Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η κλήρωση των προκριματικών για το Μουντιάλ 2018

Σε γκρουπ με τέσσερις αντιπάλους, τις Κύπρο, Εσθονία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Βέλγιο "έπεσε" η Εθνική μας ομάδα στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2018, που θα γίνει στη Ρωσία. Δείτε αποτελέσματα της κλήρωσης σε όλες τις ηπείρους.

 Σήμερα Σάββατο[25-7-2015]
στην Αγία Πετρούπολη, στο παλάτι "Κονσταντινόφσκι", πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, το οποίο διεξαχθεί στη Ρωσία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα "έπεσε" στον όγδοο όμιλο της Ευρωπαϊκής Ζώνης, μαζί με Βέλγιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Εσθονία και Κύπρο. Σε αντίθεση με άλλα γκρουπ, το δικό μας είναι με μία ομάδα λιγότερη.

Οι 52 Εθνικές ομάδες (όχι και η οικοδέσποινα Ρωσία, που περνά άνευ αγώνων στα τελικά) τοποθετήθηκαν σε επτά γκρουπ, καθένα από τα οποία είχε έξι ομάδες. Δύο γκρουπ απαρτίζονται από πέντε ομάδες. Όλες θα παίξουν εντός και εκτός έδρας στα προκριματικά, που ξεκινούν στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 και ολοκληρώνονται στις 10 Οκτωβρίου 2017. Από τα εννέα γκρουπ, οι εννέα πρώτοι θα περάσουν απευθείας στο Μουντιάλ, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ τον Νοέμβριο του 2017, διεκδικώντας τις τέσσερις επιπρόσθετες ευρωπαϊκές θέσεις.

Όμιλος "φωτιά" ο 1ος, κατά τον οποίο Ολλανδία και Γαλλία αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο, χωρίς ασφαλώς να ξεγράφει κανείς τη Σουηδία, αλλά και τη Βουλγαρία που θα μπορούσε να "κόψει" βαθμούς από τα φαβορί. Ο 7ος όμιλος με Ισπανία και Ιταλία και αυτός ιδιαίτερα δυνατός. Οι δύο αυτές ομάδες θα μονομαχήσουν για την πρωτιά.

Αξιοσημείωτο ότι στον 6ο όμιλο κληρώθηκαν μαζί Σκωτία και Αγγλία, δύο χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ δεν χωράνε προγνωστικά σε 4ο και 5ο όμιλο, όπου οι περισσότερες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι.

Οι όμιλοι της Ευρωπαϊκής Ζώνης
1ος όμιλος
Ολλανδία
Γαλλία
Σουηδία
Βουλγαρία
Λευκορωσία
Λουξεμβούργο

2ος όμιλος
Πορτογαλία
Ελβετία
Ουγγαρία
Φαρόε
Λετονία
Ανδόρα

3ος όμιλος
Γερμανία
Τσεχία
Βόρειος Ιρλανδία
Νορβηγία
Αζερμπαϊτζάν
Σαν Μαρίνο

4ος όμιλος
Ουαλία
Αυστρία
Σερβία
ΕΙΡΕ
Μολδαβία
Γεωργία

5ος όμιλος
Ρουμανία
Δανία
Πολωνία
Μαυροβούνιο
Αρμενία
Καζακστάν

6ος όμιλος
Αγγλία
Σλοβακία
Σκωτία
Σλοβενία
Λιθουανία
Μάλτα

7ος όμιλος
Ισπανία
Ιταλία
Αλβανία
Ισραήλ
Σκόπια
Λιχτενστάιν

8ος όμιλος
Βέλγιο
Βοσνία
Ελλάδα
Εσθονία
Κύπρος

9ος όμιλος
Κροατία
Ισλανδία
Ουκρανία
Τουρκία
Φινλανδία

sport24.gr