Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Παρελθόν από το Ναυπακτιακό Αστέρα ο Αντώνης Ζήκος

.


Όπως σας είχαμε μεταδώσει πριν λίγη ώρα ο πρώην τεχνικός του Ναυπακτιακού είχε υποβάλει την παραίτηση του μετά το τέλος του αγώνα με την Δόξα Καινουρίου. Η διοίκηση του Ναυπακτιακού πριν λίγο μας έκανε γνωστό ότι αποδέχτηκε την παραίτηση του Αντώνη Ζήκου. Ο πρώην προπονητής του Ναυπακτιακού έστειλε στο Nafpaktianews.gr την ανακοίνωση για του λόγους τις παραίτησης του.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Αντώνη Ζήκου:

Αποφάσισα να αναλάβω τα ηνία της ομάδας του Ναυπακτιακού μετά από πρόταση του προέδρου κ. Αλμπάνη και φυσικά είναι μεγάλη τιμή για μένα που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι μέλος ενός τόσο ιστορικού συλλόγου.
Ξεκινήσα την πορεία μου αυτή με τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας για επανάληψη της κατάκτησης του πρωταθλήματος και διεκδίκησης της ανόδου στην Γ` Εθνική στους αγώνες μπαράζ με τους όμορους νομούς. Για να γίνουν αυτά, ήταν απαραίτητη η ενίσχυση με ποδοσφαιριστές που θα έδιναν την παραπάνω ώθηση, μιας και το πρωτάθλημα φέτος ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Όμως υπήρξαν από την μια οι υποσχέσεις από διάφορους παράγοντες για την παροχή οικονομικής βοήθειας οι οποίες παρέμειναν στα λόγια και από την άλλη οι αποχωρήσεις κάποιων παικτών και κυριώς μικρών που υποχρεωτικά πρέπει να συμμετέχουν, λόγοι που είχαν ως αποτέλεσμα το εμψυχο δυναμικό της ομάδας να μειωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Συνέπεια αυτού είναι η πολύ μικρή συμμετοχή στις προπονήσεις, κάτι που δυσχεραίνει πάρα πολύ το έργο ενός προπονητή και στα θέματα τακτικής αλλά και σε θέματα πειθαρχίας. Στα θέματα τακτικής δεν μπορεί η ομάδα με προπονήσεις 7 εως 10 παικτών (3 τερματοφύλακες) να έχει μια φιλοσοφία, πλάνο και τρόπο παιχνιδιού. Στα θέματα πειθαρχίας, παραπτώματα που έλαβαν χώρα κατα τη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων θα με οδηγούσαν στην απομάκρυνση παικτών, όμως για μια ομάδα με τόσο μικρό «μάχιμο» σε σύνολο υλικό, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα κάποιοι να νομίζουν ότι η ομάδα είναι «χωράφι» τους, ότι έχουν την φανέλα στο σπίτι τους κλπ. Και φυσικά όλα αυτά είχαν αντίκτυπο στους αγώνες, όπου καθαρά με δικά μας λάθη μείναμε τόσους βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Για τους παραπάνω λόγους οδηγήθηκα στην απόφαση να αποχωρήσω από την ομάδα, αφήνοντας την στη 2η θέση του πρωταθλήματος και με συμμετοχή στον τελικό κυπέλου, μετά από αρκετή υπομονή και πολύ σκέψη. Είμαι άνθρωπος που δεν στέκομαι στις λεζάντες και στην προβολή με κάθε τρόπο, ούτε είναι σκοπός μου απλά να κάθομαι στον πάγκο μιας ομάδας. Απόδειξη αυτού είναι ότι αφήνω ενα τελικό κυπέλου, που δεν ξέρει κανείς αν θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει ξανά. Θέλω στις ομάδες που ασχολούμαι να βλέπω να υπάρχει μια θετική εξέλιξη, κάτι που δεν συνέβαινε στην ομάδα του Ναυπακτιακού.

Αναφέρω όλα τα παραπάνω γιατί τους λόγους ή τους παράγοντες που εμπόδιζαν μια ορθή λειτουργία της ομάδας θα πρέπει να τους αναζητήσει η κοινωνία της πόλης, γιατί ο Ναυπακτιακός ήταν και θα είναι το καμάρι της. Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ασχοληθούν νέοι άνθρωποι σε όλα τα πόστα, με μεράκι και διάθεση να αλλάξουν από τα θεμέλια όλη τη λειτουργία και φιλοσοφία της (οργάνωση φυτωρίων και εκμετάλλευση των πλούσιων ταλέντων της ευρύτερης περιοχής). Ίσως η αποχώρηση η δική μου λίγο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και με τον τελικό κυπέλου να είναι μπροστά, να αποτελέσει το πρώτο ηχηρό μήνυμα για την αναδιοργάνωση της ομάδας και την μελλοντική άνοδό της στις κατηγορίες που πρέπει ο ιστορικός Ναυπακτιακός Αστέρας να αγωνίζεται.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνεργάστηκα αυτό το λίγο διάστημα, ζητώ συγνώμη αν δεν ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες κάποιων και επειδή από όλες τις ομάδες έχω αποχωρήσει σαν φίλος, θα προσφέρω ξανά τις υπηρεσίες μου στην ομάδα, αν οι υπεύθυνοι μια δεδομένη χρονική στιγμή στο μέλλον το κρίνουν σωστό.

Καλή συνέχεια στους αγώνες του πρωταθλήματος που απομένουν και φυσικά εύχομαι ολόψυχα την κατάκτηση του Κυπέλου.
 nafpaktianews.gr/