Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Νίκη ανόδου στη Γ' ΕΘΝΙΚΗ, για τον ΑΡ


Προχωράμε και ...χωρίς φρένα
Κατάφερε, τελικά, ο ΑΡΗΣ Αιτωλικού να πάρει αυτό που ήθελε. Προηγήθηκε στο 7' με πέναλτυ του Καβαλιέρη, 1-0, στη συνέχεια, κοντά στο ημίωρο δέχτηκε δυο τέρματα κι έγινε το 2-1. Στο Β' ημίχρονο ο ΑΡΗΣ μπήκε πιο δυνατά, καθώς οι γηπεδούχοι έπαιζαν με λιγότερο παίχτη. Ο Γαβρίνας ισοφάρισε 2-2 και ο Γρηγοριάδης με κεφαλιά, 10 λεπτά πριν το φινάλε, έκανε το 2-3.
tagiofyria.gr
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ-2-3

Αν κι «επέστρεψε» με δύο γκολ του Τσεβανέδη από το γρήγορο 0-1, η αποβολή του Νάου στο 45’, «έσπρωξε» την Αναγέννηση στο πικρό «αντίο» στον κόσμο της, στο φετινό, ωραίο της ταξίδι.



Ο ένας, ο Άρης Αιτωλικού, είχε κίνητρο αγωνιστικό: την αύξηση των ελπίδων της... ανόδου

Ο άλλος, πάλι, ο «δικός μας», είχε... ηθικό, γοήτρου: αφ’ ενός να πει το, από καρδιάς, «ευχαριστώ» στον κόσμο του, που ήταν στον πλευρό του, όλη τη σεζόν και αφ’ ετέρου, να «ζωγραφίσει» με ωραία χρώματα τον (εντός έδρας) επίλογο του ωραίου, φετινού του ταξιδιού, στην Δ’ Εθνική.

Στατιστικά, να το δεις, το πρώτο κίνητρο, το «πρακτικό», οκτώ στις δέκα, αποδεικνύεται ισχυρότερο. Και γίνεται... εννιάμισι (στις δέκα), όταν για, σχεδόν ένα ημίχρονο, παίζεις και με παίκτη παραπάνω.

Έτσι γίνηκε, εντέλει, και στον σημερινό (Σάββατο, 16/3) αγώνα του Περιβολίου. Κάψα ουσίας το Αιτωλικό, με δέκα η Αναγέννηση απ’ το 45’ (δεύτερη κίτρινη ο keeper, Νάος), 2-3 τελικό. Κρίμα, γιατί το Περιβόλι «έβγαλε» και προσπάθεια και αντανακλαστικά.

Μπορεί, βλέπετε, να ξεκίνησε με το... αριστερό, καθώς, μόλις στο 6’, ο Καβαλίερης ευστόχησε σε πέναλτι (υπέπεσε, πρώτη κίτρινη, ο Νάος), πριν, όμως, από τη λήξη του ημιχρόνου (κι ενώ είχαν προηγηθεί δυο καλές στιγμές, με Τσεβανέδη και Μήτσουλη), ο εξαιρετικός και πάλι «Τσέβα», πάτησε το... γκάζι και γύρισε ανάσκελα τα πάντα (1-2).

Ήταν το... δίλεπτο- φωτιά, 40’- 42’. Πρώτα, με καταπληκτικό πλασέ, βλέποντας εκτός εστίας τον Ζέρβα και κατόπιν, με σουτ- πλασέ, μετά από προσωρινή απομάκρυνση της άμυνας, σε κόρνερ του Μήτσουλη.

Η, τρία λεπτά αργότερα, κόκκινη στον Νάο, «έκλεψε» την αύρα του καλού momentum για τους γηπεδούχους. Και, πρακτικά, ανάγκασε τον κόουτς Κουλούρη να... ανακατεύει τράπουλες στο ημίχρονο, αλλάζοντας μια «συνταγή», που, γενικώς, πήγαινε καλά: κι... έξω ο Βάρθης (για να παίξει... τερματοφύλακας, ο Βλάσσης, κάτω απ’ τα γκολπόστ).

Ένα δεύτερο στοιχείο, που, όσο να ‘ναι, τον έπαιξε το ρόλο του, ήταν τα πεπραγμένα στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης: αφ’ ενός, η γρήγορη ισοφάριση του Άρη (στο 50’, με κοντινό πλασέ του Γαβρίνα) και, αφ’ ετέρου, οι δυο πολύ καλές ευκαιρίες του Περιβολίου, στο «καπάκι» (53’ και 55’) να πάρει εκ νέου τα ηνία.

Και του... Τσεβανέδη (στην πρώτη πλάσαρε άουτ, στη δεύτερη το σουτ που επιχείρησε το «έβγαλε» ο Ζέρβας) να εξελιχθεί στον απόλυτο local hero του ποδοσφαιρικού Νότου για τούτο το Σαββατοκύριακο.

Εντέλει, το 3-2 δεν έγινε ποτέ. Και με τα δεδομένα τα... γνωστά, στο 70’, ήρθε το μοιραίο: δια ποδός Γρηγοριάδη, με σουτ- ριμπάουντ, μετά από απομάκρυνση του Π. Μίαρη, σε κόρνερ του Χονδρογιάννη. Αυλαία...

Τον αγώνα «σφύριξε» ο Αρτινός, Σταματελόπουλος (Σεϊμέτης, Γαρδικιώτης).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Σ. Κουλούρης): Νάος, Σουλάνης, Ν. Μίαρης, Κ. Μίαρης, Γραικός, Βάρθης (46’ Βλάσσης), Βούλγαρης, Π. Μίαρης, Τσεβανέδης, Κουλούρης (60’ Ρωμαντζάς), Μήτσουλης.
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (Α. Ζήκος): Ζέρβας, Πατσέας, Χονδρογιάννης, Παναγιωτόπουλος (46’ Α. Τσάμης), Γρηγοριάδης, Γαβρίνας, Κολοβάκης, Καβαλιέρης, Σαμψώνας (55’ Ευθυμίου), Ζηνέμπης,  Τσάμης.Σ
corfusports.gr