Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η ΩΡΑΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Μ. ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ (1970-71).

Η πολύ καλή Α.Ε.Μ. της περιόδου 1970-71, αφού απέκλεισε πρώτα στον νομό μας τις ομάδες Γ.Ο.Μ., Εύηνο και Κρόνο Αγρινίου, στη συνέχεια αντιμετώπισε για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος δύο ομάδες της τότε Β΄ Εθνικής, τον Παναιγιάλειο και τον Πανναυπλιακό.
Την Τετάρτη 20-1-1971 διεξήχθη στο Μεσολόγγι ο αγώνας εναντίον του ισχυρού Παναιγιαλείου, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός. Η Ένωση μπήκε στο παιγνίδι με ενθουσιασμό και υπερείχε στην αρχή, όμως η ομάδα του Αιγίου κατάφερε να προηγηθεί στο 30΄ με τον Αγουρίδη. Η ΑΕΜ πίεσε στην επανάληψη και στο 55΄ ισοφάρισε με γκολ του Σάκη Δενδρινού. Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνος, που οδηγήθηκε στη παράταση, όπου η ΑΕΜ έχασε ευκαιρίες για να πάρει την νίκη. Πήρε όμως τελικά την μεγάλη πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτυ με τέρματα 3-2, χάρη στα εύστοχα κτυπήματα των Βουλιμιώτη Λευτ., Γεωργιάδη και Τζίλιου, αλλά κυρίως χάρη στις θαυμάσιες αποκρούσεις δύο πέναλτυ από τον τερματοφύλακα Σακεριανό. Εξ ίσου δραματικός ήταν και ο αγώνας της επόμενης φάσης του θεσμού, με την ΑΕΜ να αντιμετωπίζει και πάλι στο Μεσολόγγι τον Πανναυπλιακό, την Τετάρτη 3-2-1971 (σαν σήμερα). Ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη και σασπένς, αφού ο Πανναυπλιακός, παρά την μαχητικότητα των παικτών της ΑΕΜ, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με 0-2, με δύο τέρματα του Φρατζόγλου στο 26΄ και στο 58΄. Η Ένωση όμως αντεπιτέθηκε με πείσμα και με γκολ του Στεργίου στο 65΄ και του Γεωργιάδη στο 75΄, έφθασε στην ισοφάριση μέσα σε αποθέωση. Το τελικό 2-2 δεν άλλαξε ούτε στη παράταση, που ήταν σκληρή και εξαντλητική. Αυτή την φορά η ΑΕΜ δεν στάθηκε τυχερή στη διαδικασία των πέναλτυ, όπου ηττήθηκε με σκορ 4-2 και αποκλείστηκε (Βουλιμιώτης Λ. και Μαντζουράτος ευστόχησαν για την ΑΕΜ). Χάθηκε έτσι μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί η τοπική ομάδα στους 32 του Κυπέλλου Ελλάδος. Στη θέση της ο Πανναυπλιακός απέκλεισε στη συνέχεια και τον Βύζαντα Μεγάρων και στους 16 του θεσμού αποκλείστηκε στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό.

Στη φωτογραφία η ΑΕΜ της περιόδου 1970-71, με προπονητή στα αριστερά τον περίφημο Κώστα Σωτηριάδη ή Κωστάρα (παλαιό παίκτη του Πανιωνίου). Διακρίνονται, όρθιοι από αριστερά : Γεωργιάδης, Τζίλιος, Βουλιμιώτης Λ., Σακεριανός(τ), Στεργίου, Γκόρπας, καθιστοί από αριστερά : Δενδρινός Σ., Μοσχόπουλος (Ρόκος), Γιαννόπουλος, Παγούρας H., Παπαγεωργίου

..του Μιλτιάδη Ζαβέρδα..