Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

o Γιάννης Πασπαλιαρης και ο Χρ.Διαμαντόπουλος στο κάμπ του Αγιαξ.

Ο Άρνολντ Μιούρεν από τις μεγάλες δόξες του Ολλανδικού ποδοσφαίρου, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ασχολείται με την εκπαίδευση νέων ταλέντων και ανήκει στο δυναμικό των ακαδημιών του Άγιαξ.

Ο Μιούρεν βρίσκεται στο καμπ του Άγιαξ στην Αθήνα, ως υπεύθυνος του όλου προπονητικού προγράμματος , καθοδηγεί τους Ολλανδούς προπονητές, αλλά και τους Έλληνες βοηθούς τους και σημειώνει τα πάντα.

Στο τέλος κάθε μέρας δίνει την αναφορά του στους διοργανωτές και συμμετέχει στο οργανωτικό κομμάτι της προπονητικής προετοιμασίας της επόμενης ημέρας.

Ο παλαίμαχος ολλανδός άσος μίλησε στο football-academies.gr:

Κύριε Μιούρεν καλώς ήρθατε στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε στην 3 ημέρα του καμπ του Άγιαξ, πέστε μας, τις μέχρι τώρα εντυπώσεις σας.

Το ποιο σημαντικό πρώτα απ’ όλα, είναι να διασκεδάζουν οι παίκτες σε αυτό που κάνουν. Όλες τις ασκήσεις που κάνουν τα παιδιά εδώ, τις ίδιες ακριβώς κάνουν και στον Άγιαξ. Το ποιο σημαντικό πράγμα είναι πρώτα απ’ όλα, να βοηθήσουμε τους παίκτες εδώ στην Αθήνα και κατ’ επέκταση τους προπονητές. Έρχομαι για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, είναι ο έκτος χρόνος που έρχομαι και είναι πάντα ευχαρίστησή μου να βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα, μαζί με τους άλλους προπονητές του Άγιαξ και στόχος μας είναι πάντα να βελτιώνουμε την απόδοση των παιδιών.

Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα;

Σίγουρα υπάρχουν στην Ελλάδα ταλέντα, όπως και στην Ολλανδία, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος είναι ταλέντο, θα φτάσει και στην πρώτη ομάδα. Η ποδοσφαιρική διαδρομή των παικτών θέλει πάρα πολύ δουλειά, μέχρι να μπορέσουν να φτάσουν και να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Θα μπορούσε να κάνει καριέρα στον Άγιαξ ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής; Τι στοιχεία πρέπει να διαθέτει;

Σίγουρα πάνω απ’ όλα είναι οι τεχνικές επιδεξιότητες, πρέπει να έχει άριστη τεχνική κατάρτιση, πρέπει να έχει διορατικότητα, μεγάλη θέληση για πολύ δουλειά σε καθημερινή βάση, όχι μια φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο και γιατί όχι να παίξει ακόμη και στον Άγιαξ.

Αν συγκρίνατε ένα νεαρό Ολλανδό ποδοσφαιριστή και ένα νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή, που εντοπίζετε γενικά τις διαφορές τους;

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στην Ολλανδία τα παιδιά ξεκινούν 5-6 χρονών. Ο στόχος μας είναι πάντα να βρίσκουμε τα ταλέντα, αλλά και στόχος μας είναι να βρίσκουμε καλούς προπονητές οι οποίοι με πολύ δουλειά και καλή οργάνωση, αυξάνουν πολύ τις πιθανότητες των παιδιών να μπορέσουν να φτάσουν με σκληρή δουλειά και σωστό χαρακτήρα σε υψηλό επίπεδο.

Σας είδαμε σε κάθε τμήμα που περνούσατε να σημειώνετε συνεχώς στο μπλοκάκι σας. Ποια προσόντα έχει ο παίκτης, που σας κεντρίζει την προσοχή;

Αυτό που κάνω είναι ότι καταρχήν κρατώ σημειώσεις για τους προπονητές, γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βρίσκουμε σωστούς προπονητές, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε τα παιδιά και κατά δεύτερον κρατώ σημειώσεις για τους ποδοσφαιριστές, σημειώνω κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να μπορέσει και ο κύριος Γιώργος Καζιάνης μελλοντικά να ασχοληθεί και να βοηθήσει αυτά τα παιδιά, τα οποία με σκληρή δουλειά, καθημερινή δουλειά, με επιμονή και σωστό χαρακτήρα να μπορέσουν να φτάσουν στην κορυφή.

Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλό υπόλοιπο της διαμονής σας στην Ελλάδα.


Άγιαξ καμπ - Άρνολντ Μιούρεν: «Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος είναι ταλέντο, θα φτάσει και στην πρώτη ομάδα»

οι δύο νεαροί παίκτες της Ακαδημίας ΑΕΜ ,θα πάρουν μέρος στο κάμπ του Αγιαξ..