Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ-ΠΕΡΙΒΟΛΙ: Κι όμως, άγγιξε τον σεφτέ..

 Όταν το παιχνίδι σου μπαίνει σε χρονικό σημείο, που έχει, πρώτο ψηφίο το «8» και βαστάς το αποτέλεσμα, στην περίπτωση που, τελικά, χάσεις το ματς, δεν μπορεί, παρά να σου μένει το παράπονο. Αν, επιπλέον, ξέρεις (ή, τουλάχιστον, υποψιάζεσαι) πως τούτο το αποτέλεσμα (που βάσταγες, μα έχασες), θα ήταν το καλύτερο βάλσαμο για την «ταλαιπωρημένη» σου ψυχολογία, μετά τις βαριές ήττες της αρχής, το «αχ» σου, είναι λογικό ν’ ακούγεται πιο... γοερό.

Τούτο ήταν το δίπτυχο που έζησε το Περιβόλι, σήμερα, Κυριακή (11/11) το απογευματάκι, στο γήπεδο Κάμπων Δημαριού. Ως το 82’, το ματς κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκη, «περπάταγε» στο 1-1. Ώσπου εκεί, ένα δυνατό σουτ του Μπαλάφα, μέσα από την περιοχή, «έγραψε» το τελικό 2-1 για τους γηπεδούχους κι άφησε, εκ νέου, την Αναγέννηση, με το παράπονο της μηδενικής συγκομιδής. Καθώς οι όποιες προσπάθειες κατέβαλε στο τέλος (μήπως και...) δεν είχαν αποτέλεσμα. Και το σουτ του Τσεβανέδη στο 89’, πέρασε δίπλα απ’ τα δοκάρια...



Βάσει ετούτης της περιγραφής, το ματς έμοιαζε με... ντέρμπι; Μίνι θρίλερ, πάντως, αποδείχτηκε. Τώρα, αν το δούμε «σφαιρικότερα», συνολικά, οι γηπεδούχοι (δίκαιοι να ‘μαστε) ήταν καλύτεροι. Έχοντας ως επιπλέον κίνητρο το «ν’ αποδείξουμε» στον νέο τους προπονητή, Βασίλη Ξανθόπουλο, μπήκαν δυνατά στο ματς, διατήρησαν τα ηνία στη μεγαλύτερή του διάρκεια και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, μπροστά στα καρέ του Βασίλη Νάου, για να «τελειώσουν» το παιχνίδι.

Άλλοτε, όμως, η αστοχία, άλλοτε ο keeper του Περιβολίου, βάσταγαν γερά. Stop, λοιπόν, ο «Μπίλαρος» στις προσπάθειες των Μάλλιου (4’), Τσάπαλη (11’, 42’, 64’) συν ορισμένες επιπλέον καλές ευκαιρίες, με τους Μάλλιο (12’ κόπηκε στο «τσακ» απ’ τους αμυντικούς, 75’ κεφαλιά – ψαράκι έξω), Βερλέκη (68’ προβολή άουτ), Αντωνίου (72’ δεν πρόλαβε, σε σέντρα του Τσάπαλη).



Η μοναδική φορά ως το φινάλε- θρίλερ, που οι γηπεδούχοι νίκησαν τον «Μπίλαρο», ήταν στο 30’. Με τον Βασιλάκη να βρίσκει με «γέμισμα» τον Βερλέκη, κατέβασμα, σουτ, 1-0. Προβάδισμα, αλλά... οριακό. Και η «επικινδυνότητα» τέτοιων καταστάσεων για τους Αρτινούς, αποδείχτηκε περίτρανα στο 77’.

Μπορεί, βλέπετε, ως τότε, η Αναγέννηση, αν και προσπάθησε, να «αναγκάστηκε» να περιοριστεί σε πιο παθητικό ρόλο, μπορεί η καλύτερη, έως τότε, ευκαιρία της να... χάνεται στο 11’ (εξαιρετικό σουτ του Ρωμαντζά, μόλις άουτ), όσο, όμως, το ματς ακροβατούσε στο τεντωμένο σχοινί του ενός γκολ, είχε δικαίωμα να ελπίζει. Και... καλά, που έκανε! Κόντρα, επικίνδυνο «κόψιμο» του Ρωμαντζά απ’ το «φτερό», λάθος εκτίμηση του Πέτσα, αυτογκόλ και... 1-1!

Κατεγράφη ως το πρώτο γκολ (έστω, αυτογκόλ) στην ιστορία του Περιβολίου στη Δ’ Εθνική. Θα καταγραφόταν και ο πρώτος πόντος, εάν οι Νότιοι έδειχναν την ψυχραιμία, που απαιτούνταν, για ν’ αποφύγουν την άμεση «απάντηση». Αλλά δεν... Ίσως να ‘ταν κι αυτό, ζήτημα ψυχολογίας...



Σημειώνεται ότι το Περιβόλι ταξίδεψε στην Άρτα, με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Κατ’ αρχήν, οριστικά πλέον, δίχως τον Δημήτρη Βλάσση στο δυναμικό του (απέχει, λόγω διαφωνίας με τη διοίκηση). Ο Φίλιππος Κουλούρης, επιπλέον, αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, ο Νίκος Μίαρης είχε χάσει αρκετές προπονήσεις, ακόμη και στον νεαρό, Φίλιππο Βλάσση προέκυψε... αμυγδαλίτιδα!

Τον αγώνα «σφύριξε» ο Πρεβεζάνος, Ρίππης (Τσόγκας, Λαζάρης), που «κιτρίνισε» τους Μπαλάφα, Τσάπαλη, Τσιγαρίδα- Γραικό, Γ. Μίαρη, Βάρθη. Ενώ στο 90’ απέβαλε, με απευθείας κόκκινη, τον Βάγια, για σκληρό φάουλ στον Βασιλάκη.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Β. Ξανθόπουλος): Καραγκούνης, Π. Σταμούλης, Τσιγαρίδας (88' Μπαλαδήμας), Κατσαρός (78' Ε. Σταμούλης), Πέτσας, Βασιλάκης, Τσάπαλης, Βερλέκης, Μάλλιος, Μπαλάφας, Αντωνίου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Γ. Κουρής): Νάος, Σουλάνης, Βάγιας, Γραικός, Γ. Μίαρης, Βάρθης, Μιτσούλης, Ρωμαντζάς, Τσεβανίδης, Π. Μίαρης, Κουλούρης (75' Βούλγαρης).



corfusports.gr