Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Φορτσάροντας στο δεύτερο ημίχρονο, έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Αμβρακικού η Φλόγα

Η Φλόγα Παλαιομάνινας κέρδισε με 2 - 0 τον Αμβρακικό Λουτρού στο γήπεδο Καραπαππά και αποσπάστηκε από τους διώκτες της στην 4η θέση πλησιάζοντας στους 3 βαθμούς από τον τρίτο της βαθμολογίας Ναυπακτιακό.
Η ομάδα του Βαλάντη Ζώη ήταν εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες και πέτυχε δύο τέρματα που την οδήγησαν στη νίκη και την εδραιώνουν στην τετράδα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως είναι πολύ καλά διαβασμένοι, έκλεισαν τους χώρους και απειλήθηκαν μόνο στο 25ο λεπτό όταν μετά το φάουλ του Νταλαπέρα ο Λίτσος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 43΄ ο Αμβρακικός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί όταν σε φάουλ του Νίκου Καβαλιέρη ο Διαμαντής βρήκε τη μπάλα που κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Φλόγας απέκρουσε την κεφαλιά του Ζοτάι.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Βαλάντης Ζώης πραγματοποίησε δύο αλλαγές, ενώ άλλαξε και θέσεις σε παίκτες. Η Φλόγα έδειξε "άλλη" ομάδα με τον Καντάνη να δεσπόζει στο κέντρο, το Νταλαπέρα να είναι παντού, το Στριμμένο να "καθαρίζει" στην άμυνα και τους Χριστόπουλο και Πιστιόλη και Τουρλίδα να κάνουν άνω - κάτω την άμυνα του Αμβρακικού. Κακούρης, Χριστόπουλος και Τουρλίδας έχασαν μεγάλες ευκαιρίες και στο 78΄ ο Στασινός νικήθηκε από κοντά από το Χριστόπουλο που εκμεταλλεύτηκε το στρώσιμο της μπάλας από το Στριμμένο μετά το φάουλ του Σαμψώνα. Η Φλόγα "κλείδωσε" το παιχνίδι στο 84΄ όταν ο Τουρλίδας έκανε κούρσα από το κέντρο και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε από δεξιά στον Πιστιόλη που με κεφαλιά έκανε το 2 - 0. Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε τίποτα και η Φλόγα πήρε ένα σημαντικό "τρίποντο".

Το φιλμ του αγώνα.

6΄ Ο Αυγέρης δίνει στον Κοντοπάνο που πασάρει στον Παγώνη που κόβεται πριν το σουτ από το Γιάννη Παναγιωτόπουλο.
11΄ Σέντρα του Νάκου από αριστερά ο Γουρούνας πρόλαβε πριν ο Κακούρης γίνει επικίνδυνος και έδιωξε σε κόρνερ.
25΄ Φάουλ του Νταλαπέρα από αριστερά κεφαλιά του Λίτσου έφυγε άουτ.
36΄ Φάουλ του Μπρέσιακα ο Λίτσος κάνει κεφαλιά προς τα πίσω με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.
38΄ Πάσα του Αυγέρη στον Κοντοπάνο που σούταρε και απέκρουσε ο Διαμαντής.
43΄ Φάουλ του Καβαλιέρη ο Διαμαντής βρίσκει τη μπάλα που καταλήγει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ζοτάι πιάνει κεφαλιά και αποκρούει ο Διαμαντής.
44΄ Μακρινό σουτ του Λίτσου έφυγε πάνω από το δοκάρι.
57΄ Σέντρα του Χριστόπουλου κεφαλιά του Κακούρη έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι.
59΄ Χριστόπουλος και Τουρλίδας συνδυάζονται με τον πρώτο να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει με το Στασινό να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.
62΄ Φάουλ του Καβαλιέρη ο Λίτσος διώχνει με τη μπάλα να κοντράρει στον Κοντοπάνο και να καταλήγει στο Διαμαντή.
65΄ Φάουλ του Σαμψώνα ο Τουρλίδας πετάγεται και με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.
76΄ Φάουλ του Σαμψώνα απέκρουσε ο Στασινός.
78΄ Γκολ. Φάουλ του Σαμψώνα ο Στριμμένος βρήκε τη μπάλα και την έστρωσε στο Χριστόπουλο που από κοντά με πλασέ έκανε το 1 - 0.
84΄ Γκολ. Ο Τουρλίδας από δεξιά κάνει την κούρσα και βγάζει σέντρα στον Πιστιόλη που με κεφαλιά κάνει το 2 - 0.

ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ (Βαλάντης Ζώης): Διαμαντής, Νταλαπέρας, Παναγιωτόπουλος Ι. (74΄ Γκουτσέλης), Στριμμένος, Ψηφής (46΄ Σαμψώνας), Καντάνης, Λίτσος, Κακούρης, Τουρλίδας, Νάκος (46΄ Πιστιόλης), Χριστόπουλος.

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ (Λάκης Παπαχρήστος): Στασινός, Καβαλιέρης, Γουρούνας, Φονιάς (82΄ Σπανός), Νίκας, Αλπέντζος, Παγώνης (53΄ Σαλμάς), Ζοτάι, Κοντοπάνος, Αυγέρης (73΄ Καρακώστας), Μπρέσιακας.

olatagoal.gr