Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Μ. Μουζουράκης: Θα ήταν άδικο η Ε.Π.Ο. να μετατρέψει τη Γ’ Εθνική σε κολυμπήθρα χρεωμένων Π.Α.Ε.

.


Το grasidi.gr, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην Συντονιστική Επιτροπή Αναδιάρθρωσης της Γ’ Εθνικής που συνθέτουν παράγοντες ομάδων της ερασιτεχνικής κατηγορίας αλλά και μετά την ανακοίνωση – φωτιά που εξέδωσαν οι ίδιοι εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ, κ, Σαρρή, είναι εδώ και σας παρουσιάζει την απάντηση ενός εκ των πρωταγωνιστών της κίνησης, του κ. Μάνο Μουζουράκη. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ιστορικής Προοδευτικής δίνει απαντήσεις χωρίς περιστροφές για το προφίλ και τις ενέργειες της Συντονιστικής Επιτροπής τονίζοντας ότι ο αγώνας της θα διαρκέσει μέχρι τελικής πτώσης!
Αναλυτικά:
Πείτε μου δυο λόγια για την συντονιστική επιτροπή αναδιάρθρωσης της Γ’ Εθνικής που εδώ και λίγες μέρες απασχολεί με τη δράση της.
Πριν από 25 μέρες, μια ομάδα παραγόντων ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων δημιουργήσαμε μια συντονιστική επιτροπή με μοναδικό στόχο την αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής. Η εμπειρία μας και τη φετινή σεζόν, η οποία για αρκετούς ήταν πικρή καθώς γνωρίσαμε τον υποβιβασμό των ομάδων μας στο τοπικό πρωτάθλημα, μας οδήγησε στην απόφαση να εκφράσουμε συντονισμένα την αντίθεσή μας στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ερασιτεχνικής κατηγορίας που έχει ήδη αποφασίσει η ΕΠΟ αρχής γενομένης από την νέα σεζόν. Όλοι εμείς που συνθέτουμε την συντονιστική επιτροπή αναδιάρθρωσης ουσιαστικά προτείνουμε να εισακουστεί και να συζητηθεί και η δική μας ρεαλιστική πρόταση για ένα ανταγωνιστικό, ποιοτικό και βιώσιμο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, όλοι εμείς θεωρούμε ότι για την οποιαδήποτε αλλαγή που αφορά στην ερασιτεχνική κατηγορία έπρεπε να είχε προηγηθεί παραγωγικός διάλογος αλλά και να είχε υπολογιστεί η γνώμη παραγόντων ομάδων που πρωταγωνιστούν σ’ αυτό.
Αυτή τη στιγμή, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προσπάθεια της επιτροπής;
Θεωρούμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Σε αυτή την κίνηση πρωτοστατούμε αρκετά σωματεία κ μέρα με τη μέρα προστίθενται κι άλλα στη λίστα. Ακόμη και η Πολιτεία αντιμετωπίζει την πρωτοβουλία μας πολύ θετικά (έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση της επιτροπής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ανδριανό και την γ.γ. Αλητισμού, κ. Γιαννακίδου). Σήμερα αντιληφθήκαμε ότι με μια σπασμωδική κίνηση η ΕΠΟ επικυρώνοντας τη βαθμολογία των ομίλων της Γ’ Εθνικής θέλησε να επικυρώσει παράλληλα και την ειλημμένη απόφασή της επί της αναδιάρθρωσης της κατηγορίας. Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να σταματήσει την πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής. Έχω, όμως, την εντύπωση ότι κάνει πολύ μεγάλο λάθος καθώς η επικύρωση της βαθμολογίας δε συνδέεται απόλυτα με την αναδιάρθρωση.
Εξαιτίας αυτού του γεγονότος η συντονιστική επιτροπή εδώ και λίγες ώρες πέρασε στην αντεπίθεση με μια καυστική ανακοίνωση που στρέφεται κατά του προσώπου του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Σαρρή;
Κατ’ εμάς, η ΕΠΟ έμμεσα προσπαθεί να πιέσει της ενώσεις να αποσυρθούν από την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει . Παρόλα αυτά, ενστερνιζόμαστε και κατανοούμε το δικαίωμα της Ομοσπονδίας να υπερασπίζεται σταθερά και χωρίς να αφήνει περιθώρια την απόφασή της. Με την εν λόγω ανακοίνωση, απαντάμε στη κίνηση του προέδρου της ΕΠΟ ο οποίος με την επικύρωση της βαθμολογίας των ομίλων, όπως προανέφερα, προσπαθεί να εκφοβίσει τη δική μας κίνηση που είναι απόλυτα λογική. Εμείς σε όλο αυτό που έχει αποφασιστεί και πρόκειται να εφαρμοστεί από τη νέα σεζόν, οφείλουμε να αντισταθούμε και να προστατέψουμε αφενός ιστορικά σωματεία που υποβιβάζονται αφετέρου τις επαρχιακές ομάδες η παρουσία των οποίων στη Γ’ Εθνική κρίνεται αμφίβολη στο άμεσο μέλλον λόγω των υπέρογκων εξόδων τα οποία θα πρέπει να καλύπτουν ώστε να αγωνίζονται, μιας και η μείωση των ομίλων από 6 σε 4 συνεπάγεται μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις. Η ενδεχόμενη αποχώρηση ομάδων λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ζημιώνει πρωτίστως μια μεγάλη μερίδα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και τους οδηγεί στα αζήτητα. Όσοι πρωτοστατούμε αυτής της πρωτοβουλίας απλά ζητούμε από τη διοίκηση της ΕΠΟ και τον επικεφαλής της να δεχτεί ότι ίσως έχει προβεί σε μια λάθος εκτίμηση η οποία θα μπορούσε να επιδέχεται διόρθωσης. Ας το σκεφτούν λοιπόν το θέμα της αναδιάρθρωσης της Γ’ Εθνικής ακόμη πιο σοβαρά. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους.
Τελικά, τι επιδιώκει η συντονιστική επιτροπή; Μπορείτε να το αποσαφηνίσετε εν συντομία;
Η συντονιστική επιτροπή πάνω απ’ όλα δεν συστάθηκε για να εναντιωθεί στην ΕΠΟ, την οποία σέβεται και αναγνωρίζει σε απόλυτο βαθμό. Ουσιαστικά, αυτή η επιτροπή δημιουργήθηκε με στόχο τη βιωσιμότητα της ερασιτεχνικής κατηγορίας η οποία εδώ και χρόνια ασθενεί εις βάρος του ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι που συγκεντρωθήκαμε και οργανώσαμε την κίνηση αυτή θεωρούμε ότι διαθέτουμε μια πολύ καλή εναλλακτική πρόταση αναδιάρθρωσης της Γ’ Εθνικής από εκείνη που ψήφισε και θα εφαρμόσει πολύ σύντομα η ΕΠΟ. Πρόκειται για μια πρόταση που πηγάζει από την εμπειρία των παραγόντων των ερασιτεχνικών ομάδων οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες και τις αδυναμίες της Γ’ Εθνικής και οι οποίοι επιδιώκουν την βελτίωση και όχι τη διάλυσή της. Άρα, λοιπόν, εμείς μέχρι και την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την επόμενη Παρασκευή θα ξαναθέσουμε θέμα επανεξέτασης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ερασιτεχνικής κατηγορίας που έχει ήδη αποφασιστεί ή αν το θέλεις, θα ωθήσουμε την διοίκηση της ΕΠΟ να ξανασκεφτεί τις αποφάσεις της και να αναλογιστεί αν τελικά εξυπηρετούν το ποδόσφαιρο ή το πλήττουν θανάσιμα.
Τέλος, μέσα από τις ενέργειες μας, ζητάμε από την ΕΠΟ να ανταποκριθεί επιτέλους στα αιτήματα των ομάδων της ερασιτεχνικής κατηγορίας και να τις ενισχύσει οικονομικά, επιτρέποντας τους μια αξιοπρεπή παραμονή σ’ αυτήν. Σε άλλη περίπτωση, αν η ΕΠΟ ονειρεύεται ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που θα εξυπηρετεί ομάδες που λόγω χρεών θα υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα και μετά θα επιστρέφουν δριμύτερες στις επαγγελματικές κατηγορίες μέσω της Γ’ Εθνικής, απλά, να μας το ξεκαθαρίσει.logsofia Θα ήταν πραγματικά άδικο η Γ’ Εθνική να μετατραπεί σε κολυμπήθρα χρεωμένων ΠΑΕ.
grasidi.gr/