Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Όλυμπος: Η νίκη βρήκε... στο δοκάρι!




Koνισπολιάτης και Σπίνουλας «σημάδεψαν» τα δοκάρια του Μπατή και ο «Ιστορικός» έμεινε στο 0-0, με τον ισχυρό Εθνικό – Μεγάλη επέμβαση του Αργυρού, στο 84’.

Τη στιγμή, λεπτό 84’, που ο Διαμάντης πάτησε, σηκώθηκε, βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε σε πορεία προς την εστία του Αργυρού, η αλήθεια είναι πως, στο γήπεδο του Ολύμπου, στα Κανάλια, ξύπνησαν... άσχημες μνήμες!

Για την ακρίβεια, περσινές. Τότε, δηλαδή, στον αντίστοιχο αγώνα, με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, ο «Ιστορικός» έχανε την μία ευκαιρία έπειτα απ’ την άλλη και στο τέλος, έχανε και το ματς, στην εκπνοή!

Κι εντάξει, ο σημερινός αγώνας με τους Κυανόλευκους, δεν ήταν ακριβώς της αυτής... τεχνοτροπίας. Λίγες, βλέπετε, οι «πραγματικές» ευκαιρίες. Όταν, όμως (έστω, με τόσες) μετράς δύο δοκάρια (σε καταπληκτικό τελείωμα του Κονισπολιάτη στο 41’ και κεφαλιά του Σπίνουλα στο 49’), τότε, αν μη τι άλλο, το «αν κάποιος βρέθηκε πιο κοντά στο να πάρει τον αγώνα, αυτός ήμουν εγώ», ο «Ιστορικός» είχε λόγους να το πει.

Εντέλει, στη φάση του 84’, ο Αργυρός λειτούργησε σαν... σούστα! Μεγάλη απόκρουση και το 0-0 παρέμεινε. Ως τέλος.

Δεν το λες επακριβώς «άδικο» (δεδομένου πως, στο β’ μισό της επανάληψης, η δύσκολη Φιλιππιάδα, είχε και του λόγου της δυο- τρεις επικίνδυνες επισκέψεις στα κερκυραϊκά καρέ), αλλά το είπαμε: «Αν, συνολικά, κάποιος βρέθηκε πιο κοντά...».

Το παιχνίδι προαναγγέλθηκε ως ντέρμπι και επιβεβαίωσε απόλυτα τον χαρακτήρα του. Δυνατός αγώνας, όχι ιδιαίτερης ποιότητας, αλλά νευρώδης, με τον Όλυμπο πιο ενεργητικό και τον Εθνικό, καλά οργανωμένο ανασταλτικά (πιθανόν, να τον επηρέασε και η πρώιμη, αντικατάσταση του τραυματία Μπόμπορη), να δείχνει ως κύριο μέλημά του, την εξασφάλιση του «μηδέν» και από ‘κει και πέρα, δίχως να το «εκβιάσει», αν «κάτσει» η ευκαιρία, καλώς.

Για ένα ημίχρονο, με εξαίρεση το δοκάρι του Μιχάλη, λίγα τα... ψωμιά. Μετριότητα στο full. Στην επανάληψη, το τέμπο «ανέβηκε», υπήρχαν στιγμές που το ματς απέκτησε μια (κομματάκι άναρχη, αλλά ενδιαφέρουσα) «άγρια ομορφιά», αλλά το... δίχτυ δεν κουνήθηκε.

Στο φινάλε, ο κόσμος χειροκρότησε με ειλικρίνεια. Ήταν, όντως, ωραία η προσπάθεια των παικτών, στο «δύσκολο» πλαστικό των Καναλίων. Και ο βαθμός, όχι δα και... αποτυχία! Το ξαναλέμε: ντέρμπι. Ούτως ή άλλως, με τις... φήμες να θέλουν ν’ ανεβαίνουνε πέντ’- έξι- επτά, who is better? Ε;

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αθηναίος, Τάσσης, με βοηθούς τους Ηπειρώτες, Γεωργάκη και Παπαδημητρίου. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ιωνάς, Κονισπολιάτης, Γκερέκος – Διαμάντης.

ΟΛΥΜΠΟΣ (Α. Πανδής): Aργυρός, Κονόμι, Μπαλανίκας, Σπίνουλας, Παππάς, Μυρίλλας, Γκερέκος (70’ Μπούας), Γραμμένος, Ιωνάς, Ανδριώτης, Κονισπολιάτης (77’ Βλάσσης).

ΕΘΝΙΚΟΣ (Γ. Γιάννος): Μπατής, Ναυρόζογλου (76’ Φλώρος), Ρούμπος, Διαμάντης, Γατσέλος, Λέντζος (55’ Πάνος), Τσακανίκας, Μούτας, Κολλιάκης, Μπόμπορης (22’ λ.τ. Γιάτσε), Κόλλινς.
corfupress.com