τον Κώστα Φορτούνη στην Καϊζερσλάουτερν, ένα παιδί που πλέον κοστίζει πάνω από 5 εκ. ευρώ και που αν οι κεραίες μου πιάνουν σωστά θα τον δούμε σύντομα στην μπούντεσλιγκα σε μία εκ των Βέρντερ, Λέβερκουζεν, Σάλκε ή Ντόρτμουντ... Και πολλές πολλές άλλες μεγάλες ή μικρότερες μεταγραφές παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα (όχι απαραίτητα έλληνες...) σε ομάδες του εξωτερικού!

Και τα τελευταία χρόνια απέδειξε πως δεν είναι ειδικός μόνο στο γερμανικό πρωτάθλημα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τελευταία στην Γαλλία όπου και πήγε τους Μπασινά, Χαριστέα αλλά και πρόσφατα τους Τζαβέλλα και Τζιόλη σώζοντας μάλιστα την καριέρα του πρώτου που ξαφνικά επέστρεψε και στην εθνική! Μάλιστα τώρα τον Ιανουάριο τον έπεισε να μην κάνει το λάθος να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ (όπως ο ίδιος είχε γράψει στο τσιουτσίου) αλλά να παραμείνει στην Γαλλία όπου και είναι βασικός στην Μονακό και παίρνει 600 χιλ. ευρώ τον χρόνο! Επίσης ο Κουτσολιάκος έχει καταφέρει να γίνει σύμβουλος του ρώσου ιδιοκτήτη και προέδρου της Μονακό Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ!

Πριν από μερικές εβδομάδες κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Γιαννιώτα του Άρη... Ενός ποδοσφαιριστή τα δικαιώματα του οποίου κυνηγούσανε 9 διαφορετικοί μάνατζερ! Ο Γιαννιώτας καίγεται να παίξει στο εξωτερικό και διάλεξε τον Κουτσολιάκο... Για να δούμε που θα τον πάει! Η ρήτρα του στον Άρη είναι μόλις 150.000 ευρώ. Τίποτα δηλαδή!

Επίσης πρόσφατα εξασφάλισε τα δικαιώματα και του Σπύρου Φουρλάνου του ΠΑΟ. Δηλαδή άλλος ένας ταλαντούχος νεαρός παίκτης που έχει βλέψεις για το εξωτερικό!
Ο άνθρωπος είναι ΜΑΣΤΕΡ στο είδος του!

Γράφτηκε στο greekbulldog.blogspot.gr, επιμέλεια football-academies.gr