Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Για.. Όσκαρ αστο(Χ)ίας ο Όμηρος

Η ισοπαλία του Όμηρου Νεοχωρίου μέσα στην έδρα του βασικού ανταγωνιστή για τον τίτλο, του Αστέρα Ναυπάκτου, μόνο κακό αποτέλεσμα δεν είναι. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με την πίκρα αφού βάσει απόδοσης και ιδιαίτερα βάσει των ανεπανάληπτων φάσεων που έφτιαξαν (και έχασαν), δικαιούνταν τους τρεις βαθμούς.



ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ...1
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ.........1
Ανταπόκριση- φωτο: Γιώργος Μπανιάς


Η ικανοποίηση των γηπεδούχων έγκειται στα γεγονός ότι κράτησαν τη διαφορά στο +6 από τον Όμηρο και παράλληλα απέχουν μόλις δύο πόντους από την κορυφή. Η ομάδα του Νεοχωρίου δεν έχασε στην έδρα του δυνατότερου (ίσως) αντιπάλου που θα την έφερνε στο -9, αλλά είπαμε… Ο Όμηρος άξιζε τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο ημίχρονο και ανταπέδωσαν άμεσα το γκολ που δέχθηκαν νωρίς. Ήταν το 5΄, στην πρώτη φάση του Αστέρα, όταν σε σέντρα του Θανασιού ο Καλαβρουζιώτης έπιασε εκπληκτικό σουτ και έστειλε τη μπάλα στην κόντρα γωνία πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ. Η «απάντηση» του Ομήρου ήρθε στο 21΄με σέντρα του Λαγού από δεξιά και εύστοχη κεφαλιά του Αποστολίδη περίπου από το πέναλτι που πραγματοποίησε την ισοφάριση. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι που ο διαιτητής Στυλιαράς μάλλον σωστά δεν υπέδειξε: ο Όμηρος για ανατροπή του Λαγού από τον Θεοχάρη και ο Ναυπακτιακός για χέρι σε σουτ του Σταυρόπουλου. Κατά τα άλλα… ο Πετσίνης κράτησε το 1-1 τόσο στο 30΄ που έπεσε στα πόδια του Σεραφίγγου και μπλόκαρε, όσο και στο 33΄ αποκρούοντας σουτ από τον Αποστολίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Δημήτρη Θεοδοσίου έδωσε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, με φάσεις από αυτές που δεν χάνεται το γκολ, απόρροια της πολύ καλής απόδοσης. Στο 56΄ μόνος ο Σεραφίγγος μέσα στη περιοχή σουτάρει ψηλά και στο 59΄ο Σταύρος Λαγός χάνει γκολ για highlights!!! Φεύγει μόνος προς την εστία, ο Πετσίνης γλιστράει στην έξοδο, ο επιθετικός του Ομήρου δεν σουτάρει σε ανυπεράσπιστη εστία μα προτιμά να προχωρήσει, στο μεταξύ ο τερματοφύλακας σηκώνεται και ξαναπέφτει αλλά ο ταχύτατος Λαγός τον έχει προσπεράσει… μόνο που χάνει το κοντρόλ (φωτο πάνω) και η μπάλα περνάει άουτ. Μετά την ψυχρολουσία ο Ψυχογιός ζητάει αδίκως πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάκκου και στο 81΄ο ίδιος παίκτης τετ α τετ για το γκολ, αλλά σε θέση οφσάιντ που άργησε να καταλογίσει ο βοηθός και έδωσε αφορμή για διαμαρτυρίες.
Και ο χορός των ευκαιριών για τον Όμηρο συνεχίζεται… Στο 68΄ σουτ του Αποστολίδη άουτ, στο 85΄ο Σεραφίγγος το σουτ μέσα από τη περιοχή με τη μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα και να σταματά στο σώμα του Δημόπουλου στη γραμμή, ενώ στο 87΄σε άστοχη έξοδο του Πετσίνη ο Λαγός τη κεφαλιά, ο Μιχάλης έτοιμος για το γκολ αλλά ο Ψυχογιός είχε… αντιρρήσεις.
Στα θετικά του ντέρμπι η άψογη συμπεριφορά των παικτών που έδιναν μαθήματα ευγενούς άμιλλας. Πάνω από πέντε φορές τηρήθηκε το fair play, ενώ υπήρξαν και όμορφες στιγμές με ποδοσφαιριστές να σπεύδουν σε βοήθεια τραυματισμένου αντιπάλου (φωτο κάτω). Αρνητική νότα οι κροτίδες προς τον πάγκο του Ομήρου, από φιλάθλους του Αστέρα.
Πετυχημένη η διαιτησία από Στυλιαρά, Κωσταρά, Ζυγούρη.

 ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ (Γαβριήλ Βελής): Πετσίνης, Γεωργακόπουλος, Βρουσάι, Καρτσακλής, Καζανάς, Θανασιός (61΄λ.τ Δημόπουλος), Μυτιλήνης, Θεοχάρης, Καλαβρουζιώτης, Σταυρόπουλος (46΄ Ψυχογιός), Αδραχτάς (60′ Καραγιάννης).

 ΟΜΗΡΟΣ (Δημήτρης Θεοδοσίου): Λιαπίκος, Βαλτογιάννης Κ. (90΄λ.τ. Μιχαλόπουλος), Τσιφοπανόπουλος, Πασπαλιάρης, Κάκκος Χ., Τσάμης, Λαγός, Βαλτογιάννης Σ. (65΄Καπώνης), Σεραφίγγος, Αποστολίδης (79΄ Καλύβας), Κούσουλας.
 sportait.gr