Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Γ' Εθνική (Νότος): Προβάδισμα για Τρικούπη και «Αγία»!

Τον πρώτο λόγο για τις επιλαχούσες θέσεις, που μπορεί να οδηγήσουν στη Β' Εθνική, πήραν Χαρίλαος Τρικούπης και Αγία Παρασκευή, που επικράτησαν αντίστοιχα με 77-70 του Τρίτωνα και 77-85 της Πεντέλης στην παράταση.
Στις ενδεχόμενες ανακατατάξεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τα σύνολα των Παναγιώτη Ζωντού και Φώτη Καρακώστα θα έχουν το προβάδισμα, αν και οι δύο ηττημένοι οφείλουν να έχουν στο μυαλό τους, πως την προηγούμενη χρονιά είχαν προβιβαστεί στην τρίτη τάξει κατηγορία και όσοι είχαν χάσει στη συγκεκριμένη φάση.
xarilaos-panigirismoi-barrage
Στον αγώνα της τρίτης θέσης, αρχικά, ο Χαρίλαος Τρικούπης χάρη σε ένα τρομερό του δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να υποτάξει με 77-70 τον Τρίτωνα στο Κλειστό της Ακράτας και να γίνει ουσιαστικά ο πρώτος επιλαχών για τη Β' Εθνική. Στις αρχές της τρίτης περιόδου, το συγκρότημα του Μιχάλη Μιχελάκου έμοιαζε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση, ευρισκόμενο μπροστά με διαφορά 10 πόντων (38-48), αλλά η αντίδραση ήρθε άμεσα από τους Αιτωλοακαρνανούς. Με σερί 16-2 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, κατάφεραν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μπαίνοντας στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο (54-50). Χάρη σε «σόου» των Μουράτογλου και Σταυρόπουλου, ο Τρικούπης κατάφερε να πάρει «αέρα» εννέα πόντων με λιγότερο από τέσσερα λεπτά να απομένουν (64-55) και είχε τις απαντήσεις, όταν με συνεχόμενα τρίποντα, ο Τρίτων επιχείρησε να κάνει την ολική επαναφορά.
Σε ένα ματς «ροντέο» για την πρωτοκαθεδρία της τέταρτης θέσης, η ΚΑΠ ξεπέρασε με 77-85 στην παράταση το «εμπόδιο» της Πεντέλης στο «Σαλούν». Η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα, έπρεπε πρώτα να κάνει μια σπουδαία ανατροπή, στην οποία συνέβαλαν αφενός η φοβερή κατάσταση, στην οποία βρισκόταν ο Παππουλίδης, αφετέρου η αποβολή του Καλογερόπουλου με πέντε φάουλ και η γρήγορη συμπλήρωση των ομαδικών από το σύλλογο των Βορείων Προαστίων, για να μετατραπεί το 61-53 των αρχών του τελευταίου δεκαλέπτου, σε 64-69 δύο λεπτά πριν το φινάλε. Η Πεντέλη μείωσε άμεσα σε 68-70 και στα 24" η ΚΑΠ πήγε στις βολές, όπου η μία εξ αυτών ερρίφθη στα «σκουπίδια». Η απόφαση του κόουτς Καρακώστα μάλιστα, να μη γίνει φάουλ, έδωσε την ευκαιρία για την ισοφάριση στην Πεντέλη με τρίποντο του Αποστολόπουλου στα 20". Την τελευταία ευκαιρία την είχε ο Παππουλίδης, ο οποίος «σπατάλησε» όλη την επίθεση για να χάσει το σουτ στα 2". Στην παράταση, με τον ίδιο οδηγό που την έφερε στην ανατροπή, η ΚΑΠ πήρε το πάνω χέρι κι έφτασε στην τελική επικράτηση.
-basketblog.gr