Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Άτυχη η ΑΕ Καραϊσκάκης… Βολικό «Χ» για Φιλοθέη


Στο αρτινό ντέρμπι της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, ΑΕ Καραϊσκάκης και ΑΟ Φιλοθέης αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, όπως και στον αγώνα του α΄ γύρου, ένα αποτέλεσμα που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση βάση προγράμματος τους γηπεδούχους, ενώ από την άλλη μεριά μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως «βολικό» για την ομάδα του Δημήτρη Νταλάκα, η οποία έχει πιο εύκολο πρόγραμμα στις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.
Η ΑΕ Καραϊσκάκης είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως στάθηκε άτυχη, καθώς τρεις φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Βαρέλη, ενώ η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλουέχασε και κάποιες ακόμη ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ που θα τις έδινε τους τρεις βαθμούς. Αντίθετα ο ΑΟ Φιλοθέης κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς (είχε και τρεις απουσίες βασικών παικτών, Νταλάκα, Παππά και Νάσιου), απείλησε μόνο μία φορά στην αρχή του αγώνα, αλλά τελικά πήρε αυτό που ήθελε, που ήταν το θετικό αποτέλεσμα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά, όμως όσο περνούσε η ώρα η ΑΕ Καραϊσκάκης επέβαλε τον ρυθμό της, δίχως να δημιουργήσει φάση στην αντίπαλη εστία. Αντίθετα στο 18ο λεπτό ο Ξυλογιάννης με ένα σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Καραγκούνη να διώξει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση των φιλοξενούμενων στον αγώνα, αφού στη συνέχεια κλείστηκαν για να κρατήσουν έναν σημαντικό βαθμό. Τέσσερα λεπτά (22΄) μετά ο Μάλλιος έκανε ωραία το γύρισμα μέσα στην περιοχή του Βαρέλη, όμως ο Βερλέκης από κοντά με προβολή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή έφυγε μόλις άουτ. Δέκα λεπτά (32΄) αργότερα ο Μπαλάφας βρήκε ωραία τον Μάλλιο μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του τελευταίου έφυγε ψηλά άουτ. Στο 34΄ μετά από σουτ του Μπαλάφα μέσα στην περιοχή, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Τσιφλίδη, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης κ. Τσέτσιλας είπε να συνεχιστεί ο αγώνας. Στο 36΄ μετά από λάθος του Ζυγούρη στην άμυνα της Φιλοθέης, ο Μάλλιος βρήκε τον Αντωνίου, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Βαρέλη, όμως ο πορτιέρο της Φιλοθέης σωτήρια απομάκρυνε το ψηλοκρεμαστό πλασέ και στη συνέχεια ο Τσιφλίδης στη γραμμή έβγαλε την μπάλα σε κόρνερ. Τελευταία μεγάλη φάση για την ΑΕ Καραϊσκάκης ήταν στο 37ο λεπτό, όταν το σουτ του Μάλλιου από πλάγια θέση σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαρέλη, ενώ και το νέο σουτ του Μάλλιου στο 42΄ έφυγε ψηλά άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕ Καραϊσκάκης έκλεισε στο μισό γήπεδο την ομάδα της Φιλοθέης, χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέρμα που θα τις χάριζε τη νίκη. Στο 55΄ ο Μπρέσιακας εκτέλεσε ένα κόρνερ με πάσα για τον Βερλέκη και στη συνέχεια με σουτ από πλάγια θέση, ανάγκασε τον Βαρέλη να διώξει με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Βερλέκης από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και στο 69΄ οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερο δοκάρι, όταν το ωραίο σουτ του Τσάπαλη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής βρήκε όσο χρειάζονταν ο Βαρέλης, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ. Ένα λεπτό (70΄) μετά ο Μάλλιος με ωραία ενέργεια και σουτ από τα δεξιά στάθηκε για δεύτερη φορά άτυχος, καθώς η μπάλα σταμάτησε και πάλι στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαρέλη. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα η ΑΕ Καραϊσκάκης πίεσε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Τέλος, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο ο Λώλης.
Κίτρινες κάρτεςΒερλέκης (39'), Μπαλάφας (65'), Πέτσας (91') - Τσιφλίδης (31'), Ζιώγας (73'), Θέμελης (79'), Κυριακόπουλος (85')
Κόκκινη κάρτα: Λώλης (92' δεύτερη κίτρινη, πρώτη στο 67')
ΥΓ. 1: Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΑΕ Καραϊσκάκης στους δύο αγώνες πρωταθλήματος που έδωσε με τον ΑΟ Φιλοθέης είχε πέντε δοκάρια, δύο στο παιχνίδι του α΄ γύρου στη Φιλοθέη και τρία σήμερα στο γήπεδο Κάμπων Δημαριού.
Διαιτητής: Τσέτσιλας Κ. , Βοηθοί: Μωυσιάδης Β.  Στεφούλης Α. (Γρεβενών)
ΑΕ Καραϊσκάκης (Β. Ξανθόπουλος): Καραγκούνης, Κατσαρός, Μπρέσιακας (59’ Τσάπαλης), Καρτσακλής, Πέτσας, Βασιλάκης, Αντωνίου, Βερλέκης (81’ Κορέλης), Μάλλιος, Μπαλάφας, Μαργαρίτης.
ΑΟ Φιλοθέης (Δ. Νταλάκας): Βαρέλης, Τσιγαρίδας Δ. (46’ Κοντογεώργος), Ζυγούρης, Μπάκας, Τσιφλίδης, Ξυλογιάννης, Γιαννούλης Θ., Θέμελης, Καραγιάννης (71’ Ζιώγας), Λώλης, Τρομπούκης (65’ Κυριακόπουλος).
sportsarta.gr