Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Δωρεάν μαθήματα πολιτισμού: Η εθνική τους ηττήθηκε αλλά οι Ιάπωνες μάζεψαν τα σκουπίδια τους

Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης αρκετοί Ιάπωνες παρέμειναν στις εξέδρες, όχι για να... βγάλουν φωτογραφίες, αλλά για να μαζέψουν τα σκουπίδια που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει (Pics)

Ποιος πολιτισμός μωρέ; Όταν εμείς στην Ελλάδα αρχίσαμε να πετάμε μπουκάλια μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουμε ευκολότερη τη περισυλλογή τους μετά τον αγώνα, αυτοί ήταν ακόμα στα δέντρα και έτρωγαν μπανάνες.
Οκ, ας αστειευτούμε και λίγο μιας και κανονικά θα έπρεπε να ντρεπόμαστε και απλά να παίρνουμε δωρεάν μαθήματα από τους φιλάθλους της εθνικής Ιαπωνίας που ταξίδεψαν μέχρι τη Βραζιλία για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται.
Η Ιαπωνία αν και προηγήθηκε στον πρώτο της αγώνα για τη διοργάνωση με την Ακτή Ελεφαντοστού, στο τέλος δεν πήρε τίποτα, αφού ηττήθηκε με 2-1.
Παρά την ήττα και την απογοήτευση, αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης αρκετοί Ιάπωνες παρέμειναν στις εξέδρες, όχι για να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή ή να γκρινιάξουν στους παίκτες της ομάδας τους που προσπάθησαν για τη νίκη, αλλά για να μαζέψουν τα σκουπίδια που οι ίδιοι άφησαν.
Οι υπεύθυνοι της αρένας "Περναμπούκο" έμειναν με το στόμα ανοιχτό μιας και δεν περίμεναν κάτι τέτοιο, ενώ η υποδειγματική ενέργεια των Ιαπώνων σχολιάστηκε θετικά από τον διεθνή Τύπο.
Οι σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε όλες τις βραζιλιάνικες αθλητικές ιστοσελίδες, οι οποίες με την σειρά τους εκθείαζαν τον πολιτισμό και την συμπεριφορά των Ιαπώνων.
Ιδού και τα τεκμήρια:
 
Εικόνες που έρχονται σε αντίθεση με αυτό (από τη Ρωσία, χωρίς αγάπη):
 /news247.gr/