Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Φλόγα Παλαιομάνινας : «Ιστορική νίκη-πρόκριση»

 Τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της πέτυχε σήμερα  η ομάδα  της Φλόγας , επικρατώντας της Α.Ε.Μεσολογγίου στο γήπεδο της Παλαιομάνινας με 3-0 για την 2η φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΑ.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με απουσίες  και αυτό έδωσε την δυνατότητα στους δύο προπονητές να χρησιμοποιήσουν  κάποιους νέους ποδοσφαιριστές που δέν είναι στις βασικές τους επιλογές.
Η ΑΕΜ μια ομάδα χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο. Χωρίς καν πλάνο σε ακόμη ένα παιχνίδι το οποίο θεωρητικά τουλάχιστον έπρεπε οι παίκτες της ομάδας να το αντιμετωπίσουν με ψυχή ως... τελικό Κυπέλλου, κάτι πού δεν έγινε όπως συμβαίνει και στούς περισσότερους μέχρι στιγμής αγώνες πρωταθλήματος .
Πέρα από αγωνιστικό κομμάτι, αυτή η ομάδα παίζει χωρίς ψυχολογία. Μπαίνουν στο γήπεδο οι παίκτες και ορισμένοι  δεν έχουν καθαρό μυαλό, δεν έχουν δυνάμεις, δεν έχουν ομοιογένεια, σαν ομάδα με παραστάσεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Η ομάδα της ΑΕΜ δεν ήξερε πώς να διασπάσει την καλοστημένη αντίπαλη άμυνα και έτσι όπως έπαιζε δεν μπορούσε να σκοράρει. Μόνο από στημένη φάση, αφού οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν διαβασμένοι απέναντι στην ΑΕΜ, έκλεισαν όλα τα ατού των ΄΄κανονιέρηδων΄΄, και πανηγύρισαν  στο τέλος μια σημαντική νίκη.
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η ΑΕΜ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, επαιζε  όμως φλύαρα, άλλαζε τη μπάλα χωρίς ουσία και έκανε πολύ εύκολη τη ζωή των γηπεδούχων αμυντικών  μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου στον αγώνα, το σκηνικό άλλαξε με την Φλόγα να ισσοροπεί και στο 36΄εκμεταλευόμενη αστοχη έξοδο του πρωτοεμφανιζόμενου τερματοφύλακα Κοντογεώργου ο Τσιμπούκας με κεφαλιά δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της Φλόγας.
Άκαρπη υπεροχή
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΜ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση, προκειμένου να έχει ελπίδες για την συνέχεια, αλλά οι ΄΄κανονιέρηδες΄΄ παρά την εδαφική υπεροχή, καθώς η Φλόγα είχε δώσει χώρο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Ταράτσα, αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις που επιχειρούσαν.
Όσο περνούσαν τα λεπτά, η ομάδα του Μεσολογγίου  ανέβασε την πίεσή της προς την περιοχή των γηπεδούχων, αλλά οι… διάδρομοι ήταν καλά κλεισμένοι .Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο τριών ενδεκαδάτων παικτών[Ξευγένης-Ζαχαράκης-Καρύμπας] απο τον Νίκο Μιμηγιάννη ΄΄κλείδωσε΄΄ την υπόθεση πρόκριση αφού στο τέλος με δημιουργό τον έμπειρο Καρύμπα η νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου αφου στο 85΄ο Ξευγένης με γυριστό σούτ κάνει το 2-0,και στο 90΄απο καλοκτυπημένο φάουλ του Καρύμπα απο πλάγια θέση,ασθενή απόκρουση του Κοντογεώργου και ο Τζουλιάνο Μούτσα  απο κοντά κάνει το τελικό 3-0.
Αναμφίβολα ο τίτλος του MVP πάει στον αμυντικό της Φλόγας Κουρσάρη που ήταν εντυπωσιακός στην άμυνα με σωστές τοποθετήσεις και βοήθησε πολυ στην  πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του.
Πολύ καλή η διαιτησία των Γκιάφη,Τσιλίκα και  Τόλη.
ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ (Νίκος Μιμηγιάννης): Ταράτσας, Καλοκαίρης, Μπλέτσας, Κουρσάρης, Κοκκώνης Β., Καρτσακλής, Τσιμπούκας (55΄ Ζαχαράκης), Νούλας, Κόκκαλης (76΄ Καρύμπας), Τζουλιάνο Μούτσα, Κοκκώνης Σ. (52΄ Ξευγένης).

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Θεόδωρος Λαυράνος): Κοντογεώργος, Μακρής (72΄ Κούσης), Βαλής  Μ (46΄ Μπαρμπαρούσης), Πέκεζ, Διαμαντόπουλος  Χ., Αυτζής  Ι., Μιχαλόπουλος (63΄ Γαβρίνας), Γκάτσης, Κρούτη, Βαβάτσικος, Ντζιμάνης.