Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Στην σέντρα για το Κύπελλο......... Κανονικά θα διεξαχθεί η 3η αγωνιστική των ομίλων

Δεν θα γίνει τελικά αποχή από το Κύπελλο λόγω του ζητήματος με το εγγυητικό ταμείο, όπως αποφασιστικέ μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΟ μεταξύ εκπροσώπων της ομοσπονδίας, της Super League, της Football League και του ΠΣΑΠ.


Έτσι οι ποδοσφαιριστές θα πάνε κανονικά στη σέντρα για τους αγώνες, αφού φαίνεται πως βρέθηκε κοινή γραμμή πλεύσης.

Μάλιστα κατά την αποχώρηση του από την ΕΠΟ ο Πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος είχε τονίσει πως δεν θα υπάρξει θέμα απεργίας.

«Η συνάντηση δεν είναι υπό το κράτος της απειλής για απεργία, αλλά γίνεται σε ένα πλαίσιο συνεννόησης. Το εγγυητικό ταμείο πρέπει να λειτουργήσει αλλά θα δούμε πόσα χρήματα θα μπαίνουν κτλ.. Διότι ήταν άλλα τα οικονομικά δεδομένα όταν υπήρξε η συμφωνία και άλλα τώρα. Θεωρώ δεν υπάρχει θέμα απεργίας. Κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο να γίνει από τη στιγμή που η ΕΠΟ όρισε διαιτητές και οι συνέπειες για τις ομάδες θα ήταν τεράστιες», ανέφερε ο πρόεδρος της Super League.

Αξίζει να αναφερθεί πως παρά το γεγονός οι παίκτες (ΠΣΑΠ) είχαν αποφασίσει αποχή από τους αγώνες το ερχόμενο τριήμερο (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) για το Κύπελλο Ελλάδας, η ΕΠΟ όρισε κανονικά τους διαιτητές και όποιες ομάδες δεν κατέβαιναν να αγωνιστούν, θα κινδύνευαν με σοβαρότατες κυρώσεις.

Θυμίζουμε πως ο λόγος για τον οποίο είχε παρθεί η απόφαση αποχής των ποδοσφαιριστών έχει να κάνει με το γεγονός πως το αποθεματικό στο εγγυητικό ταμείο δεν λειτουργούσε με τον ΠΣΑΠ να βγάζει ανακοίνωση μεταξύ των οποίων αν έφερε… « πως οι εργαζόμενοι των 491 ευρώ, ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής και της υπομονής τους, καθώς, κουράστηκαν να ακούν υποσχέσεις για την τήρηση όσων, γραπτά, συμφωνήθηκαν για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειες τους, καθώς, χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαια τους».
sportit.gr