Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η ΕΠΟ, το Μουντιάλ και η Γ Εθνική...

Οι ομάδες της Γ Εθνικής όπως είναι γνωστό σε όλους, παλεύουν με νύχια και με δόντια προκείμενου να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις των ταξιδιών αλλά και των εξόδων της διαιτησίας.




Η ΕΠΟ, με την πρόκριση της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, θα βάλει στα ταμία της 10.000.000 ευρώ! Από αυτά δεν περισσεύει ούτε ευρώ στη Γ' Εθνική, στην οποία αγωνίζονται σήμερα ίσως κάποιοι από τους παίκτες που θα στελεχώσουν στο μέλλον την Εθνική ομάδα;
To καλοκαίρι, όταν οι ομάδες της Γ Εθνικής αγωνιούσαν να δηλώσουν συμμετοχή και να κάνουν χαμηλά μπάτζετ έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, η ΕΠΟ ανακοίνωνε πώς οι σύλλογοι θα αναλάβουν εξ' ολοκλήρου τα ταξίδια τους ενώ έπειτα υποσχέθηκε μια μικρή βοήθεια η οποία εν τέλει δεν ήρθε ποτέ.                                                                                                                      

Tώρα που η ΕΠΟ θα έχει την οικονομική ευχέρεια, θα αγνοήσει και πάλι τη δύσμοιρη αυτή κατηγορία; Την κατηγορία αυτή, που η ίδια «εφηύρε» και ανάγκασε στην ουσία τις ομάδες των νησιών να κάνουν ταξίδια ενώ όταν αγωνιζόtαν στη Δ' Εθνική (Περιφερειακό) δε χρειαζόταν να «ξενιτεύονται» κάθε βδομάδα στις Αθήνα, Νάξο,Μύκονο και πάει λέγοντας.
Και έχεις κύριε Σαρρή τις ομάδες της Γ' Εθνικής να κάνουν αποχές η μία μετά την άλλη γιατί δεν υπάρχουν χρήματα στις ομάδες.
Γιατί με το ζόρι καταφέρνουν να πάνε ως την Αθήνα. Γιατί δύσκολα πληρώνουν ακόμα και τους διαιτητές...
Τα χρήματα της πρόκρισης της Εθνικής στο Μουντιάλ, θα πρέπει να διανεμηθούν σωστά. Να μην αδικηθούν οι παίκτες που έστειλαν την ομάδα στη Βραζιλία, αλλά και ένα  ποσό να επενδυθεί στο ποδόσφαιρο, στις χαμηλότερες κατηγορίες και στις ομάδες, που πασχίζουν για να βγάλουν τους μελλοντικούς Σαμμαράδες και Καραγκούνηδες.
Αν θέλουμε να υπάρχει συνέχεια, μέλλον και διαχρονική παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις...  

Χρυσα Ζερβου..grasidi.gr/