Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Τερματοφύλακας,βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει.


   Ο τερματοφύλακας είναι μια από τις πιο βασικές θέσεις στο ποδόσφαιρο . Μια ομάδα η οποία έχει έναν καλό και σταθερό τερματοφύλακα έχει ένα επιπλέον λόγο να δέχεται δύσκολα γκολ. Ειδικότερα, μια ομάδα η οποία έχει μια μέτρια άμυνα, είναι πολύ σημαντικό να έχει έναν καλό τερματοφύλακα, ο οποίος θα μπορεί να κρατήσει την εστία του ανέπαφη.

Η θέση του τερματοφύλακα χρειάζεται χρόνο, γι' αυτό το λόγο σε περίπτωση που χρησιμοποιείται νεαρός τερματοφύλακας, θα πρέπει να του δοθεί ο κατάλληλος χρόνος. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχει ένας καλός τερματοφύλακας, 

Βασικά στοιχεία τερματοφύλακα:

 Τοποθετήσεις: Οι τοποθετήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς ο τερματοφύλακας θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες θέσεις σε στημένες φάσεις ή σέντρες αντιπάλων.

   Ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι: Το ψηλό παιχνίδι είναι αρκετά σημαντικό για έναν τερματοφύλακα, καθώς θα μπορεί να ελέγχει σε μεγαλύτερο βαθμό σέντρες, στημένες φάσεις και γενικότερα την μπάλα όταν βρίσκεται στον αέρα.

Έλεγχος χώρου: Για έναν τερματοφύλακα είναι πολύ σημαντικό να έχει αίσθηση του χώρου, αλλά και να παίρνει καλές θέσεις μέσα στο γήπεδο, ιδίως σε περίπτωση στημένων φάσεων.

Ικανότητα επεμβάσεων: Βασικότατο στοιχείο, καθώς ο τερματοφύλακας θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Τετ-α-τετ: Αν ένας τερματοφύλακας έχει αρκετά καλά στοιχεία στο τετ-α-τετ  μπορεί να γλιτώσει από δύσκολες καταστάσεις την ομάδα του.

 Ταχύτητα αντιδράσεων : Από τα βασικότερα στοιχεία της συγκεκριμένης θέσης, αφού δίνει στην δυνατότητα να αντεπεξέλθει ο τερματοφύλακας σε δύσκολα ή κοντινά σουτ.

Ευλυγισία : Το συγκεκριμένο στοιχείο δίνει την δυνατότητα στο τερματοφύλακα να είναι το ίδιο καλός και στο ψηλά, αλλά και στα χαμηλά σουτ.

Άλμα: Σε πολλές φάσεις η μπάλα είναι στον αέρα, γι' αυτό το λόγο ο τερματοφύλακας θα πρέπει να έχει το κατάλληλο άλμα για να μπορεί να ελέγχει αυτές τις φάσεις.
anastasiadispanagiotis