Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΜΑΚΗΣ ΚΑΒΒΑΓΙΑΣ ( Ο μάγος της μπάλλας ) ( 1947 - 2010 ).

Ισως ο μεγαλύτερος τεχνίτης - μπαλλαδόρος που έβγαλε ποτέ το Μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο.
Στις αλάνες του Καλλιαντέρη και στον χώρο πίσω από το Δημαρχείο της κεντρικής πλατείας άφησε τα πρώτα σημάδια του πηγαίου ταλέντου του. Γεννημένος για ποδοσφαιριστής, γρήγορα βρέθηκε στους κόλπους της ΑΕΜ και το1964, σε ηλικία 17 ετών, πρωτοφόρεσε την φανέλλα της σε αγώνα πρωταθλήματος. Με την τρομερή του τεχνική κατάρτιση καθιερώθηκε σχεδόν αμέσως στη βασική ενδεκάδα,διαπρέποντας στη θέση του κεντρικού χαφ. Διακρινόταν για τις αλάνθαστες μεταβιβάσεις ακριβείας, την άριστη τρίπλα και τις υπέροχες προσποιήσεις του,που εξέθεταν τους αντιπάλους. Σιγά-σιγά τελειοποίησε το παιγνίδι του και έγινε ένας παίκτης ολκής που έθελγε το κόσμο με το ωραίο, δημιουργικό, εγκεφαλικό και περίτεχνο παιγνίδι του. Διέθετε επίσης πολύ καλό σουτ και ήταν δεινός εκτελεστής των "στημένων", με πολύ επικίνδυνα κτυπήματα φάουλ, καλοζυγισμένα κόρνερ και άψογα πέναλτυ. Αρχικά αγωνίστηκε στην ΑΕΜ για έξι χρόνια ( 1964 - 1970 ), εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του, αφήνοντας πολλές φορές άναυδους τους φιλάθλους της περιφέρειας των Πατρών. Το 1968 η απόδοσή του έχει κορυφωθεί και γίνεται μήλο της έριδος για πολλές ομάδες. Η Παναχαϊκή προσφέρει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό και πλειάδα παικτών για να τον αποκτήσει, όμως η τότε διοίκηση της ΑΕΜ απορρίπτει τις προτάσεις της ασυζητητί. Τελικά το 1970, μαζί με τον άλλο μεγάλο άσσο της ομάδος Μίμη Δενδρινό, μεταγράφεται στον Παναιτωλικό. Εκεί θα κάνει εξαιρετική καριέρα επί επτά χρόνια
( 1970-1977 ) και θα αγαπηθεί από τους φιλάθλους του Αγρινίου, αγωνιζόμενος σε Β΄ και Α΄ Εθνική. Το 1977 επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 1982 που έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 35 ετών. Ο Μάκης εκτός από μεγάλος ποδοσφαιριστής και μαέστρος της μπάλλας, υπήρξε και ένας ευγενικός και ηθικότατος αθλητής και άνθρωπος, που έφυγε σχετικά νωρίς από κοντά μας, αφήνοντας μας όμως ωραίες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις.
( Στη φωτογραφία ο Καββάγιας κάτω ανάμεσα από Γκούβα και Μίμη Δενδρινό. Όρθιοι Τζίλιος, Βουλιμιώτης Λευτ. και Μοσχόπουλος ).

...του Μιλτιάδη Ζαβέρδα