Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Super League: Η καλύτερη 11αδα του πρώτου γύρου


Η καλύτερη 11άδα του πρώτου γύρου

Η αυλαία του πρώτου μισού του πρωταθλήματος έπεσε και σε αυτά τα δεκαπέντε παιχνίδια κάποιο ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν με την απόδοσή τους και γενικά με όλη την παρουσία τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Παρακάτω θα γίνει μια αναφορά στην καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου με βάση την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες και το πόσο σταθερή απόδοση είχαν σε όλο αυτό το διάστημα.

Το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί είναι το επιθετικογενές 4 – 4 – 2 και η αρχή γίνεται με τη θέση του τερματοφύλακα, η οποία ανήκει στον Ορέστη Καρνέζη. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος παρουσίασε πολύ καλή εικόνα, ενώ είναι με διαφορά ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας του. Έχει σωστές τοποθετήσεις στην εστία του, είναι καλός στα τετ α τετ, έχει πολύ γρήγορες αντιδράσεις στις φάσεις που γίνονται στα καρέ του και κάνει πολύ καλές επεμβάσεις τόσο σε χαμηλά, όσο και σε ψηλά σουτ. Υπάρχει βέβαια ένα θέμα με τις εξόδους του στις ψηλές μπάλες, ενώ χρειάζεται βελτίωση και στα μακρινά χτυπήματα με τα πόδια, παρ’ όλα αυτά ο Καρνέζης φαίνεται ότι δουλεύει και προοδεύει συνεχώς.

Την τετράδα της άμυνας αποτελούν οι Γιάννης Σκόνδρας ως δεξί μπακ,  Κώστας Μανωλάς ως δεξί στόπερ, Νίκος Λαζαρίδης ως αριστερό στόπερ και Χοσέ Χολέμπας ως αριστερό μπακ.

Ο Γιάννης Σκόνδρας είναι γρήγορος, καλός αμυντικά στο 1v1, βγαίνει αρκετά στην επίθεση και σκοράρει, είναι δυνατός και έχει καλά τρεξίματα, από την άλλη πρέπει να δουλέψει τις σέντρες του και να δείχνει μεγαλύτερη συγκέντρωση μέσα στο παιχνίδι.
Ο Κώστας Μανωλάς έχει παρουσιάσει τη φετινή χρονιά μια εντελώς διαφορετική εικόνα από τα προηγούμενα χρόνια: είναι γρήγορος, καλός στο ψηλό παιχνίδι, δυνατός, έχει μεγάλη βελτίωση στο 1v1 και δεν κάνει πολλές προωθήσεις με την μπάλα στα πόδια, βέβαια χρειάζεται πολύ δουλειά στις επαφές με την μπάλα, διότι κάνει αρκετές λάθος μεταβιβάσεις, ενώ πρέπει να παίρνει καλύτερες θέσεις όταν πρόκειται να κάνει βάθος στην άμυνα.
Ο Νίκος Λαζαρίδης παρουσιάζει πολύ σταθερή εικόνα στο παιχνίδι του, είναι πολύ καλός στις κεφαλιές, σκοράρει σε προωθήσεις και κάνει καλές μακρινές μεταβιβάσεις με το αριστερό πόδι, υπολείπεται λίγο σε ταχύτητα στο κάθετο παιχνίδι των αντιπάλων και η τεχνική δεν είναι και το πιο δυνατό του στοιχείο.
Τέλος ο Χοσέ Χολέμπας με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχει παρουσιάσει φέτος πολύ καλή εικόνα με πολλές επιθετικές ενέργειες, ταχύτητα, αρκετά γκολ και ασιστ και πολύ καλά τρεξίματα, πρέπει να βελτιώσει όμως την αμυντική του συμπεριφορά απέναντι σε γρήγορους και ποιοτικούς αντιπάλους.
Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι οι Γιάννης Γιαννιώτας ως δεξί χαφ, Γιώργος Ζησόπουλος ως αμυντικό χαφ, Τόμας Ντε Βινσέντι λίγο πιο μπροστά και Τζαμέλ Αμπντούν ως αριστερό χαφ.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας έχει δώσει ταχύτητα στο παιχνίδι του Άρη, πηγαίνει στο 1vs1, σκοράρει συχνά και δίνει βοήθειες και σε άλλες θέσεις, χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε δύναμη, ενώ πρέπει να ελέγχει τα νεύρα του και να μη χάνει την ψυχραιμία του.
Ο Γιώργος Ζησόπουλος του Λεβαδειακού κάνει πολύ καλή χρονιά βοηθώντας την ομάδα του τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, έχει καλή αίσθηση του γηπέδου και καλύπτει πολλούς χώρους στη μεσαία γραμμή με καλά τρεξίματα, θέλει όμως μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του.
Ο Τόμας Ντε Βινσέντι διανύει εξαιρετική σεζόν, αφού αποτελεί το Α και το Ω του ΠΑΣ Γιάννινα, έχει πολύ καλή τεχνική, σκοράρει, απειλεί από κοντινή και μακρινή απόσταση και δίνει αρκετές ασίστ, μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι.
Τέλος ο Τζαμέλ Αμπντούν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση βοηθάει πολύ την ομάδα του, είναι γρήγορος, καλός στο 1v1, δίνει ασίστ και έχει καλή τεχνική. Ωστόσο,  χρειάζεται βελτίωση στα τελειώματά του και να παίζει με περισσότερη δύναμη στις μονομαχίες.
Οι δύο ποδοσφαιριστές που αποτελούν το επιθετικό δίδυμο είναι οι Ράφικ Τζιμπούρ και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο Αλγερινός επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής και βάζει στο παιχνίδι του στοιχεία που τον διακρίνουν όπως η ταχύτητα, η δύναμη και τα καλά τελειώματα και με τα δύο πόδια, μπορεί όμως να γίνει περισσότερο ομαδικός σε κάποιες περιπτώσεις.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος διανύει φέτος μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, αφού έχει σκοράρει μέχρι τώρα επτά τέρματα και δείχνει ηγετικές ικανότητες. Είναι γρήγορος, έχει πολύ καλές κινήσεις εντός κι εκτός περιοχής και απειλεί με πολλούς τρόπους, το θέμα είναι να δείξει διάρκεια από και πέρα και να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα, επειδή είχε μείνει αρκετό καιρό σε απραξία.
Κλείνοντας, είναι ξεκάθαρο πως σε αυτό τον πρώτο γύρο δεν έχουμε παρακολουθήσει σπουδαίο θέαμα πλην ελάχιστων περιπτώσεων κι αυτό είναι φυσιολογικό σε ένα βαθμό, αφού οι περισσότερες ομάδες έχουν αποδυναμωθεί. Ευχή όλων των φιλάθλων είναι στη συνέχεια του πρωταθλήματος να παρουσιάσουν οι ομάδες καλύτερη εικόνα και να μπαίνουν στα παιχνίδια περισσότερα τέρματα.
overlap.gr