Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Οχι άλλος λεκές...

"Το να περιμένεις να σου φερθεί ο κόσμος δίκαια επειδή είσαι καλός άνθρωπος, είναι σαν να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο ταύρος επειδή είσαι χορτοφάγος", επεσήμανε εύστοχα ο Αμερικανός συγγραφέας, Dennis Wholey, προκειμένου να δώσει έμφαση στο γεγονός πως δε ζούμε σε δίκαια πλασμένο κόσμο.



Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο, το πιο πολυσύνθετο και ωραιότερο άθλημα του κόσμου, που η πλειοψηφία των φιλάθλων το παρομοιάζει όλο και συχνότερα με μικρογραφία της ίδιας της ζωής μας, δεν κάνει... διακρίσεις.
Το διαφαινόμενο "σκάνδαλο" που ξεδιπλώνεται μετά την τελευταία αγωνιστική (12/05) στο Πρωτάθλημα Νέων της Football League στον Νότιο Ομιλο, αλλά και η έντονες διαμαρτυρίες της ομάδας των Χανίων όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν.
Η ομάδα του Αχαρναϊκού, σύμφωνα με τα δεδομένα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τα Χανιά, κάνοντας ένσταση για δυο τιμωρημένους παίκτες του Πανηλειακού ενδεχομένως να κερδίσει τον αγώνα "στα χαρτιά", να αναδειχτεί νικήτρια του Ομίλου και τελικά αυτή να παίξει στο μεγάλο τελικό με την επίσης Πρωταθλήτρια του έτερου Ομίλου, Καρδίτσα.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ

Το θέμα είναι πλέον ηθικό και το ερώτημα που θέτω εγώ σε όλους τους εμπλεκόμενους είναι τι θα απαντήσουμε σε όλα αυτά τα παιδιά, που προσπάθησαν σκληρά, τερμάτισαν αήττητα και βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται μέσα από ενστάσεις;
Τι θα απαντήσουμε στα άλλα παιδιά που μπήκαν εν αγνοία τους στη διαδικασία αυτή και αισθάνονται πως ίσως κερδίζουν άδικα σε βάρος κάποιων άλλων συνομηλίκων τους;
Οι υπόλοιπες ερωτήσεις που μοιραία θα προκύψουν αν αναλύσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι της παρούσης να τεθούν...

Όταν υπάρχει το συμφέρον και η εξουσία για να γίνει μια αδικία, κατά κανόνα θα γίνει αδικία. Το ζήτημα παραμένει στο ποιος έχει τελικά την εξουσία και για ποια συμφέροντα μιλάμε.
Η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στο acadimies.gr ο νεαρός παίκτης των Χανίων, καταγράφει με τον πιο έκδηλο τρόπο την αγωνία του αλλά και κυρίως την πικρία του για τις συνθήκες που -ενδέχεται- να χαθεί η "πρωτιά" η οποία κερδήθηκε στο γήπεδο, στα γραφεία μιας επιτροπής.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

"Αξιότιμη κ.Ιωακειμίδου,

Είμαι ποδοσφαιριστής της ομάδας νέων του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ (Κ-19) και θα ήθελα να σας εκφράσω τα παράπονά μου και τη θλίψη μου για τον άδικο κατά την ταπεινή μου γνώμη, τρόπο που χάσαμε τον τίτλο στο πρωτάθλημα υποδομής Κ-19 νοτίου ομίλου της Football League.
Όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι, αυτό που καταφέραμε αυτή τη χρονιά είναι κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη μας.
Μέσα από πολύ δουλειά, πείσμα και κάνοντας πραγματικά κατάθεση της ψυχής μας σε κάθε αγώνα πετύχαμε το αναπάντεχο, να διεκδικούμε τον τίτλο.
Κρατούσαμε ένα αήττητο σερί 14 αγώνων το οποίο έσπασε αυτή τη Κυριακή (σ.σ 12/05) στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα της Καλλιθέας.
Ενώ το παιχνίδι ήταν ‘’αδιάφορο’’ επειδή ο τίτλος ήταν δικός μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος αφού το ματς Πανηλειακός-Αχαρναϊκός είχε λήξει 1-1, την τελευταία στιγμή ενημερωθήκαμε για το τι είχε πραγματικά συμβεί στο παιχνίδι του δεύτερου (μέχρι χθες) (σ.σ. 12/5) Αχαρναϊκού.
Με συγχωρείτε, όμως πιστεύω πως το παιχνίδι Πανηλειακός-Αχαρναϊκός ήταν ξεκάθαρα "στημένο" υπέρ της ομάδας των Αχαρνών.

Σας θερμοπαρακαλώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου βοηθήστε μας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μην επιτρέψετε να καταστραφούν τα όνειρα μας και οι φιλοδοξίες μας.
Είναι ένα πρωτάθλημα υποδομών και ανάδειξης ταλέντων και παικτών. Μην αφήσετε σας παρακαλώ να πάει ο κόπος μας ανεκμετάλλευτος.
Μην αφήσετε να υπάρξει κι άλλος λεκές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποδώστε δικαιοσύνη και σεβαστείτε τον αγώνα και τον ιδρώτα μας.

Σας ευχαριστώ"

Δεν φταίω εγώ που ονειρεύτηκα ένα ψέμα....
Φταίει το ψέμα που μου έταξε αλήθεια

Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου
acadimies.gr
14/05/2014