Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Μια γυναίκα στον πάγκο ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας...

 Η Κορίν Ντιάκρ όχι μόνο προπονεί ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά την πάει... τρένο!

Το  καλοκαίρι του 2014, ο πρόεδρος της γαλλικής Κλερμόν, Κλοντ Μισί, εξέπληξε όχι μόνο την χώρα, αλλά τον ποδοσφαρικό κόσμο ανακοινώνοντας ότι η Έλενα Κόστα από την Πορτογαλία θα είναι η νέα προπονήτρια της ποδοσφαιρικής ομάδας.... Των ανδρών. Η Κόστα παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά καθώς δεν μπόρούσε να αντέξει την υπερβολική δημοσιότητα που «έπεσε» πάνω της, ενώ ήρθε και σε ρήξη με τον τεχνικό διευθυντή.Ο Μισί δεν το έβαλε κάτω και επί ένα μήνα αναζητούσε διάδοχο για τον πάγκο της ομάδας του. Και εξέπληξηξε για δεύτερη φορά όταν ανακοίνωσε ότι την τεχνική ηγεσία αναλαμβάνει και πάλι γυναίκα: ήταν η σειρά της Κρίν Ντιάκρ. Πολλοί θεώρησαν ότι επρόκειτο για κάποιο αστείο. Ή για κάποιο... τρολάρισμα του προέδρου. Δεν ήταν έτσι.
 «Δεν νιώθω πίεση. Σε αυτή τη δουλειά δεν σου χαρίζει κανείς τίποτα. Στόχος είναι να νικάμε» είπε η Ντιάκρ, κατά την επίσημη παρουσίασή της. Πρώην παίκτρια η ίδια, με 121 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, η Ντιάκρ έβαλε στόχο να γκρεμίσει κάθε προκατάληψη. Στην πρώτη σεζόν της στον πάγκο της Κλερμόν ικανοποίησε στο απόλυτο τους στόχους που είχε θέσει η διοίκηση: παραμονή στην δεύτερη κατηγορία και βελτίωση της τελικής θέσης στη βαθμολογία. η ομάδα τερμάτισε δωδέκατη και έβαλε τις βάσεις για τη φετινή σεζόν.

«Τώρα αφεντικό είναι η Κορίν. Κέρδισε τον σεβασμό όλων μας και μπορεί να σχεδιάσει όπως θέλει την ομάδα» είπε ο πρόεδρος δίνοντας... εν λευκώ τη διαχείριση του ρόστερ στην 41χρονη Ντιάκρ. «Είναι μεθοδική στη δουλειά της. Δεν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με έναν άνδρα προπονητή. Μόνο ότι δεν χρησιμοποιούμε τα ίδια ντους!» λέει ο Ζαν Νοέλ Καμπέσας, ένας από τους βοηθούς της.
 Καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της φετινής πριόδου, η Κλερμόν είναι σε θέση... ανόδου στη μεγάλη κατηγορία! Είναι τρίτη στην βαθμολογία, πίσω από την Νανσί και την Ντιζόν. Ο πρόεδρος έσπευσε να «δέσει» την Ντιάκρ ανανεώνοντας το συμβόλαιό της μέχρι το 2018. Στην μικρή πόλη της Κλερμόν, οι 100.000 κάτοικοι ζουν πια στους ρυθμούς της ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στη μεγάλη κατηγορία, αλλά ούτε καν είχε φτάσει κοντά στην άνοδο.

Η Ντιάκ προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους κυρίως για να μην πάρουν... αέρα τα μυαλά των παικτών της. Παραμένει συγκεντρωμένη στη δουλειά της, μεθοδική και εργατική. Κατάφερε να πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους οπαδούς, αυτούς που στα πρώτα άσχημα αποτελέσματα της φώναζαν από τις εξέδρες να γυρίσει πίσω στην κουζίνα της! Είναι αυστηρή και ζητά απλά να ακολουθούν οι άνδρες της οδηγίες της. Τόσο αυτές εντός γηπέδου, όσο και αυτές που ορίζουν ότι θα πρέπει να χτυπούν την πόρτα πριν μπουν στα αποδυτήρια και να μην χρησιμοποιούν πολύ... κακές λέξεις όταν τους αφήνει εκτός αρχικής ενδεκάδας!
.
sdna.gr