Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Τα περιθώρια στενεύουν


Ο Παναιτωλικός μπορεί να κέρδισε στα Μέγαρα 3-0 αλλά η εικόνα που έδειξε δεν ήταν σε καμία περίπτωση ενθαρρυντική αλλά προβληματική. Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, τον αγώνα δεν τον παρακολούθησα αλλά οι πληροφορίες που πήρα και διασταύρωσα από διάφορα άτομα που ήταν στο γήπεδο με οδήγησαν μονάχα σε ένα συμπέρασμά : Ο Παναιτωλικός μετά από το σερί των τριών νικών με το οποίο γέμισε αισιοδοξία την πλειοψηφία του κόσμου σιγά σιγά καταρρέει, αφού η εμφάνιση που κάναμε, πρώτον, είχε πολύ κακή επιθετική ανάπτυξη και, δεύτερον, οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου δεν έδειξαν πάθος, δύναμη, αυτά δηλαδή που έδειχναν στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά αδιαφορία.

Ο Μ.Χάβος κατάφερε με τον ερχομό του να γεμίσει τον κόσμο με αισιοδοξία, με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν του Ν.Καραγεωργίου στην αρχή της χρονιάς.Σε αντίθεση με τον Καραγεωργίου, που με τις δηλώσεις του έλεγε στον κόσμο πως η ομάδα θα ανέβει στην Α ενώ το έργο του δεν έδειξε σε κανένα σημείο κάτι τέτοιο,ο Μάκης Χάβος έδειξε από την αρχή της θητείας του να μεταμορφώνει την ομάδα, να γιατρεύει την ψυχολογία που επικρατούσε και το γήπεδο σιγά σιγά να ξαναγεμίζει.

Όλα καλά μέχρι το σερί των τριών νικών και τις πολύ καλές εμφανίσεις που αναγνωρίστηκαν ακόμη και από τους πιο απαισιόδοξους φιλάθλους της ομάδας. Από την ήττα στην Μυτιλήνη και μετά, η ομάδα δείχνει να χάνει τον χαρακτήρα που νομίζαμε ότι είχε αποκτήσει. Το διπλό στην Μυτιλήνη εννοείται ότι ήταν δύσκολο να κατακτηθεί, δεν κατακτήθηκε και μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία και με προβληματίζει είναι η εμφάνιση ενάντια στην Καβάλα.

Όταν παίζεις ένα εντός έδρας παιχνίδι με μία ομάδα που αποτελείται από απεργούς και απροπόνητους για μία εβδομάδα ποδοσφαιριστές και δεν μπορείς να την καταπιείς,είναι σίγουρα κάτι πολύ αρνητικό. Με ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες, η λευκή ισοπαλία ήταν το αποτέλεσμα που ταίριαζε σε αυτό παιχνίδι, ανεξάρτητα αν ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή. Σημασία έχει πως μέχρι αυτή την στιγμή που γράφω το άρθρο να παίζαμε,γκολ δεν θα είχαμε πετύχει .

Το παιχνίδι με τον Βύζα δεν θα το σχολιάσω αφού όπως είπα δεν το παρακολούθησα αλλά θα πω λίγα λόγια για τα επόμενα παιχνίδια που θεωρώ πως θα παίξουν μεγάλο ρόλο για την επίτευξη των στόχων του Παναιτωλικού. Συγκεκριμένα θα αναφερθώ στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Φωκικό στο Αγρίνιο και με την ΑΕΛ στην Λάρισα .

Αρχικά, αντιμετωπίζουμε τον Φωκικό στο Αγρίνιο την Κυριακή. Στο σημείο που έχουμε φτάσει η νίκη με μία ομάδα που βρίσκεται σε χαμηλότερη βαθμολογική θέση και ειδικά σε εντός έδρας παιχνίδι αποτελεί κάτι το αυτονόητο αν θες να έχεις δικαίωμα στην απευθείας άνοδο. Ο κόσμος δείχνει να αγκαλιάζει την προσπάθεια της ομάδας και σιγά σιγά να γεμίζει το Κλουβί . Για το λόγο αυτό ο Μάκης Χάβος και οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να τους ανταμείψουν κερδίζοντας τον Φωκικό και να πάνε στην Λάρισα με άλλον αέρα για να παίξουν ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς .

Στην Λάρισα τα καναρίνια θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα πρέπει να βγουν νικητές από αυτό το παιχνίδι . Αναμφισβήτητα αυτό το διπλό είναι πολύ δύσκολο αφού η ΑΕΛ έχει μία από τις πιο καυτές έδρες στην Football League αλλά για να ξεσκαλώσει από την 7η-10η θέση που τριγυρνά ο τίτορμος τις τελευταίες αγωνιστικές ,το διπλό αυτό μοιάζει η μόνη λύση .

Με λίγα λόγια το 2x2 θα είναι μία πάρα πολύ καλή αρχή για την βαθμολογική ανάκαμψη. Ο μαραθώνιος στον οποίο είμαστε μέρος του έχει διανύσει ένα μεγάλο μέρος και όσο δεν αρπάζουμε τις ευκαιρίες και χάνουμε βαθμούς από ομάδες σαν την Καβάλα το τρένο στο οποίο νομίζαμε πως «νόμιμα» είχαμε επιβιβαστεί, ίσως μας θεωρήσει λαθρεπιβάτες και μας μπλέξει σε περιπέτειες…
panaitolikos1926.gr