Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

“Χρήστος Ψεύτης: Από το Ευηνοχώρι στον Ολυμπιακό”

.Η σπουδαία καριέρα και οι διακρίσεις ενός από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα που ανέδειξε ποτέ ο νομός μας...

Ο Χρήστος Ψεύτης γεννήθηκε το 1959 Ευηνοχώρι και από πολύ μικρός άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στην αλάνα της γειτονιάς του «στου Μπανιώκου» και στους αγώνες των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου.

Το 1976 υπέγραψε το πρώτο του δελτίο στον Εύηνο Ευηνοχωρίου επί προεδρίας Νικολάου Πολύζου και με μια καλή πορεία επιβεβαίωσε τι φήμε που ήθελαν να είναι ένα από τα ανερόμενα αστέρια του Μεσολογγίτικου ποδοσφαίρου. Κάπως έτσι, δύο χρόνια αργότερα ήρθε η πρώτη μεταγραφή στην Α.Ε.Μεσολογγίου που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας...

Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, στην Α.Ε.Μ και ως βασικό στέλεχος της ομάδας κατάφερε να βρει δίχτυα 80 περίπου φορές, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Η μεγάλη πρόταση ήρθε από τον Πειραιά στο Μεσολόγγι και η σπουδαία μεταγραφή στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε. Ήδη όλη η Αιτωλοακαρνανία παραμιλούσε με την είδηση αυτή και όλοι ένιωθαν περήφανοι για την μεταγραφή του Χρήστου Ψεύτη...
Ήδη όλη η Αιτωλοακαρνανία παραμιλούσε με την είδηση αυτή και όλοι ένιωθαν περήφανοι για την μεταγραφή του Χρήστου Ψεύτη...



Τότε, στον Ολυμπιακό προπονητής ήταν ο Αλκέτας Παναγούλιας και πρόεδρος ο Σταύρος Νταϊφάς. Συμπαίκτες είχε μεγάλα ονόματα της εποχής εκείνης όπως: Πέτρος Μίχος, Σαργκάνης, Βαμβακούλας, Γούναρης, Κουσουλάκης, Εσταβίλιο, Νόυμαν, Περσίας, Αποστολάκης, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Λεμονής κι άλλους μεγάλους άσους του ποδοσφαίρου.

Έτσι, ανάμεσα σε μεγαθήρια του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν ήταν εύκολο να πάρει θέση στη βασική ενδεκάδα οπότε αργότερα πήρε μεταγραφή σε ομάδες όπως: Απόλλων Καλαμαριάς, Διαγόρας Ρόδου, Ιωνικός Νίκαιας, επέστρεψε στην Α.Ε.Μεσολογγίου  την περίοδο 1991-1992, κατόπιν στον Εύηνο Ευηνοχωρίου 1992-1993, ακολούθησε  ένα μικρό πέρασμα και από την Καλυδώνα Ευηνοχωρίου και η φανταστική καριέρα έκλεισε το έτος 1994 στην ομάδα του Αργοναύτη (Δεληκάρης). Στην ποδοσφαιρική του διαδρομή αγωνίσθηκε σε πλέον των 350 μάτς και πέτυχε πάνω από 110 γκόλ.


Το πολύπλευρο ταλέντο του έδινε την δυνατότητα να αγωνίζεται σε πολλές θέσεις (φόρ, χάφ, λίμπερο) αφού η απόλυτη αίσθηση του χώρου, η εκρηκτικότητα ο χειρισμός της μπάλας με τα δύο πόδια, το πάθος του και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός ήταν εχέγγυα για μια σπουδαία καριέρα.

Οι κορυφαίες στιγμές Χρήστος Ψεύτης ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό την σεζόν 1982-1983, το γκόλ-ποίημα (νικητήριο) που πέτυχε το 1984 στις Σέρρες στον αγώνα Πανσερραϊκού - Απόλλων Καλαμαριάς 0-1 κόντρα στο παλιό προπονητή του Αχιλλέα Σαββίδη, γκόλ που που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει ο Πανσερραϊκός στην Β' εθνική αντί του Απόλλωνα, το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τον Διαγόρα Ρόδου την περίοδο 1985-1986 και η συμμετοχή του σε δύο αγώνες κυπέλου πρωταθλητριών Ευρώπης (Ολυμπιακός-Γκόρνικ Πολωνίας, 1987). Τέλος, η κατάκτηση με τον Ολυμπιακό το 1987 το Super Cup με αντίπαλο τον ΌΦΗ (1-0).





iaitoloakarnania.gr