Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Σχολικό: Καλαμαριά, Στυλίδα, Ορεστιάδα, Κως στο final 4


Το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς προκρίθηκε στη τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων, καθώς στον αγώνα που έγινε στον Πύργο Ηλείας την Τρίτη 26 Μαρτίου, επικράτησε του 4ου ΓΕΛ Πύργου με σκορ 1-0. Το Λύκειο της Θεσσαλονίκης πέρασε στο final for και θα αναμετρηθεί με τα Λύκεια ΓΕΛ Στυλίδας Φθιώτιδας, ΕΠΑΛ Ορεστιάδας Εβρου, 1ο ΓΕΛ Κως Δωδεκανήσου, που επίσης προκρίθηκαν.



Θυμίζουμε ότι μετά από κλήρωση στην 7η (13-3-2013) συνεδρίαση της ΚΟΕΣΑ, ο νικητής του αγώνα μεταξύ του 4ου ΓΕΛ Πύργου - 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας (προκρίθηκε το ΓΕΛ Πύργου), πήρε την θέση της Κύπρου που δεν συμμετέχει στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Ετσι, σύμφωνα με την τροποποίηση της γ4/11-4-2012 τοποθετήθηκε στον 8ο όμιλο και ήταν αντίπαλος με το 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (5ος ομιλος) με έδρα την Δ. Αττική στις 26/3 (νίκησε με 1-0 το Λύκειο της Θεσσαλονίκης).

21/3/2013 Η φάση των "8"

ΜΑΘΗΤΩΝ

1ος ΟΜΙΛΟΣ            4ο ΓΕΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Α' ΑΘΗΝΑΣ
6ος ΟΜΙΛΟΣ            ΓΕΛ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ)
2ος ΟΜΙΛΟΣ             8ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Γ' ΑΘΗΝΑΣ
7ος ΟΜΙΛΟΣ            1ο ΓΕΛ ΚΩ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ)
4ος ΟΜΙΛΟΣ            ΕΠΑΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΒΡΟΥ (ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ)
3ος ΟΜΙΛΟΣ            ΓΕΛ ΘΕΡΜΟΥ ΑΙΤΩ/ΝΙΑΣ
8ο ΟΜΙΛΟΣ             4ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ
5ος ΟΜΙΛΟΣ           1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ)
Εντυπωσιακή είναι φέτος η πορεία της ομάδας ποδοσφαίρου του 1ου Γενικού Λυκείου Κω "Ιπποκράτειο", στα παιχνίδια της Β' Φάσης του πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος.

Η ομάδα ποδοσφαίρου, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου, κερδίζοντας το Λύκειο Χίου με 4-2 στα πέναλτι (0-0 κ.α.), το Λύκειο Σάμου επίσης με 4-2 στα πέναλτι (0-0 κ.α.).

Αυτή την ώρα (10:00) αγωνίζεται με την ομάδα του Λυκείου Μυτιλήνης, στο γήπεδο του Κορυδαλλού και σε περίπτωση νίκης θα προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Με την ομάδα ποδοσφαίρου ο γυμναστής Μιχάλης Καπλανίδης και ο βοηθός του Μπραζιώτης έχουν πάρει τους: Τυρά, Κουταντώνη, Πατάκο, Μυλωνά, Σουλάι, Παπαδόπουλο, Κουλιά, Βλάχο, Κουρζή, Θεοφιλίδη, Γιαννόπουλο, Σπύρου και Πλάχα.

Η κλήρωση της τελικής φάσης (final four), του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων θα γίνει το βράδυ της Τρίτης 26/3 και τα παιχνίδια θα αρχίσουν την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αθήνα (Δ. Αττική).

Στον 4 Όμιλο κληρώθηκε η Ελλάδα να συμμετάσχει με την Σχολική Ομάδα των αγοριών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Λυκείων που θα γίνει στο Μπορντό 14 – 22 Απριλίου 2013.
Η πρωταθλήτρια ομάδα των αγοριών, η οποία θα αναδειχτεί μετά τους τελικούς του final 4, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες της Νότιας Αφρικής, Βραζιλίας, Ουκρανίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας.

Να σημειωθεί ότι από φέτος συμμετέχουν και οι ομάδες των κοριτσιών στο παγκόσμιο.

To acadimies.gr όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα καλύψει την τελική διοργάνωση

Καλή επιτυχία σε όλες τις σχολικές ομάδες!

Δώρα Ιωακειμίδου

 acadimies.gr