Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ποδοσφαιρικό ταλέντο και προσωπικές θυσίες!

Το ποδόσφαιρο δεν είναι η απλή προπόνηση και ο αγώνας το Σαββατοκύριακο. Είναι μια ιδέα, είναι τρόπος ζωής. Για να πετύχεις πρέπει να κάνεις θυσίες στη ζωή σου.


“Χρυσός Οδηγός” για ανέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών!

... Για παράδειγμα ας πάρουμε την διατροφή. Ένας πετυχημένος αθλητής πρέπει να προσέχει καθημερινά την διατροφή του και να τρώει υγιεινά γεύματα ούτως ώστε το σώμα του να είναι σε εγρήγορση όχι μόνο στην προπόνηση αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ουσίες όπως το οινόπνευμα και το τσιγάρο είναι ότι χειρότερο για ένα ποδοσφαιριστή και ειδικά για τους νεαρούς που θέλουν να έχουν μια πετυχημένη καριέρα.

Όσο αφορά τον ύπνο εννοείται ότι οι πετυχημένοι αθλητές πάνε για ύπνο νωρίς και τα ξενύχτια απαγορεύονται.

Προπονήσεις – Σκληρή και ποιοτική δουλειά

Για να γίνεις ο καλύτερος χρειάζεσαι σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο ποδόσφαιρο. Αν εστιάζεσαι να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη.

Επίσης , για να πετύχεις σε επαγγελματικό επίπεδο χρειάζεσαι υπομονή και επιμονή.

Η καθημερινή προσήλωση είναι το παν και η μπάλα είναι ο μόνιμος πιστός σου σύντροφος. Γι΄ αυτό πρέπει να μάθεις να κάνεις τις σωστές κινήσεις ούτως ώστε να κερδίσεις τον αντίπαλο σου.

Ο καλύτερος τρόπος να αναπτύξεις αυτές τις ικανότητες είναι οι καθημερινές ποιοτικές προπονήσεις τόσο συλλογικά όσο και ατομικά. Η αφοσίωση στην προπόνηση είναι υπερβολικά σημαντική.

Το να δίνεις το εκατό τις εκατό στην προπόνηση αποδεικνύει το πάθος σου για το ποδόσφαιρο και σε βοηθά σωματικά και πνευματικά να βελτιωθείς. Όσο περισσότερο ιδρώσεις στην προπόνηση τόσο καλύτερα θα αποδόσεις στον αγώνα. Η μπάλα πρέπει να γίνει ο καλύτερος σου φίλος και για να το πετύχεις αυτό πρέπει να καταβάλεις επιπλέον προσπάθεια και μετά τις προπονήσεις παίρνοντας μια μπάλα για ατομική προπόνηση.

Ακόμη και το να παίζεις με την μπάλα μόνος στη αυλή του σπιτιού σου θα βελτιώσει αισθητά την απόδοση σου.

Ψυχολογία

Ο κινητήριος μοχλός της μέγιστης απόδοσης είσαι εσύ και πιο συγκεκριμένα ο εγκέφαλος σου. Από τον εγκέφαλο πηγάζουν όλες οι πληροφορίες προς τα υπόλοιπα όργανα του σώματος σου.

Πρέπει το μυαλό σου να εργάζεται ακατάπαυστα ούτως ώστε να υλοποιήσει το όνειρο σου. Πρέπει να κτιστεί η νοοτροπία του νικητή σε συνεργασία με τους προπονητές σου. Χρειάζεται να έχεις καρδιά για να το κάνεις αυτό ούτως ώστε σιγά σιγά να αποκτήσεις τρομερή αυτοπεποίθηση.

Φυσικά η νοοτροπία δεν αποκτάτε σε μερικές μέρες αλλά κτίζεται με σωστή δουλειά, αφοσίωση και την εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων με την πάροδο του χρόνου.

Ένας ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να ακούει τον εαυτό του. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να ΜΙΛΑ με τον εαυτό του. Οι εμψυχωτικές λέξεις βοηθούν στην διατήρηση της ενέργειας, της αυτοπεποίθησης και της σιγουριάς ούτως ώστε σε κάθε παιχνίδι ο ποδοσφαιριστής να υπερβάλλει τον εαυτό του.

Για παράδειγμα μπορείτε να προσέξετε τους αθλητές στίβου, οι οποίοι λίγο πριν το άλμα ή αγώνα επαναλαμβάνουν συνεχώς κάποιες λέξεις οποίες τους δίνουν την απαραίτητη ώθηση για την πολυπόθητη επιτυχία.

Μπορεί το πάθος σου να σου κερδίσει μερικά παιχνίδια αλλά η ψυχολογία θα σου κερδίσει τρόπαια.

“Είμαι ποδοσφαιριστής τρέχω, πασάρω, ζητώ, μάχομαι, στηρίζω, κυριαρχώ, αντιμετωπίζω, αντιστέκομαι, δημιουργώ, εκτελώ, επικοινωνώ κόσμια, γίνομαι πρότυπο ζωής, ΚΕΡΔΙΖΩ”



(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο campussportivo.com)