Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ 1-0 ΤΟΝ Α.Ο. ΛΥΓΙΑ ..Mε σκόρερ τον Κώστα Πιστιόλη...

Νικητής στο πρώτο τοπικό ντέρμπι της χρονιάς στη  Ναυπακτία για το πρώτο γύρο του κυπέλλου ο Προμηθέας  με γκολ του Πιστιόλη στο 39΄ αφήνοντας εκτός κυπέλλου τον Α.Ο. Λυγιάς.  
 
                                                                                                                                                              Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά έχοντας τον έλεγχο χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Στο 25’ σουτ του Καλαβρουζιώτη Α. θα μπλοκάρει ο Παπαγεωργίου. Στο 28΄ ευκαιρία για τον Λυγιά με τον Καλτσά να κάνει το σουτ αλλά ο Ξηρός θα πέσει διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 34’ νέο σουτ του Πιστιόλη θα περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.  Στο 39’ ο επιθετικός του Προμηθέα θα ανοίξει λογαριασμό με την ομάδα του πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε επίσημο ματς  με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Πιστιόλης θα περάσει ωραία κάθετη πάσα στον Γιαβρούτα αλλά ο τελευταίος από θέση τετ α τετ θα  πλασάρει άουτ.  Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν και απείλησαν για πρώτη φορά  την εστία του Ξηρού με σουτ του Ζαμπάρα που θα αναγκάσει τον τερματοφύλακα του Προμηθέα να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 53’ οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στην ευκαιρία του Λυγιά όταν μετά από πάσα του Πιστιόλη στο Γιαβρούτα ο δεύτερος πλασάρει αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ. Στο 71’ ακόμη μια καλή φάση για τον Α.Ο. Λυγιάς με τον Ρετσίνα να βγαίνει έξυπνα στην πλάτη της άμυνας αλλά να καθυστερεί και να τον προλαβαίνει ο Ξηρός σώζοντας την ομάδα του. Στο 75’  ο  Γιαβρούτας  μετά από πάσα του Γεωργίου θα πλασάρει άουτ. Στο 83’ ο Λάμπος  θα σπαταλήσει μια πολύ ευκαιρία για την ομάδα του ,όταν από πλεονεκτική θέση θα πλασάρει πάλι άουτ. Στο 88’ ο Λυγιάς θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να στείλει το ματς στη παράταση όταν σε σέντρα του Χασανάϊ η ωραία κεφαλιά του Καλτσή η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Ξηρός, Μπαλαμπάνης, Διαμαντόπουλος, Κάκκος, Μπίμπας Α, Δανιάς (64΄ Ζέλιος Ν), Ντζελέπης, Γεωργίου, Καλαβρουζιώτης Α, Πιστιόλης, Γιαβρούτας (82΄ Καλαβρουζιώτης Γ).

ΛΥΓΙΑΣ: Παπαγεωργίου, Νικόπουλος Α (61΄ Νικόπουλος Β),Βασιλόπουλος Παντ, Θωμόπουλος, Ζαμπάρας, Καλτσής, Λάμπος, Χασανάι, Φούντζουλας (65΄ Ραυτόπουλος), Ρετσίνας (72΄ Τσιριμώκος), Δημητρόπουλος Θ.

Το φίλμ του αγώνα:

25΄ Σουτ  του Καλαβρουζιώτη Α μπλόκαρε ο Παπαγεωργίου

28′ Σουτ του Καλτσή, δύσκολα σε κόρνερ ο Ξηρός

34΄ Φάουλ του Πιστιόλη έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

39΄ Γκοοολ εκτέλεση φάουλ του Πιστιόλη  η μπάλα περνάει  το τείχος  και τον Παπαγεωργίου που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ 1-0.

45+ Αντεπίθεση  με τον  Πιστιόλη που θα  περάσει  κάθετα τη μπάλα στον Γιαβρούτα που από θέση τετ-α-τετ θα πλασάρει άουτ.

47΄ Σουτ του Ζαμπάρα απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ξηρός

53’ Πάσα του Πιστιόλη στον Γιαβρούτα σουτ από τον δεύτερο η μπάλα άουτ.

71΄ Ο Ρετσίνας θα κινηθεί  έξυπνα στην πλάτη της άμυνας αλλά θα καθυστερήσει να πλασάρει και μπλοκάρει  πάλι ο Ξηρός.

75’Πάσα του Γεωργίου στο Γιαβρούτα που θα πλασάρει πάλι άουτ.

83΄ Ο  Λάμπος  θα εκμεταλλευτεί  την λάθος πάσα του Ξηρού,  αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

88’ Σέντρα του Χασανάι ωραία κεφαλιά του Καλτσή η λίγο μπάλα άουτ.

Καλή η διαιτησία των Γκιάφη-Καλύβα-Δημαρά.
promitheasxalkeias