Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Εορτή στο εξωκλήσι Αγίου Γεωργίου - 2016

 Εκατοντάδες συνδημότες μας τίμησαν την εορτή του Αγίου Γεωργίου στο ονομαστό εξωκλήσι που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου.


Οι αναβάτες με τα άλογα – όπως είναι το έθιμο – ήταν και αυτοί εκεί που και εφέτος δεν διεξήχθησαν ιππικοί αγώνες αφού μια από τις ιδιοκτησίες κατά μήκος των οποίων γίνονταν οι <<κούρσες>> περιφράχθηκε και αξιοποιήθηκε.

Έτσι η απόσταση που απόμεινε δεν επαρκούσε για να τρέξουν τα ιπποδρομιακά άλογα και πραγματοποιήθηκε συμβολικά μόνο μια <<κούρσα>> με ντόπια άλογα στην οποία νικητής αναδείχθηκε το άλογο “Κωνσταντίνα” με αναβάτη τον Γεωργίου Χρήστο και ιδιοκτήτη τον Γεωργίου Χρήστο.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος ευχήθηκε χρόνια πολλά και τόνισε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατό θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και του χρόνου θα υπάρχει λύση στον χώρο ώστε να γίνουν οι αγώνες.

Συγχαρητήρια σε όλους που συμμετείχαν και βοήθησαν αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς (εκκλησία, τοπική κοινότητα, ιππικοί όμιλοι και ο δήμος) να δράσουν από κοινού για να βρεθεί οριστική λύση ώστε του χρόνου να ξαναζήσουμε μαζί με την γιορτή του Αγίου Γεωργίου και τους ιππικούς αγώνες διαιωνίζοντας το έθιμο…

Χρόνια πολλά...







evinochori-kalidona.gr