Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Πρωτη απώλεια βαθμών για την Μικτή Νέων στο Καρπενήσι...

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας 0-0

Την έκπληξη έκαναν οι νέοι της Ευρυτανίας, που απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία από την ισχυρή ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Ο βαθμός των νέων μας αποτελεί αποτέλεσμα υψίστης σημασίας.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη (23/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων στην κατηγορία των παίδων. Το ματς είδαν περίπου 100 θεατές.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παίζοντας υποδειγματική άμυνα σε όλο το 90λεπτο έβγαλε «αλώβητη» το ματς και πήρε ένα ιστορικής σημασίας αποτέλεσμα. Οι νέοι μας έβγαλαν πάθος και θέληση σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και δικαιώθηκαν στο τέλος, όπου και πανηγύρισαν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα.
Η Αιτωλοακαρνανία του Βασίλη Παπαθανασίου είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσε να φύγει νικήτρια  από το Καρπενήσι έχοντας μια αναπάντεχη βαθμολογική απώλεια, η οποία όμως δεν της «κοστίζει». Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δυο δοκάρια με τους: Ορέστη Κοτρώτσο στο 15ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ και Γιάννη Βασιλείου στο 91ο λεπτό)
Οι φιλοξενούμενοι τερμάτισαν στην 1η θέση έχοντας 10 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανία στην 4η θέση με 1 πόντο.

Αρκετοί θεατές
Αρκετός κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι των νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Η αναμέτρηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 100 θεατών.




Ιστορικό «Χ»
Ο βαθμός της ΕΠΣ Ευρυτανίας αποτελεί ιστορικής σημασίας, αφού οι νέοι μας είχαν 8 χρόνια να αποσπάσουν βαθμό από τόσο ισχυρή ένωση. Τελευταίο μεγάλο αποτέλεσμα, πλην των αναμετρήσεων με την Φωκίδα, ήταν η νίκη της Ευρυτανίας το 2008 με 2-1 απέναντι στην ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Ο άμεσος συνεργάτης

Άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Παπαθανασίου στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας είναι ο Πέτρος  Μόγιας.

Ανέπαφη εστία

Μετά από αρκετά χρόνια η εστία ενωσιακής ομάδας της ΕΠΣ Ευρυτανίας μένει ανέπαφη. Τερματοφύλακας των νέων μας ήταν ο Αποστόλης Νούλας που αγωνίζεται στην Μυρίκη.

Ξεχώρισε ο Τόμι

Πολύ καλή παρουσία είχε ο αριστερός μπακ της ΕΠΣΕ Τόμι Χρυσαφόπουλος, που αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους παίκτες της ΕΠΣ Ευρυτανίας που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση.

Ευρυτάνες βοηθοί













Χρέη βοηθών εκτέλεσαν και σε αυτό το ματς οι Λάμπρος Κολοκώτσιος και Μίλτος Ελ Ταχάν της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Ταλαντούχος ρέφερι


Την αναμέτρηση των νέων σφύριξε ο ταλαντούχος ρέφερι Μιχάλης Ματσούκας, ο οποίος έχει σφυρίξει και αναμετρήσεις του Αίολου για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής πριν μερικά χρόνια.

Α΄ Μέρος

Πρωτοβουλία Αιτωλοακαρνανίας
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή της αναμέτρησης, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο δοκάρι το φάουλ

Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς ο Ορέστης Κοτρότσος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από καλή θέση με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλη Νούλα.




Αναζήτησαν την αντεπίθεση
Οι νέοι της Ευρυτανίας έψαξαν τις πιθανότητες τους μέσα από κάποια αντεπίθεση, χωρίς να κάνουν τελική ευκαιρία σε όλο το 90λεπτο.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Παππάς γύρισε από αριστερά και το πλασέ του Παπαθανάση μπλόκαρε εύκολα ο Νούλας.
5΄: Ο Παππάς έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
15΄: Εκτέλεση φάουλ του Κοτρότσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νούλα.
18΄: Ο Θεοδωρέλος σέντραρε από τα δεξιά και η προβολή του Παπαθανάση μπλοκαρίστηκε από το τερματοφύλακα της ΕΠΣΕ
24΄: Σουτ του Κοτρότσου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Νούλας.
37΄: Πλασέ του Παπαθανάση πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
44΄: Σουτ του Συσοβίτη εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Νούλας.

Β΄ Μέρος

Διαρκή άμυνα
Οι νέοι μας αμύνονταν υποδειγματικά και στο δεύτερο 45λεπτο και μπόρεσαν να κρατήσουν μετά από αρκετά χρόνια ανέπαφη την εστία τους.

Ανέβασε «στροφές»
Οι φιλοξενούμενοι μετά το πέρας του χρόνου ενέτειναν τις προσπάθειες τους και είχαν τις ευκαιρίες για να φτάσουν στο γκολ.

Χαμένο τετ α τετ

Μεγάλη στιγμή να ανοίξει το σκορ έχασε στο 76΄ η ΕΠΣΑ όταν μετά το λάθος του Πάρι Καραμπά, ο Δαμιανός Παπαθανάσης μπήκε τετ α τετ στην περιοχή της Ευρυτανίας, όμως σούταρε πάνω από το τέρμα του Αποστόλη Νούλα.

Αποχώρηση Λάμπρου

Στο 82ο λεπτό ο πλάγιος χαφ των γηπεδούχων Αλέξανδρος Λάμπρου αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο βραχύσωμος Λάμπρος Χρυσαφόπουλος.


Διπλή ατυχία













Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων η Αιτωλοακαρνανία έχασε σπουδαία ευκαιρία να φύγει με το «διπλό». Ο Γιάννης Βασιλείου σούταρε εκτός περιοχής στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και στην επαναφορά ο Σπύρος Παππάς χωρίς αντίπαλο σούταρε πάνω από τα τέρμα της ΕΠΣΕ.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Εκτέλεση φάουλ του Κοτρότσου μπλόκαρε εύκολα ο Νούλας.
68΄: Σουτ του Συσοβίτη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανικής ομάδας.
73΄: Ο Θεοδωρέλος σέντραρε από τα δεξιά και το πλασέ του Παπαθανάση μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
76΄: Τραγικό λάθος του Καραμπά, ο Παπαθανάσης βγήκε τετ α τετ με τον Νούλα, όμως πλάσαρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων χάνοντας σπουδαία ευκαιρία.
87΄: Σέντρα-σουτ του Ζήση από αριστερά έφυγε άουτ.
91΄: Ο Βασιλείου σούταρε εκτός περιοχής στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νούλα και στην επαναφορά ο Παππάς σούταρε μόνος πάνω από τα δοκάρια του Νούλα.

Κίτρινες Κάρτες
Παππάς, Ζήσης

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Χρυσαφόπουλος Χ., Μάκκας, Τάσιος, Νούλας
Αιτωλοακαρνανία: Παππάς, Βασιλείου, Θεοδωρέλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας): «Συγχαρητήρια στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, που είναι και η πρωταθλήτρια του ομίλου μας και θα ήθελα να συγχαρώ επίσης τα δικά μου παιδιά για την υπερπροσπάθεια που έκαναν σήμερα και πήραμε έστω και ένα βαθμό. Παίξαμε καθαρά αμυντικά, δεν υπήρχε περιθώριο να κάνουμε κάτι παραπάνω, αλλά ήμασταν πάρα πολύ καλοί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού στα αμυντικά μας καθήκοντα με πολύ περιορισμένα λάθη. Συνέχεια έχει η περιφερειακή ομάδα, για την οποία θα επιλεχτούν 4 ποδοσφαιριστές από την ομάδα νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, ώστε να στελεχώσουν την πρωταθλήτρια ομάδα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλά Χριστούγεννα και να είναι πάντα υγιείς.»

Βασίλης Παπαθανασίου (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας): «Έγινε ένα παιχνίδι αρκετά δυνατό, υπάρχει η ιδιομορφία στα παιχνίδια των νέων, τα οποία λόγω σωματοδομής είναι πιο δυνατά. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, είχαμε δοκάρια, χωρίς να μπορέσουμε να πετύχουμε όμως ένα γκολ. Δεν θέλω να υποτιμήσω καθόλου την προσπάθεια της ομάδας του κ. Χρυσαφόπουλου, στάθηκαν πολύ καλά στον αγνωστικό χώρο, με αμυντικούς προσανατολισμούς, με στόχο να μην φάνε το γκολ και το καταφέρανε. Τους δίνω πάρα πολλά συγχαρητήρια και ελπίζω και από την ομάδα της περιφέρειας να επιλέξουμε τους κατάλληλους παίκτες και από την Ευρυτανία, ώστε να επανδρώσουν την ομάδα της περιφέρειας.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΣ Ευρυτανίας (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Νούλας, Χρυσικός, Χρυσαφόπουλος Χ., Καραμπάς, Τάσιος, Τσιάμης, Ντάλλας(88΄ Παπαϊωάννου), Μάκκας, Μπισμπίκης, Λάμπρου(82΄ λ.τρ. Χρυσαφόπουλος Λ.), Μπουμπουρής(76΄ Κυλλής)

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (Βασίλης Παπαθανασίου): Παντελίδης, Θεοδωρέλος, Θωμόπουλος(46΄ Ζήσης), Πιστιόλας, Σαγανάς, Μπακαδήμας, Παππάς, Μπότας(46΄ Τσάμης), Παπαθανάσης, Συσοβίτης, Κοτρότσος(72΄ Βασιλείου)

Διαιτητής: Μιχάλης Ματσούκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος


Πηγή : EvrytaniaSport