Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η Λαμία «τελείωσε» την Παναχαϊκη...

 Η ομάδα της Φθιώτιδας πέρασε με 0-1 από τη Ναύπακτο με γκολ του Καραγιάννη στο 80’ και καταδίκασε σε υποβιβασμό τους Πατρινούς .... Από μία κόκκινη σε κάθε ομάδα.

Υπό το βλέμμα περίπου 150 φιλάθλων και με αρκετή ζέστη στη Ναύπακτο, η Λαμία επικράτησε 1-0 της Παναχαϊκής στην εξ αναβολής αναμέτρηση της Τετάρτης (11/5) για την 26η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.
Ως εκ τούτου, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού, ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με ένα σύλλογο που συνεργάστηκε κατά το παρελθόν, έπιασε τον Απόλλωνα Σμύρνης στην 4η θέση και θα τον προσπεράσει εφόσον τηρηθούν οι κανονισμοί και του αφαιρεθούν εξι συνολικά βαθμοί από τη γκάφα στην Ελευσίνα.
Αντίθετα, η Παναχαϊκή των τριών αναπληρωματικών μετα από αυτη την ήττα εχει ουσιαστικά μονο μαθηματικες ελπίδες παραμονής.
Το ματς σημαδεύτηκε από την αδιαθεσία του Αλέξανδρου Νατσιόπουλου προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (σ.σ. έκανε εμετό και αποχώρησε προσωρινά), ενώ αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες την αναμέτρηση.
Ελαφρά υπεροχή η Λαμία
Ελάχιστες συγκινήσεις επεφύλασσε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Παπαχαραλάμπειο, σε ένα παιχνίδι κέντρου και πολλών λαθών.
Η Λαμία ήταν ελαφρώς καλύτερη από το ημίωρο και έπειτα, ωστόσο η πιο αξιόλογη φάση καταγράφηκε από πλευράς Παναχαϊκής στο 41ο λεπτό, με το διαγώνιο σουτ του Μητρόπουλου.
Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου σημαδεύτηκε από την αδιαθεσία του Νατσιόπουλου, ο οποίος ζαλίστηκε, έκανε εμετό και αποχώρησε για λίγα λεπτά μέχρι να συνέλθει.
Η αποβολή «σκότωσε» την Παναχαϊκή
Η Λαμία είχε αποκτήσει τα ηνία του αγώνα και όσο περνούσε η ώρα ενέτεινε την πίεσή της προς τα καρέ του Στρέζου, ωστόσο και πάλι η Παναχαϊκή βρήκε τον τρόπο να απειλήσει (στο 70’ με το χαμένο τετ α τετ του Χούσα).
Ένας παίκτης που εξασφάλισε άδεια από τον Ελληνικό Στρατό για να αγωνιστεί, ο Φώτης Παπανικολάου[φωτογραφία], έμελλε να αποδειχθεί μοιραίος για την ομάδα της Πάτρας, καθώς γνώρισε την -αυστηρή- αποβολή με δεύτερη κίτρινη στο 76’.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθών Καραγιάννης δικαίωσε τον Σπανό για την κίνησή του, καθώς έπιασε ένα γεμάτο σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στρέζου και χάρισε τη νίκη στη Λαμία.
Εν μέσω έντασης, αφού μερικοί οπαδοί τα έβαλαν με τον Σπανό και τον συνεργάτη του Κώστα Σωτηρόπουλο, συνεχίστηκε το ματς, ενώ το μόνο που διαφοροποιήθηκε στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων ήταν η αριθμητική κατάσταση λόγω της αποβολής του Νατσιόπουλου με δεύτερη κίτρινη.
Αναφορικά με τη διαιτησία, αυστηρή ήταν η αποβολή του Παπανικολάου, γεγονός που επηρέασε την έκβαση του αγώνα.
Κίτρινες: 43’ Μουκίδης - 25’ Νεόφυτος.
Κόκκινες: 76’ Παπανικολάου (δεύτερη κίτρινη) - 90'+1 Νατσιόπουλος (δεύτερη κίτρινη).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Γ. Λαμπρόπουλος (89’ Σαμπατάκος), Ρουμπάτος, Πινδώνης, Τρίγκας, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Παπανικολάου, Μητρόπουλος.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος, Λεάντρο, Κοτσώνης, Τζόκιτς, Καραλής (74’ Καραγιάννης), Νεόφυτος (86’ Σιλιγαρδάκης), Νατσιόπουλος, Σιατραβάνης, Πίντο (90’ Αλεξίου).

a-sports.gr