Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Women's U-17 EURO 2016: Αρμενία-Ελλάδα 0-8

 Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική Κορασίδων, η οποία συντρίβοντας 8-0 την Αρμενία, κατόρθωσε πριν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της στην elite round της διοργάνωσης.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τη μεγάλη νίκη επί της διοργανώτριας του τουρνουά (3ος όμιλος) Πορτογαλίας την Παρασκευή 23/10, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, καθώς η Ισπανία στον άλλον αγώνα του ομίλου νίκησε 4-1 τις Πορτογαλίδες και συνδυασμό με τα δικά του οκτώ γκολ επί της Αρμενίας έφτασε τους 6 βαθμούς και «κλείδωσε» το εισιτήριο της πρόκρισης.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια στο επιβλητικό 8-0 της Εθνικής η αρχηγός της Δέσποινα Χατζηνικολάου, η οποία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα τέσσερις φορές (40', 43' πεν. , 50' και 56')! Άλλες δύο η χρυσή σκόρερ εναντίον της Πορτογαλίας, η Χρυσούλα Γάτσιου 77' και 80'+1'), και μία η Δήμητρα Καραπέτσα (54'). Το όγδοο γκολ, πρώτο για τις Κορασίδες μας, ήταν μια… προσφορά της Αντονιάν (αυτογκόλ) στο 3ο λεπτό του αγώνα.«Είμαστε πολύ χαρούμενες για την πρόκρισή μας», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στο epo.gr η Δέσποινα Χατζηνικολάου και πρόσθεσε πως «πιστεύω ότι θα πάμε καλά και στο μέλλον. Είμαστε πάρα πολύ καλή ομάδα. Ενωμένες, αγαπημένες και δουλεύουμε μία για όλες και όλες για μία μέσα στο γήπεδο. Αυτό φαίνεται την ώρα που αγωνιζόμαστε γιατί είμαστε πραγματική ομάδα. Έχουμε δικαίωμα στο όνειρο και στην επόμενη φάση. Το πιστεύουμε και θα δουλέψουμε ενωμένες σκληρά για να το πετύχουμε. Δεν είναι εύκολο αλλά δεν μπορεί κανείς να μας στερήσει το δικαίωμα να το κυνηγήσουμε».

Το ποιες ομάδες θα βρεθούν απέναντί τους στην elite round (θα διεξαχθεί εντός του Μαρτίου 2016) οι Κορασίδες μας θα το μάθουν στην κλήρωση της 13ης Νοεμβρίου στα γραφεία της UEFA στη Νιόν.
. Μέχρι τότε αυτό που θέλει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Πριόνας, που είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τις ποδοσφαιρίστριές τους και την επιτυχία της πρόκρισης, είναι να διαπιστώσει τη δυναμική της ομάδας.

«Ασφαλώς η πρόκριση αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Η παρουσία μας γενικότερα έδειξε πόσο καλή ομάδα είμαστε. Τα αποτελέσματα μόνο τυχαία δεν είναι. Κατορθώσαμε όλοι μαζί, αλλά κυρίως τα κορίτσια μας, να αφήσουμε εκτός συνέχειας την Πορτογαλία, η οποία εκτός του γεγονότος ότι έπαιζε εντός έδρας, είναι και μία από τις μεγάλες δυνάμεις του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Η επίτευξη του στόχου της πρόκρισης μας δίνει πλέον δίχως άγχος και πίεση να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στην Ισπανία, την τρέχουσα πρωταθλήτρια Ευρώπης σε αυτές τις ηλικίες. Το κίνητρο για τα κορίτσια μας είναι μεγάλο, αφού αποδεικνύουν ότι με τις σωστές κινήσεις το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μπορεί και έχει μέλλον».

Ο επόμενος αγώνας για την Εθνική Κορασίδων με την Ισπανία είναι στις 28/10/2015 στις 18:00 ώρα Ελλάδας. Την ίδια ώρα και ημέρα η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Αρμενία.

Διαιτητής του αγώνα ήταν η Κάθριν Έιντε από τη Νορβηγία

Αρμενία: Αντριασιάν- Σιμονιάν, Μπαμπογιάν, Γιεγκχιάν, Αντονιάν, Τσοπικιάν, Σιμονιάν (66' Χαλατιάν), Γκαζαριάν, Ασατριάν, Πίζλοβα, Γκριγκοριάν.

Ελλάδα: Νάση- Λιάκου (63' Εξουζίδου), Κατιρτσίδου, Τσακίρη, Πίτσιου, Καραπέτσα (58' Καπνίση), Γούλα (51' Τσιακλίδου), Σαχινίδου, Χατζηνικολάου, Γάτσιου, Πατέρνα.

*ΣΗΜ: Στους αγώνες U-17 της UEFA η διάρκεια του κάθε ημιχρόνου είναι 40 λεπτά.

26/10/2015

acadimies.gr