Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΡΓΚΕΣ ΠΙΤΕΣΤΙ 2 - 4 (14 - 2 - 1977 )

Σαν σήμερα πριν 41 χρόνια δόθηκε στο Εθνικό Στάδιο Μεσολογγίου ένας πολύ ενδιαφέρων και σπουδαίος διεθνής φιλικός αγώνας, με την ΑΕΜ να υποδέχεται την περίφημη Αργκές Πιτέστι της Ρουμανίας,την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 1977, αφού την προηγούμενη ημέρα (Κυριακή), δεν έγιναν αγώνες πρωταθλήματος Αιτωλοακαρνανίας λόγω απεργίας των διαιτητών της Ένωσης.
Η Αργκές είχε φθάσει από την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάτρα, όπου και φιλοξενήθηκε από την διοίκηση της Παναχαϊκής για ένα 15νθήμερο, με την ευκαιρία της λήξης του πρώτου γύρου και της διακοπής του πρωταθλήματος Ρουμανίας, στο οποίο εκείνη την στιγμή η Αργκές βρισκόταν στην 2η θέση. Επρόκειτο για μία αρκετά δυναμική και εξαιρετικά τεχνική ομάδα, που το 1972 είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ρουμανίας και την επόμενη περίοδο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών είχε κερδίσει την Ρεάλ με 2-1, ενώ ηττήθηκε με 3-1 στη ρεβάνς. Το 1977 είχε ήδη 8 συμμετοχές στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η μεγαλύτερη βεντέτα της ομάδος ήταν ο διεθνής μπαλαντέρ Ντομπρίν, ενώ ξεχώριζαν ακόμη οι Ράντου (σέντερ φορ), Ολτεάνου (διεθνής και αρχηγός), καθώς και αρκετοί διεθνείς με την Ελπίδων (Μπορμπουλέσκου, Στάνκου, Ντουρονικολάε, Κιβέσκου κλπ.). Προπονητής ήταν ο Ρουμάνος Χαλατζιάν, ενώ την ομάδα συνόδευε και ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων της Ρουμανίας Ιβάν Ποπέσκου.
Ο αγώνας ήταν ίσως ο καλύτερος και ποιοτικότερος που είδαν ποτέ οι φίλαθλοι του Μεσολογγίου που κατέκλυσαν το γήπεδο, με την Αργκές να κάνει ουσιαστικά επίδειξη τεχνικής και να επικρατεί με σκορ 4-2 επί της ΑΕΜ, που πραγματοποίησε κι αυτή πολύ καλή εμφάνιση. Η Αργκές προηγήθηκε στο 27΄ με τον Τόμας αλλά ο Σταμουλακάτος ισοφάρισε σε 1-1 στο 35΄. Όμως οι Ρουμάνοι ανώτεροι, έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 3-1 με δύο τέρματα των Τόμας στο 40΄ και Ιβάν στο 43΄. Στην επανάληψη ο Ιλνεάνου έκανε το 4-1 στο 76΄, για να μειώσει ο Γαλανός για την ΑΕΜ στο 88΄ στο τελικό 4-2. Η σύνθεση της ΑΕΜ στον αγώνα αυτό ήταν η εξής : Ζήκος, Γουλής, Τσολίγκας, Μπάθας, Τζίλιος, Ζαπαντιώτης, Καραμανόπουλος, Πασσιόπουλος Αγγ., (Δενδρινός Σ.), Σταμουλακάτος, (Βούρβαχης), Γαλανός, Τριανταφύλλου.
(Στη φωτογραφία η ΑΕΜ εκείνης της περιόδου).

του Μιλτιάδη Ζαβέρδα