Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Μώραλης: "Άποψη μου είναι ότι δεν χρειάζεται η Γ' Εθνική"


Kάλεσμα να βάλουν όλοι πλάτη για να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα έστειλε ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης, ο οποίος τόνισε πως όλοι πρέπει να "βάλουν πλάτη"

Ο πρόεδρος της Super League μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις» ανέφερε:

«Με φοβίζει ότι γνωρίζω την κατάσταση των ομάδων. Θα πρέπει να συμβούν ταυτόχρονα πολλά κι από διάφορους φορείς για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα, ομάδες όπως οι Άρης, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Πανιώνιος. Βέβαια η κατάσταση τού τελευταίου είναι πιο διαχειρίσιμη.

Πάντως στο γενικότερο σχόλιό μου φοβάμαι αν με δύο - τρία απρόοπτα θα τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Με ληξιπρόθεσμες οφειλές η εκάστοτε ομάδα θα έχει μη ορισμό ενός αγώνα κι αν αυτό γίνει σε τρία παιχνίδια, τότε θα έρθει η αποβολή από το πρωτάθλημα. Γι' αυτό και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, μια κι είναι απαραίτητη για τον συνεταιρισμό».

Για τις μετακινήσεις των οπαδών και αναφερόμενος στο παράδειγμα τού αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη, είπε:

«Δε γίνεται η αστυνομία να λέει «όχι» και η απόφαση να λαμβάνεται από την ΓΓΑ. Και σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ των μετακινήσεων των οπαδών, όμως μόνο όταν δεν υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα».

Για το πόσες ομάδες θα αγωνίζονται στα επόμενα χρόνια στην Σούπερ Λίγκα, υπογράμμισε:

«Με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα πρέπει να συναντηθούμε όλοι οι αρμόδιοι και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε μετά από χρόνια. Για παράδειγμα η δική μου άποψη, η προσωπική κι όχι άποψη της Λίγκας, είναι ότι δεν χρειάζεται η Γ΄ Εθνική. Μπορεί να γίνει ερασιτεχνική, να αναβαθμιστεί η Β΄ Εθνική και η Σούπερ Λίγκα να διεξαχθεί με 16, 14 ομάδες ή ακόμη και με 12 ομάδες αλλά σε γύρους».

Επίσης δήλωσε ότι η άποψή του είναι πως οι ομάδες θα εξυγιανθούν τη σεζόν 2015-16, ενώ για την χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ, υπογράμμισε ότι δεν είναι κρατική διαφήμιση, μια και η εταιρία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Ακόμα είπε ότι ο ΟΠΑΠ έδωσε την τριετία 2009-10-11 53 εκ. ευρώ, ενώ πλέον θα δώσει για τα έτη 2012-13-14 27 εκ. ευρώ. Αυτή η πρόταση συμπεριλαμβάνει και τις 18 ομάδες για την Λίγκα, που θα παίζουν από του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία».

soccerplus.gr