Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Οι καλύτερες ακαδημίες του κόσμου

 H UEFA έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου. Δείτε ποια ομάδα είναι στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης και ποιες συμπληρώνουν την πεντάδα



Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι ακαδημίες του Άγιαξ,είναι οι καλύτερες που υπάρχουν στον κόσμο. Για να καταλήξουν οι άνθρωποι της UEFA σε αυτό το συμπέρασμα δεν έλαβαν υπόψιν το γεγονός ότι το τμήμα σκάουτινγκ του "Αίαντα" "οργώνει" όλο τον κόσμο, αναζητώντας ταλαντούχους ποδοσφαιριστές κάτω των 15 ετών, προκειμένου να στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής της ομάδας, φέροντας ό,τι καλύτερο υπάρχει στο Άμστερνταμ.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα που βρίσκονται στη 2η θέση, οι ακαδημίες της φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ντόρτμουντ, που καταλαμβάνουν την 3η θέση, οι ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκονται στην 4η θέση και τέλος οι ακαδημίες της Λίβερπουλ στην 5η.

Η τακτική που ακολουθούν τα τμήματα σκάουτινγκ όλων των συλλόγων που βρίσκονται στην πεντάδα, είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό η ίδια, υπάρχουν όμως λεπτομέρειες που κάνουν την κάθε μια να ξεχωρίζει
Η "Μασία" για παράδειγμα πραγματοποιεί κάθε χρόνο "παιδομάζωμα" που προέρχονται κυρίως από χώρες που αποτελούν πρώην αποικίες της Ισπανίας. Περισσότερα από 500 παιδιά έχουν ζήσει και έχουν μεγαλώσει στις ακαδημίες της ομάδας λαμβάνοντας ποδοσφαιρική γνώση που παρόμοια δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Παιδί της "Μασία" άλλωστε είναι και ο Λιονέλ Μέσι.
contra.gr