Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ρυθμιστής του ομίλου ο Αστέρας.. με ανατροπή

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο γήπεδο της Ιτέας ο Αστέρας πήρε την πρώτη νίκη του και τους πρώτους βαθμούς στη διαδικασία των μπαράζ. Αν και η ομάδα του Κ. Λίβα δεν είχε κάποιο ουσιαστικό κίνητρο πέρα από το γόητρο, κατάφερε να υποτάξει την Αμβρακία Κωστακιών που ταξίδεψε μέχρι την Ιτέα για να σφραγίσει...

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι





 στο γήπεδο της Ιτέας ο Αστέρας πήρε την πρώτη νίκη του και τους πρώτους βαθμούς στη διαδικασία των μπαράζ. Αν και η ομάδα του Κ. Λίβα δεν είχε κάποιο ουσιαστικό κίνητρο πέρα από το γόητρο, κατάφερε να υποτάξει την Αμβρακία Κωστακιών που ταξίδεψε μέχρι την Ιτέα για να σφραγίσει το εισητήριο της ανόδου. Ωστόσο, με τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν την καλύτερη εμφάνισή τους στα μπαράζ και τους φιλοξενούμενους να είναι τραγικοί στην άμυνα το αποτέλεσμα ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Αυτή η νίκη καθιστά τον Αστέρα ρυθμιστή των εξελίξεων στον όμιλο αφού παραμένει σε εκκρεμότητα η δεύτερη προνομιούχος θέση η οποία θα κριθεί την Τετάρτη στη Ναύπακτο μεταξύ του εκεί Αστέρα, του Ναυπακτιακού, και της Αμβρακίας.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Αστέρας έκανε το καλύτερο παιχνίδι του σε αυτή τη φάση χωρίς ωστόσο να αποφύγει τα αμυντικά λάθη που επέτρεψαν στην αντίπαλό του να σκοράρει τρεις φορές, έστω και αν οι δύο αμφισβητούνται. Σε κάθε περίπτωση όμως και η άμυντική λειτουργία του ήταν καλύτερη από προηγούμενα παιχνίδια αλλά και οι υπόλοιπες γραμμές υπερείχαν του αντιπάλου του. Με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία στο κέντρο του γηπέδου αλλά και ήταν πιο επικίνδυνος επιθετικά κάνοντας αρκετές ευκαιρίες κάτι που έλλειπε από άλλα παιχνίδια του. Αυτό που κάνει το σημερινό αποτέλεσμα ακόμη πιο σημαντικό είναι οι σημαντικές απουσίες των γηπεδούχων, ή καλύτερα οι πολλές αλλαγές του Κ. Λίβα που θέλησε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες με μικρή συμμετοχή. Παίκτες που τα έδωσαν όλα, ακόμη και χωρίς των βασικό τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια, αλλά και χωρίς τους Κουρελή και Καρδαρά στο δεύτερο μέρος.

Πέρα από το αγωνιστικό όμως, και το γόητρο, υπήρχε ακόμη ένας λόγος που οι φίλοι του Αστέρα ήθελαν τη νίκη. Και αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο από την άτυπη ρεβάνς για τα γεγονότα της Άρτας πριν δύο χρόνια στα οποία συμμετείχαν παίκτες της Αμβρακίας που τότε αγωνίζονταν στην Αναγέννηση.

Στην άλλη πλευρά, η Αμβρακία δεν δικαιολόγησε σχεδόν σε κανένα σημείο τη βαθμολογική της θέση και τον τίτλο του φαβορί. Με πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές έδειξε κάποια καλά στοιχεία επιθετικά αλλά κυρίως από ατομικές ενέργειες. Η εντύπωση που άφησε από την αρχή ήταν ότι ήθελε την ισοπαλία, κάτι που προσπάθησε να πετύχει πιέζοντας ψηλά για να μην δημιουργηθούν φάσεις στην εστία της. Το γρήγορο γκολ που δέχθηκε όμως της χάλασε τα σχέδια και χρειάστηκε να βγει μπροστά ισοφαρίζοντας μεν άμεσα, με αμφισβητούμενο πέναλτι, και πιέζοντας για να καθαρίσει το παιχνίδι και να αποφύγει τα χειρότερα. Το διάστημα αυτό όμως φαίνεται ότι ήταν καθοριστικό όχι μόνο διότι πήρε κεφάλη δύο τερμάτων αλλά και γιατί οι παίκτες κουράστηκαν δυσανάλογα των αντιπάλων μη μπορώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό στο υπόλοιπο παιχνίδι. Σε συνδυασμό αυτό με την πολύ κακή αμυντική λειτουργία και τις πολλές χαμένες μονομαχίες στο κέντρο, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην εστία της Αμβρακίας που είχε σε κακή ημέρα και τον πορτιέρο της και φυσικό επακόλουθο την ήττα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής που ελέγχεται για το πέναλτι αλλά και για τρίτο τέρμα των φιλοξενουμένων στο οποίο οι γηπεδούχοι ζήτησαν οφσάιντ. Εκτός από αυτές τις φάσεις όμως οι γηπεδούχοι έχουν και άλλες φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται από ανάποδα σφυρίγματα και κόψιμο αντεπιθέσεων μέχρι και ακύρωση τέρματος.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, το σκορ άνοιξαν νωρίς οι γηπεδούχοι, μόλις στο 9ο λεπτό, με τον Χαρδαλούπα μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, για να δεχθούν την ισοφάριση από πέναλτι του Νταλάκα στο 13΄, που είδε μόνο ο διαιτητής, και το σκορ να διαμορφωθεί γρήγορα σε 1-2, επίσης με τον Νταλάκα από απευθείας κόρνερ στο 18΄. Μετά από δέκα λεπτά, στο 28ο λεπτό, ο Σιδηρόπουλος ήταν αυτός που ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 1-3 ξυπνώντας μνήμες από το πρώτο παιχνίδι, σε μία φάση που ξεκίνησε από πλάγιο που δόθηκε ανάποδα και διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι για οφσάιντ του σκόρερ. Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν το σθένος να μειώσουν πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, στο 44΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βήχου μπερδεύτηκαν οι αμυντικοί της Αμβρακίας και ο Σιδηρόπουλος έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά αυτή τη φορά στης ομάδας του. Η επανάληψη ήταν επιθετικός μονόλος για τον Αστέρα που έκανε αρκετά σουτ χωρίς επιτυχία για μεγάλο διάστημα για να ισοφαρίσει τελικά στο 72΄ με τον Χαρδαλούπα και να πάρει μια μεγάλη νίκη με τον Δαμιανό να διαμορφώνει το τελικό 4-3 στο 85ο λεπτό. Σε αυτό το διάστημα που άνηκε ολοκληρωτικά στον Αστέρα, οι φιλοξενούμενοι περνούσαν τη σέντρα σπάνια αλλά και η άμυνά τους είχε τεράστια κενά.


Στο άλλο παιχνίδι ο Τηλυκράτης απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου κερδίζοντας και τον Ναυπακτιακό, με σκορ 3-0, και πανηγυρίζοντας από σήμερα την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Ο Ναυπακτιακός από την άλλη κρατιέται εντός στόχων χάρη στον Αστερα Ιτέας και περιμένει στο γήπεδό του την Αμβρακία, για να λύσουν τις διαφορές τους, θέλοντας μόνο νίκη για να πάρει το δεύτερο εισητήριο.
Amfissaface