Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ-ΠΕΡΙΒΟΛΙ: «Κατέρρευσε» (ξανά) στην επανάληψη...


Αν και κράτησε για ένα ημίχρονο, το εφιαλτικό 20λεπτο 55’- 75’ «έσπρωξε» την ομάδα του Κουρή στη βαριά ήττα, απ’ τον ισχυρό Εθνικό (5-0) – Χατ τρικ ο Μπόμπορης.


*

Αν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες ήταν διάρκειας 45 λεπτών, οι εντυπώσεις απ’ τα δύο πρώτα ματς της Αναγέννησης θα ήταν, βεβαίως, διαφορετικές. Αλλά με «αν», δεν κάνεις προκοπή.

Το θέμα είναι πως ο «νομοθέτης» της μπαλίτσας, το έκανε 90λεπτο. Και για δεύτερη «καπάκι» αγωνιστική, μετά την πρεμιέρα με ΑΕΜ, το Περιβόλι βίωσε το στενάχωρο, όπως και να το κάνεις, concept «αξιοπρεπές 0-1 ημίχρονο, πολλά στο τελικό».

Τούτη τη φορά, θύτης ήταν ο ισχυρός Εθνικός Φιλιππιάδας. Και το final score, 5-0. Με... κατάρρευση στο β’. Μπορεί, βλέπετε, η ομάδα του Κουρή να βρέθηκε πίσω στο σκορ περίπου με το «καλημέρα» (2’, Γιάτσε, με σουτ μέσα από την περιοχή), λίγο, ωστόσο, το... άγχος που φάνηκε να έχουνε οι γηπεδούχοι- φαβορί, περισσότερο ο εξαιρετικός Βασίλης Νάος (σούπερ επεμβάσεις στο 8’, σε φάουλ του Μπούρμπου, στο 13’, σε πλασέ του Γιάτσε, στο 17’ σε προσπάθεια του Μπόμπορη), έφυγε το 45λεπτο στο όριο.

Ο... εφιάλτης για τους Νότιους έβγαλε νύχια στο 20λεπτο 55’- 75’ (με την είσοδο του Κόλλινς να βοηθά χαρακτηριστικά τους Κυανόλευκους). Αρχής γενομένης, από το γκολ του Μπόμπορη στο 58’ (κοντινή προβολή, μετά από σέντρα του Ναυρόζογλου, από δεξιά), που έκανε το «καθαρό», πια 2-0. Οι γηπεδούχοι «λύθηκαν», οι Κερκυραίοι αντιλήφθηκαν ότι η δουλειά είχε... στριμώξει, πια, για τα καλά, ήρθε, κάπως έτσι, το... κακό! Με τον (κορυφαίο) Μπόμπορη, σε ρόλο... δήμιου!

Αυθεντικό χατ- τρικ, με άλλα δύο, στο 60’ (3-0, κεφαλιά- ψαράκι, μετά από σέντρα του Μπούρμπου) και το 75’ (5-0, με κοντινό πλασέ) κι ενώ, ενδιάμεσα (69’), αφ’ ενός ο Θεοδώρου (από σέντρα Ναυρόζογλου και... προσποίηση του Μπόμπορη), είχε προσθέσει τη δική του πινελιά (4-0) και, αφ’ ετέρου, η Φιλιππιάδα έβγαλε κι επιπρόσθετους κινδύνους. Όπως εκείνος του 62’ (stop Νάου σε τετ α τετ με Μπόμπορη) και του 65’, με το (ακυρωθέν, ως οφσάιντ) γκολ του Θεοδώρου.

Και ο... αντίλογος; Λίγα πράγματα. Όπως ένα σουτ του Δ. Βλάσση στο 22’, δίπλα απ’ τα δοκάρια του Μπαντή.

Έχει φανεί προ πολλού πως η αμυντική λειτουργία δεν αποτελεί το δυνατό «χαρτί» της ομάδας του Κουρή. Απέναντι σε δύο απ’ τις, κατά τεκμήριο, ισχυρότερες ομάδες του ομίλου (αρχή κι αυτή που «κάθισε» στο Περιβόλι...), ήταν εκ προοιμίου πιθανό να «φανούν» ακόμη παραπάνω. Και φάνηκαν...

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ηπειρώτης, Γιώτης (Σιόντης, Θανασιάς). «Κιτρίνισε» τους Μπούρμπο, Θεοδώρου- Βλάσση.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Γ. Γιάννος): Μπαντής, Ναυρόζογλου, Μπούρμπος, Διαμάντης (70’ Ρούμπος), Μούτας (56’ Κόλλινς), Λέντζος, Γιάτσε, Τσακανίκας, Κολιάκης (46’ Κοντογιώργος), Μπόμπορης, Θεοδώρου.

ΠΕΡΙΒΟΛΙ (Γ. Κουρής): Νάος, Σουλάνης, Ρωμαντζάς, Γραικός (75’ Κ. Μήτσουλης), Γ. Μίαρης, Βάγιας (73’ Βάρθης), Γ. Μήτσουλης, Τσεβανέδης, Δ. Βλάσσης, Π. Μίαρης, Φ. Βλάσσης (46’ Κουλούρης).

> Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 350 φίλαθλοι.
corfusports.gr