Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Αφιερωμένη στον Σπύρο Παναγιωτόπουλο...

ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 0-2
  ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ



    Εκτός έδρας νίκη, πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, πέτυχε σήμερα η Ακαδημία Ευνηνοχωρίου, κερδίζοντας με 0-2 μέσα στην έδρα μιας πολύ δυνατής ομάδας όπως είναι ο Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά.
  Με αυτή τη νίκη η Ακαδημία ανέβηκε στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρώτου ομίλου της Β΄ Κατηγορίας. Έχοντας πολλές απουσίες και υπηρεσιακό προπονητή, τον γυμναστή της ομάδας Δημήτρη Ξηρό, λόγω τιμωρίας του θείου του Κώστα, η Ακαδημία πήρε τη σημαντική νίκη χάρης τη πολύ καλή άμυνά της και τον σταθερό τερματοφύλακα της Δημήτρη Μπράτσικα, παίζοντας μάλιστα για μεγάλο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Πατούλια.  
  Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, κάτι που θεωρούταν δεδομένο λόγω του γηπέδου στον Άγιο Θωμά. Δεν έγιναν πολλές καθαρές ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες δοκίμασαν πολλά αλλά συνήθως άστοχα σουτ και έγινε περισσότερο παιχνίδι κέντρου και μεγάλων μεταβιβάσεων από την άμυνα στην επίθεση.
ΦΑΣΕΙΣ:
1΄, Πρώτο σουτ για τους γηπεδούχους με τον Σωτηρίου, άουτ.
2΄, Σουτ άουτ Ρισβάς.
10΄, Σουτ άουτ από τον Παναγιωτόπουλο.
12΄, Καλή σέντρα του Σωτηρίου διώχνει με δυσκολία ο Μπράτσικας.
17΄, Μεγάλη ευκαιρία για την Ακαδημία. Εκτέλεση φάουλ από δεξιά με τον Μακρή, ο Μαντέλος παίρνει ανενόχλητος τη κεφαλιά από πολύ καλή θέση ψηλά άουτ.
24΄, Σουτ άουτ από τον Παναγιωτόπουλο.
25΄, Φάουλ άουτ από τον Τριφιάτη Γ.
32΄, Συρτό χτυπημένο φάουλ με τον Σωτηρίου, μπλοκάρει ο Μπράτσικας.
39΄, Πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, ο Σωτηρίου μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και από πολύ καλή θέση πλασάρει πάνω στον Μπράτσικα.
40΄, ΓΚΟΛ!!! Ο Τσαλίκης εκτελεί κόρνερ από αριστερά, ο Μαντέλος γίνεται κάτοχος της μπάλας, τη κρατάει με συνεχόμενες κεφαλιές εντός μικρής περιοχής!!! Και στη συνέχεια ο Παναγιωτόπουλος Χ.από κοντά με σουτ κάνει το 0-1.
57΄, Καλά χτυπημένο φάουλ από τον Τριφιάτη Γ. διώχνει σε κόρνερ ο Μπράτσικας.
58΄, Πολύ καλή ευκαιρία για τον Αλικυρναϊκό. Μετά από σουτ του Γρίβα από δεξιά η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό της Ακαδημίας, παίρνει περίεργη τροχιά, έχει κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ο Μπράτσικας όμως τη διώχνει πάνω στη γραμμή με υπερένταση.
60΄, Μετά από λάθος του Χατζηόλου, ο Παναγιωτόπουλος κάνει το δυνατό συρτό σουτ, ο Κάκκος με τάκλιν στην αριστερή γωνία διώχνει σε κόρνερ.
64΄, Τεράστια ευκαιρία για την Ακαδημία. Μετά από φάουλ, ο Τσαλίκης σουτάρει, η μπάλα κοντράρει, στη φάση μπαίνει ο Ψεύτης που εξαπολύει το σουτ με τον Χατζηόλο να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση και τη μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
75΄, ΓΚΟΛ!!! Ύστερα από τρομερή ενέργεια του Ρισβά από αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Τσαλίκη, ο οποίος ελίσσεται μέσα στην περιοχή και ανατρέπεται πεντακάθαρα από τον Τσαλαφούτα. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Δάλλας και θα διαμορφώσει το τελικό σκορ.
83΄, Ο Τριφιάτης Σ. σουτάρει, ο Μπράτσικας μπλοκάρει σταθερά.
94΄, Καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πετύχουν το γκολ της τιμής. Ο Τριφιάτης Σ. σουτάρει εντός περιοχής, ο Μπράτσικας αποκρούει με τα πόδια.
Πολύ καλοί για τους γηπεδούχους ο αρχηγός Κάκκος, ο ταλαντούχος Τριφιάτης Σ. και ο Σωτηρίου που έδειξε καλά στοιχεία αλλά με προβλήματα στην τελική προσπάθεια.
Για τους νικητές, ξεχώρισαν οι Μπράτσικας, Πασπαλιάρης, Παπουτσόπουλος, Παναγιωτόπουλος και Τσαλίκης.
Καλή η διαιτησία των Μπεσίνη, Καλύβα και Μωραϊτη.
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η φωτογραφία των παιχτών και από τις δύο ομάδες, πριν την έναρξη του αγώνα και οι ευχές για ταχεία ανάρρωση προς τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Ακαδημίας, Παναγιωτόπουλο Σπύρο, που υποβλήθηκε τη προηγούμενη βδομάδα σε επιτυχημένη εγχείρηση. Ο Σπύρος αγωνιζόταν πέρσι στην ομάδα του Αγίου Θωμά όπου και εκεί κέρδισε πολλούς φίλους με τον ξεχωριστό χαρακτήρα του.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ: (ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ Ν.) ΧΑΤΖΗΟΛΟΣ Β., ΜΑΡΚΟΥΤΣΑΣ Δ., ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΑΣ Π., ΖΕΡΒΑΣ Γ., ΚΑΚΚΟΣ Γ.(85΄ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Β.), ΤΡΙΦΙΑΤΗΣ Γ., ΣΩΤΗΡΙΟΥ Ι.(75΄ ΜΑΛΔΑΒΙΝΑΣ Ι.), ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ν.(60΄ ΓΡΙΒΑΣ Α.), ΚΑΤΑΒΟΧΡΗΣΤΟΣ Ι., ΚΕΣΚΟΣ Π., ΤΡΙΦΙΑΤΗΣ Σ.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ: (ΞΗΡΟΣ Δ.) ΜΠΡΑΤΣΙΚΑΣ Δ., ΜΑΚΡΗΣ Κ., ΔΑΛΛΑΣ Ι., ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΜΑΝΤΕΛΟΣ Χ., ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ Δ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΤΡΙΩΤΗΣ Β. (65΄ ΨΕΥΤΗΣ), ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ Μ., ΡΙΣΒΑΣ Ν.(77΄ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ.), ΤΣΑΛΙΚΗΣ Α. (86΄ ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ Γ.)
evinochori.gr/