Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Euro-Euro όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι Η μπάλα στη σέντρα, οι φίλαθλοι στις κερκίδες, οι τηλεθεατές στους... καναπέδες.

Η γιορτή του ποδοσφαίρου αρχίζει απόψε (10 μ.μ., ΕΡΤ1) στο στάδιο του Παρισιού, με τη διοργανώτρια Γαλλία να υποδέχεται τη Ρουμανία των «δικών μας παιδιών», του 36χρονου Λουτσιάν Σανμαρτεάν, που παίζει στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και του 34χρονου Ραζβάν Ρατς, που παίζει στη Ράγιο Βαγιεκάνο, και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα είναι παρόντες στο πάρτι διαρκείας, που θα κρατήσει μέχρι τις 10 Ιουλίου.
Τότε που η νικήτρια ομάδα θα υψώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, βάρους 8 κιλών και ύψους 60 εκατοστών.
Μια διοργάνωση την οποία εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν διά ζώσης περί τους 2,5 εκατομμύρια θεατές και από τις τηλεοπτικές οθόνες τους περισσότεροι από 7 εκατομμύρια τηλεθεατές. Η ζήτηση για τα «μαγικά χαρτάκια» είναι τεράστια, καθώς 16 εκατομμύρια άτομα υπέβαλαν σχετική αίτηση, ενώ το ακριβότερο εισιτήριο του τελικού του Euro 2016 αγγίζει τα 900 ευρώ!
Μια γιορτή στην οποία θα λάβουν μέρος 552 ποδοσφαιριστές, μια διοργάνωση της οποίας τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχουν αποκτήσει 31 χώρες και των οποίων (τηλεοπτικών δικαιωμάτων) η εκμετάλλευση αναμένεται να αποφέρει έσοδα 1 δισ. €, μια γιορτή που θα γίνει υπό τη σκιά της τρομοκρατίας. Τουλάχιστον 20.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναλάβει το έργο της τήρησης της τάξης στο Euro 2016, για το οποίο η γαλλική κυβέρνηση δαπάνησε 2 δισ. € και εκτιμά ότι θα συνεισφέρει στην οικονομία της περί τα 2,8 δισ. ευρώ.
Η νικήτρια της διοργάνωσης, πλην του τροπαίου, θα αποκομίσει και κέρδη 27 εκατ. €, με όλες τις συμμετέχουσες εθνικές ομάδες να έχουν κερδίσει ήδη από 8 εκατ. €, ενώ η UEFA θα μοιράσει 150 εκατ. € στους συλλόγους, ως αποζημίωση, για το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές τους θα λάβουν μέρος στο Euro 2016.
Το πάρτι αρχίζει. Και φέτος θα απολαύσουμε πολλά γκολ. Περισσότερα των 85 τερμάτων, που είναι η καλύτερη επίδοση και είχε σημειωθεί πριν από 16 χρόνια, καθώς στη φετινή διοργάνωση θα είναι περισσότεροι και οι αγώνες...
Η Ελλάδα μπορεί να είναι απούσα από το ραντεβού των κορυφαίων της Ευρώπης, αλλά θα δώσει το «παρών» δι’ αντιπροσώπων. Στα γήπεδα της Γαλλίας θα βρεθούν ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως οι Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον (Ολυμπιακός), Μακ, Κάτσε και Ολσεν (ΠΑΟΚ), Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Λίλα (ΠΑΣ Γιάννινα), οι οποίοι στην προσφάτως λήξασα Σούπερ Λίγκα κατέγραψαν συμμετοχές. Θα βρεθούν κι άλλοι που έπαιξαν παλαιότερα σε ελληνικούς συλλόγους, όπως οι Βάις (Ολυμπιακός), Κάρολ (ΟΦΗ, Ολυμπιακός), Νέμεθ (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου), Βιεϊρίνια, Στοχ, Ρατς, Νέτσιντ (ΠΑΟΚ), Σίλντενφελντ (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), Σανμαρτεάν, Βαρβζίνιακ (Παναθηναϊκός), Μπρ. Αλβες, Γκούντγιονσεν (ΑΕΚ), Λοντίγκιν, Λάφατα (Ξάνθη).
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ
ethnos.gr