Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Pre: Πάει να γράψει ιστορία!


Πανέτοιμο για την ιστορική «πρώτη» στη Δ’ το Περιβόλι, απέναντι στην εκ των φαβορί, ΑΕ Μεσολογγίου – Εκτός ο Φ. Βλάσσης, μάλλον παίζει ο Βάγιας – Με Καβαλλάρη η αποστολή της ΑΕΜ – Οι προπονήσεις... προσομοίωσης και τα (εξαιρετικά) φιλικά.

Και η μεγάλη ώρα βρίσκεται, πια, προ των πυλών... Αντίστροφα μετρά, λοιπόν, η Αναγέννηση Περιβολίου για την ιστορική «πρώτη» της στη Δ’ Εθνική. Την Κυριακή (21/10, 15.00), στο Περιβόλι, απέναντι στην ΑΕ Μεσολογγίου.
Εξαιρετικά δύσκολο το έργο της ομάδας του Κουρή, καθώς, πέρα απ’ τη λογική νευρικότητα της ιστορικής πρεμιέρας, της έλαχε και μία απ’ τις, κατά τεκμήριο, ισχυρότερες ομάδες της κατηγορίας. Το καλό, ωστόσο, είναι πως να χάσει κάτι η Αναγέννηση, δεν έχει. Οπότε...
Στα αγωνιστικά, οι Νότιοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους, με μοναδικό «πονοκέφαλο» την απουσία του Φίλιππου Βλάσση (τραυματίας). Από πρόβλημα τραυματισμού προέρχεται και ο Απόλλωνας Βάγιας, εκτιμάται, ωστόσο, ότι θα δώσει το «παρών».
Στην Αναγέννηση ποντάρουν ιδιαίτερα στη στήριξη του κόσμου της ομάδας. Ο οποίος, άλλωστε, και την περσινή, ιστορική σεζόν της ανόδου, κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, το κάλεσμα που απηύθυνε το ΔΣ της ομάδας, μαζί, βεβαίως, με τις συμβουλές προς... ναυτιλομένους, ώστε η συμπεριφορά των φιλάθλων να να προάγει τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό.
Με Καβαλλάρη έρχεται το Μεσολόγγι
 Η ΑΕ Μεσολογγίου ολοκλήρωσε σήμερα, Παρασκευή (19/10) την προετοιμασία της, με τον Χρήστο Βασιλείου (παρέμεινε από πέρσι) να ανακοινώνει, στη συνέχεια, την 19μελή αποστολή: Δουλιώτης, Ρόκκος, Π. Μακρής, Μπαλαούρας, Δάρδας, Πελέκης, Νικολόπουλος, Β. Νούλας, Πασπαλιάρης, Φράγκος, Κολοβάκης, Καρακίτσος, Χαράτσης, Καντάνης, Καβαλλάρης, Πέντσας, Τσιούνης, Ξευγένης και Πετσίνης.
Σημείωση: ο Θανάσης Καβαλλάρης (24 ετών, επιθετικός) αποτελεί και το πολύ μεγάλο καλοκαιρινό απόκτημα της ομάδας (τον ήθελε διακαώς και ο Βύζαντας Μεγάρων). Σωστά, ο τέως άσος της ΑΕΚ Λάρνακας και ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα του Θεσπρωτού. Μόλις υπέγραψε, οριοθέτησε και τους πραγματικούς στόχους της ομάδας: «Μόνο η άνοδος στη Γ’ Εθνική...».
Διανυκτέρευση και... προσομοίωση!
Οι Κυανόλευκοι αναμένονται στο νησί αύριο, Σάββατο (20/10) το απόγευμα, ενώ, μετά το ματς, θα διανυκτερεύσουν στην Κέρκυρα, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής τη Δευτέρα το πρωί. Όπως προκύπτει και απ’ την αποστολή, ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν «παίζουν». Με εξαίρεση, ίσως, τον Δενδρινό, ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα κι έμεινε εκτός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η ΑΕΜ έκανε, τις τελευταίες μέρες, αρκετές προπονήσεις στο ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου. Ο λόγος; Διαθέτει πλαστικό. Κι επειδή το ματς του Περιβολίου θα διεξαχθεί σε ανάλογο τάπητα, επιλέχτηκε η μελετημένη «πολιτική» της... προσομοίωσης!
Έπεισε από τα φιλικά...
Η «αγωνιστική» της προετοιμασία για την πρεμιέρα, ολοκληρώθηκε με ήττα: συγκεκριμένα, 2-1, από την Δόξα Μανωλιάδας. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν... ξεγελά για τη δυναμική του συγκροτήματος του Βασιλείου. Και η οποία διεφάνη, τόσο από τα σχόλια των νικητών (σύμφωνα με τον Τύπο της περιοχής, υποστήριζαν ότι ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισαν στην προετοιμασία, αν και αγωνίστηκαν και με ομάδες Football League 2, όπως ο Πανηλειακός και η Ζάκυνθος), όσο και απ’ τα αποτελέσματα των υπόλοιπων φετινών αγώνων του.
Φιλικών (2-0 την Αχαϊκή, 3-1 την ΑΕ Καραϊσκάκη, 3-2 τον Ατρόμητο Λάππα, 3-2 τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου, 1-1 με Πανηλειακό, 2-0 τον Άρη Αιτωλικού, 2-1 το Θέρμιο...), Κυπέλλου (2-1 τον Ναυπακτιακό, 3-0 τον Παναμβρακικό), το Super Cup. Όπου και κατέκτησε την κούπα, επικρατώντας, με 3-2 (ξανά) του Άρη Αιτωλικού.
Ετούτο ναι, τη συνδέει με το Περιβόλι. Την επίσης νικήτρια του (κερκυραϊκού) Super Cup, επί των Ερασιτεχνών του ΑΟ Κέρκυρα (3-0).
> Tον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Αρτινός, Δ. Καλιακάτσος (Δ. Σαρλής, Γ. Μπουντούρης του ιδίου Συνδέσμου).
corfusports.gr