Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αθλητική και κόσμια συμπεριφορά μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

 Σίγουρα ο στόχος σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου είναι ή πρέπει να είναι η άθληση κι η χαρά των παιδιών σε συνδυασμό με την εκμάθηση των βασικών αρχών του ποδοσφαίρου.Εκτός όμως όλων αυτών, εδώ έρχεται και μπαίνει ένα ακόμα μεγάλο θέμα.
Προπονώντας τα παιδιά για να γίνουν ποδοσφαιριστές πρέπει να εκπαιδεύονται ώστε να γίνουν αρχικά καλοί άνθρωποι και φίλαθλοι καλοί.
Μαθαίνοντας το παιγνίδι μέσα πάντα από το "ευ αγωνίζεσθε" μαθαίνουν να σέβονται τον αντίπαλο, να εκτιμούν την ήττα όσο και τη νίκη και να δίνουν το παράδειγμα και όταν είναι μικρά, αλλά κυρίως όταν ενηλικιωθούν για να εξαλειφθούν επιτέλους τα φαινόμενα βίας που λαμβάνουν χώρα στο χώρο του ποδοσφαίρου, σε όλα τα επίπεδα.
Βλέποντας  τις δύο  φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε τουρνουά τζούνιορ μετα την λήξη  αγώνα , ένα είναι το σίγουρο ότι  πραγματική  ομάδα είναι αυτή που έχει καθορισμένους κώδικες επικοινωνίας- συμπεριφοράς μεταξύ των μελών της και δημιουργεί μελλοντικές συνθήκες προόδου και  σωστής κοινωνίας.Ευτυχώς η Ακαδημία της Α.Ε.Μεσολογγίου τα τελευταία χρόνια βαδίζει σε σωστό δρόμο και ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας Μπάμπης Κιρκινέζος και οι προπονητές της έχουν περάσει έναν τρόπο εκπαίδευσης που βασίζεται σε συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι προσβλέπουν στην εκπαίδευση των παικτών στον τομέα της τεχνικής, της τακτικής και της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Η Ακαδημία δεν είναι απλά μια συνάθροιση ατόμων, αλλά αποτελεί μια οντότητα που λειτουργεί αποτελεσματικά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και ακολουθώντας ορισμένες αρχές. Αυτό που ξεχωρίζει την Ακαδημία είναι ότι τα μέλη της μοιράζονται ορισμένους κανόνες, που οδηγούν σε συγκεκριμένο σκοπό, υπάρχουν κοινοί στόχοι, ενιαίος τρόπος αλληλεπίδρασης των παιδιών, ενιαία μορφή επικοινωνίας, αλληλεξάρτηση στις προσωπικές σχέσεις και στις αθλητικές δραστηριότητες.

Οι κανόνες της ομάδας είναι ουσιαστικά κανονισμοί που έχουν θεσπιστεί για να ρυθμίζουν τη συμπεριφορά των μελών της ομάδας. Ο εσωτερικός κανονισμός στην ουσία είναι το σύνολο των κανόνων που αφορούν τα μέλη της Ακαδημίας. Η εφαρμογή στην πράξη ενός τέτοιου κανονισμού προϋποθέτει ότι τα μέλη της ακαδημίας θα αποδεχτούν και θα τηρήσουν τα όσα αναφέρονται σε αυτόν.




ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Oι ποδοσφαιριστές οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τα μέλη του.Σ, τους προπονητές, τους συνεργάτες της ομάδας, τους συμπαίκτες τους και τους φιλάθλους.
Οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικό να συμμετέχουν στις προπονήσεις και αγώνες της ομάδας του, με βάση το πρόγραμμα που θα καθορίζεται από τον προπονητή τους.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παρουσιάζονται στην προπόνηση στο συγκεκριμένο ωράριο που καθορίζεται από τον προπονητή.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ντύνονται ΜΟΝΟ με την ποδοσφαιρική ενδυμασία της ομάδος κατά την διάρκεια των προπονήσεων, των αγώνων και των εκδηλώσεων της Ακαδημίας. Να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά όταν συμμετέχουν σε αποστολή της ομάδας ακολουθώντας το πρόγραμμα.
Οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να σέβονται πιστά και ΜΟΝΟ στις υποδείξεις και εντολές του προπονητή τους. Να μην αρνούνται να βρίσκονται στον πάγκο και να μην δυσανασχετούν σε περίπτωση αντικατάστασής τους στον αγώνα ή την προπόνηση. Είναι σημαντικό να χαιρετούν το συμπαίκτη που κάθε φορά αντικαθιστούν.
Οι τραυματισμοί πρέπει να αναφέρονται έγκαιρα στον προπονητή από τους παίκτες ή τους γονείς τους για την γρηγορότερη και καλύτερη αποθεραπεία.
Οι ποδοσφαιριστές που είναι τραυματίες είναι σημαντικό να ενημερώνονται για τις συνεχείς δραστηριότητες της Ακαδημίας.
Οι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται να κάνουν δηλώσεις με τις οποίες ασκούν κριτική ή κάνουν σχόλια για το έργο της διοίκησης, των προπονητών, των συμπαικτών και σχόλια που αφορούν τους διαιτητές των αγώνων. Έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη και τα τυχόν παράπονα τους στον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας.
Οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να είναι κόσμιοι στην συμπεριφορά τους στις αποστολές της ακαδημίας (μετακινήσεις και διαμονή).
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και στο τέλος του κάθε σχολικού τριμήνου να ενημερώνουν τον προπονητή τους για τις σχολικές τους επιδόσεις.
Οι κοροϊδίες, οι καβγάδες, οι προκλητικές υποδείξεις και η προκλητική συμπεριφορά προς τον προπονητή, τους συμπαίκτες, το διαιτητή και τους αντιπάλους επισύρουν ανάλογες συνέπειες, μέχρι και αποβολή από την Ακαδημία.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μαθαίνουν να κερδίζουν αλλά και να χάνουν.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να σέβονται το δίκαιο παιχνίδι (fair play).
Να προσέχουν και να μην αδιαφορούν για την περιουσία της Ακαδημίας (ζημιές-απώλειες) όπως επίσης και να διατηρούν το χώρο προπόνησης καθαρό. Ποδοσφαιριστές που καλούνται από το σχολείο τους να δίνουν το παρόν τους σε αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου θα πρέπει να ενημερώσουν τον προπονητή τους.
Στόχοι μας είναι η αυτοπειθαρχία, η προαγωγή του φιλάθλου πνεύματος και κατόπιν η παραγωγή αθλητών επιπέδου.
Η τυπικότητα της τήρησης των παραπάνω είναι βασικό ζητούμενο. Από αυτήν εξαρτάται η ΕΙΚΟΝΑ της ακαδημίας μας. Η συνολική εικόνα δημιουργείται από την εικόνα του καθενός μας. Η εικόνα αυτή είναι καθρέπτης των κόπων, των προσπαθειών μας για καλύτερη αθλητική παρουσία.΄Ετσι λοιπόν πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλα τα παραπάνω.

Η τυπικότητα της τήρησης των παραπάνω είναι βασικό ζητούμενο. Από αυτήν εξαρτάται η ΕΙΚΟΝΑ της ακαδημίας μας. Η συνολική εικόνα δημιουργείται από την εικόνα του καθενός μας. Η εικόνα αυτή είναι καθρέπτης των κόπων, των προσπαθειών μας για καλύτερη αθλητική παρουσία.΄Ετσι λοιπόν πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλα τα παραπάνω.