Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΔΙΚΑΙΗ ΗΤΤΑ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

 Δεν κατάφερε η ομάδα μας να «γκρεμίσει» από την κορυφή για τρίτη φορά (μετά τις νίκες με ΠΟΛΙΣ Καλλιθέας και Κορίνθου) τον πρωτοπόρο του Ομίλου και ηττήθηκε  χθες το απόγευμα στη Ριζούπολη από τον ιστορικό Απόλλων Σμύρνης με σκορ 66-55.


Η ομάδα μας δεν έπιασε την απόδοση που χρειαζόταν για να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι και φυσιολογικά περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο από τους καλύτερους γηπεδούχους, κυνηγώντας το σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Κι αν «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» τότε φάνηκε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την ομάδα μας. Μπήκε μουδιασμένα στο παρκέ, ήταν άστοχη στις βολές  (αφού έχασε 7 στο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου) και κακή στην άμυνα με αποτέλεσμα το 7-6 των 2 πρώτων λεπτών να μετατραπεί σε 19-6 για τους γηπεδούχους που μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Απόλλωνα προηγούμενο με σκορ 25-14, διαφορά που του έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα για τη συνέχεια.

Το ίδιο νευρική η ομάδα μας και στο Β’ δεκάλεπτο κατάφερε όμως να βελτιώσει αρκετά την αμυντική της λειτουργία. Παραταύτα, η επιθετική της δυστοκία δεν της επέτρεψε να πλησιάσει στο σκορ και με τη λήξη του ημιχρόνου βρέθηκε 13 πόντους πίσω (40-27 σκορ ημιχρόνου).
Στο πρώτο μισό του Γ’ δεκαλέπτου η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα φτάνοντας μάλλιστα τη διαφορά και στους 16 πόντους (50-34). Σε εκείνο το σημείο η ομάδα μας έδειξε να αφυπνίζεται και «τρέχοντας» ένα σερί 9-0 πλησίασε στους 7 πόντους (50-43). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 52-44, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι και η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο, όμως οι πολύ κακές επιλογές στην επίθεση και τα αβίαστα λάθη δεν της το επέτρεψαν. Οι γηπεδούχοι συνήλθαν και κατάφεραν να αποκτήσουν και πάλι διψήφια διαφορά την οποία και κράτησαν χωρίς προβλήματα ως το τέλος. Το τελικό 66-55 κρίνεται απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας που παρουσίασαν οι δυο ομάδες στο παρκέ.

Συμπερασματικά, η ομάδα μας δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση στο χθεσινό παιχνίδι με εξαίρεση μόνο το δεύτερο μισό του Γ’ Δεκαλέπτου. Πλήρωσε κυρίως το πολύ κακό της ξεκίνημα και την συνολική επιθετική της δυστοκία. Οι γηπεδούχοι με το ποιοτικό σύνολο που διαθέτουν ήταν πιο συγκεντρωμένοι και στα κρίσιμα  σημεία του παιχνιδιού είχαν τις λύσεις για να διατηρήσουν διαφορά ασφαλείας αποδεικνύωντας με τη συνολική τους εικόνα ότι είναι η καλύτερη ομάδα του Ομίλου και δίκαια  βρίσκονται στην κορυφή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το φίλο σωματείο του Απόλλωνα για την  φιλοξενία την οποία ασφαλώς και θα ανταποδώσουμε στο παιχνίδι του Β’ Γύρου στο Μεσολόγγι. Θερμά συγχαρητήρια σε αθλητές και τεχνικό επιτελείο για τη δίκαιη νίκη, ευχόμαστε Καλές γιορτές και καλή συνέχεια στο Πρωτάθλημα.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους του Μεσολογγίτες φίλους της ομάδας μας που έδωσαν το παρόν στο Κλειστό της Ριζούπολης στηρίζοντας για μια ακόμη φορά τις προσπάθειές της.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι με αντίπαλο τον Οίακα Ναυπλίου.

Το φύλλο αγώνα:

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 40-27, 52-44, 66-55.

Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης (Χουχουλής – Χατζής): Κοντούδης, Γκινούτσης, Πετρόπουλος 10(1), Νιώτης, Σιώμος, Αρναουτάκης 8(1), Παπουτσής, Αθανασάκης 13, Πάντσιος 10(1), Θυμνιός 8, Τσελεμπής 11(1) Τάσιος 6.

Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου (Ζωντός): Ιωάννου 4(1), Βουρνάς 4, Ζαμπέτης 7, Σταμούλης, Μπαλτάς, Μουράτογλου 8, Σταυρόπουλος 10(1), Δημητρόπουλος, Γεωργιάδης 6, Παπαγεωργίου, Καρέτσος Β., Ψάλτου 16.

trikoupisbc.wordpress.com