Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Στην βασική 11αδα του Πανηλειακού ο 19χρονος Γ.Κουλός στο ντέρμπυ με την Καλαμάτα του Αγη Πασσά


Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι της πρεμιέρας μεταξύ Πανηλειακού-Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου.


Οι Μεσσήνιοι προηγήθηκαν μόλις στο 3' με τον Καούνο, ενώ οι Πυργιώτες απάντησαν στο 63' με το όμορφο γκολ του Φράγκου.


Ο Πανηλειακός πίεσε ασφυκτικά για δέκα λεπτά μετά το γκολ, είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κολόκα, ενώ η Καλαμάτα έμεινε ενδιάμεσα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσιμικλή.

Στο 89' η Καλαμάτα λίγο έλειψε να φύγει με τη νίκη από τον Πύργο, όταν ο Πασάς έχασε μοναδική ευκαιρία από τη μικρή περιοχή.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


O Πανηλειακός ξεκίνησε με τον Αθανασόπουλο στο τέρμα, τον Κολόκα και τον Κολοβό σέντερ μπακ, τον Κούλο δεξιά και τον Σαραμαντά αριστερά. Αμυντικό χαφ ήταν ο Οικονομόπουλος, στις πτέρυγες δεξιά ο Σαλαπάτας, αριστερά ο Σωτηρόπουλος, επιτελικός ο Μήτρου και στην κορυφή ο Φράγκος


Ψυχρολουσία από... τα αποδυτήρια

«Πάγωσε» το Δημοτικό Στάδιο Πύργου μόλις στο 3'. Ο Κολόκας επιχείρησε να διώξει την μπάλα, αλλά βρήκε... αέρα, ο έμπειρος Καούνος κοντρόλαρε, προχώρησε και πλάσαρε ψύχραιμα στην απέναντι γωνία τον Αθανασόπουλο κάνοντας το 0-1.


Οι παίκτες του Πανηλειακου δεν συνήλθαν ποτέ στο α΄ ημίχρονο, αλλά η Καλαμάτα δεν το εκμτελλεύτηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν μόνο με στημένες φάσεις και ορισμένες ατομικές ενέργειες του Σωτηρόπουλου. Η νευρικότητά τους αυξανόταν και από τα πολύ σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Καλαμάτας, οι οποίοι αντίκρισαν τρεις φορές την κίτρινη κάρτα.


Αντεπίθεση στο β΄ημίχρονο


Στο β΄ημίχρονο η Καλαμάτα ξεκίνησε καλύτερα και έχασε τετ α τετ με τον Ηλιόπουλο, καθώς τον σταμάτησε ο Αθανασόπουλος.


Η ευκαιρία αυτή αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με την είσοδο του Βλαχόπουλου και τη μετακίνηση του Σαλαπάτα αριστερά πήραν τον έλεγχο του ματς και πίεσαν την Καλαμάτα. Στο 63' οι αμυντικοί των Μεσσήνιων ολιγώρησαν, ο Φράγκος δέχθηκε όμορφη πάσα από τον Σωτηρόπουλο και με τεχνικό πλασέ «κρέμασε» τον Ζαρόπουλο στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «γάμμα» της εστίας του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσιμικλής διαμαρτυρήθηκε και αντίκρισε κίτρινη κάρτα, και έχοντας άλλη μία, αποβλήθηκε. Το γκολ και η αποβολή αποδιοργάνωσαν την Καλαμάτα, ο Πανηλειακός πίεσε για περίπου δέκα λεπτά, αλλά η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα.


Σημαντικότερη στιγμή η διπλή ευκαιρία στο 68' , με το δοκάρι του Κολόκα και το σουτ του Σωτηρόπουλου, που απεκρουσε ο πολύ καλός Ζαρόπουλος.



Ο ρυθμός έπεσε, τα σκληρά τάκλιν αυξήθηκαν και οι φάσεις λιγόστεψαν. Στο 89' η Καλαμάτα πήγε να κλέψει τη νίκη, όταν από αδράνεια της άμυνας του Πανηλειακού ο Πασάς βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, αλλά σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κορυφαίοι για τον Πανηλειακό ο Σαλαπάτας και ο Βλαχόπουλος, από την Καλαμάτα ξεχώρισε ο Πασάς και ο γκολκίπερ Ζαρόπουλος.


Κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο Τσιμικλής (2η κίτρινη), και κίτρινη οι Ηλιόπουλος, Γεωργιόπουλος.


Περίπου 1.500 φίλαθλοι παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου. Οπαδοί της Καλαμάτας δεν ήρθαν τελικά, ύστερα και από την απαγόρευση μετακίνησης από τη ΓΓΑ και την Αστυνομία.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανηλειακού δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν, ενώ χειροκρότησαν στο τέλος του αγώνα την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» παικτών να φτάσουν στη νίκη.

Από το γήπεδο δεν έλειψαν και οι ωραίες παρουσίες.


Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Αθανασόπουλος, Κούλος, Σαραμαντάς, Κολόκας (85' Παναγόπουλος), Πέτρου (76' Κατσαρός), Κολοβός, Σαλαπατάς, Οικονομόπουλος, Φράγκος, Μήτρου (52' Βλαχόπουλος), Σωτηρόπουλος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ζαρόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Τρίψας, Ψυχογιόπουλος, Σκαρλάτος, Ανδρεόπουλος, Ηλιόπουλος (Μπράχο 71'), Γεωργιόπουλος (46'Καντούτσης), Τσιμικλής, Πασάς, Καούνος (69' Αθανασόπουλος).

patrisnews.com