Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Τα 10 κορυφαία γκολ στα 60 χρόνια ιστορίας των Euro

Έχουν συμπληρωθεί περισσότερα από 60 χρόνια, από τότε που το 1953 η FIFA έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία των ηπειρωτικών συνομοσπονδιών. Από αυτές, η UEFA ήταν η πρώτη που έπιασε δουλειά και τρία χρόνια μετά το πρώτο κύπελλο πρωταθλητριών (το 1956 με νικήτρια τη Ρεάλ) παρουσίασε μια διοργάνωση από την οποία θα αναδεικνυόταν η καλύτερη εθνική ομάδα της Ευρώπης.

Από την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, και για ένα μήνα, 24 ομάδες θα διεκδικήσουν το στέμμα του αυτοκράτορα της Ευρώπης, στο EURO 2016, που διοργανώνει η Γαλλία.

Άλλες με περισσότερες ελπίδες, άλλες με λιγότερες. Είναι η διοργάνωση στην οποία η κορυφαία εθνική ομάδα της τελευταίας δεκαετίας, η εθνική Ισπανίας θα επιδιώξει να γίνει η πρώτη με τρεις διαδοχικούς τίτλους κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ιστορία στις τρεις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις: Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Κόπα Αμέρικα.

Ήδη από το 2012 οι «Φούριας Ρόχας» είναι οι μόνοι με δύο συνεχόμενα EURO στην τροπαιοθήκη τους. Παρότι η διοργάνωση επεκτάθηκε φέτος στις 24 ομάδες -πρακτικά μετέχουν τα τελικά οι μισές ομοσπονδίες μέλη της UEFA- Η Ελλάδα απουσιάζει για πρώτη φορά μετά το 2000 και τρεις συνεχείς συμμετοχές που ξεκίνησαν με τον θρίαμβο της Πορτογαλίας το 2004.

Εμείς το πρώτο που θα θέλαμε να θυμηθούμε εν όψει της 15ης διοργάνωσης που ξεκινάει είναι τα 10 από τα κορυφαία γκολ όλων των εποχών που έχουν σημειωθεί στην ιστορία της διοργάνωσης...

Newsroom ΔΟΛ
  • http://sports.in.gr/