Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Οι κανονισμοί δίνουν το δικαίωμα στις ομάδες της ΓΈθνικής να έχουν στην αποστολή και στην ενδεκάδα κάθε αγώνα μέχρι 4 ξένους, να χρησιμοποιούν στην ενδεκάδα τους 2 ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών και να μην ασχοληθούν καν με τα κατώτατα όρια ηλικίας

Μέχρι δύο παίκτες άνω των 33 και τέσσερις ξένους θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιηθεί κάθε ομάδα της Γ' Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπως ψηφίστηκε χθες στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ παρά τις αντιρρήσεις του συνδέσμου των ποδοσφαιριστών.




Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Κώστας Χαλκιάς μάλιστα έδωσε το «παρών» στη συνέλευση και ζήτησε να επιτρέπεται η συμμετοχή έως 5 παικτών άνω των 33, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Συγκεκριμένα το άρθρο 19 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, με τίτλο «ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης συμμετοχής ποδοσφαιριστών σε αγώνες», αναφέρει στην παράγραφο 9.

«α. Ειδικά για το πρωτάθλημα της γ' εθνικής ερασιτεχνικής επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση στον αγώνα μέχρι τεσσάρων ποδοσφαιριστών αλλοδαπών, ομογενών ή κοινοτικών.

β. Στους αγώνες της γ' εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην 11άδα κάθε ομάδας και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα εφτά ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες.

γ. Στους αγώνες της γ' εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας απαγορεύεται η συμμετοχή σε αγώνα περισσότερων των δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών.

δ. για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών, ως χρονολογία γέννησής τους θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους».