Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Στο ρελαντί ο Χαρ. Τρικούπης και …+34


Γ.Σ. ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ – Α.Σ. ΛΕΩΝ   73-40
allsportsagrinio.gr
Σε ένα κλειστό γυμναστήριο Μεσολογγίου κατάμεστο , για μια ακόμη φορά , από τους πολλούς φίλους του μπάσκετ της πόλης μας, ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν ο νικητής επί του συντοπίτη Λέων BC στο ντέρμπυ του περασμένου Σαββάτου.
Οι τυπικά γηπεδούχοι φρόντισαν ώστε το παιχνίδι να διεξαχθεί σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή με μουσική ,ως συνήθως ,στα κενά διαστήματα του αγώνα. Επιπλέον, πριν από το τζαμπολ του αγώνα έγινε η παρουσίαση των ομάδων, με τους φιλάθλους να προσφέρουν το ζεστό τους χειροκρότημα στους αθλητές και των δυο συλλόγων. Μάλιστα μετά την παρουσίαση αθλητές και προπονητές των δυο ομάδων έκαναν κοινή ομαδική φωτογράφιση αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο στο Μεσολογγίτικο κοινό ότι οι δυο σύλλογοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αξίζουν δε, συγχαρητήρια στους αθλητές και των δύο ομάδων καθώς και μέσα στο παρκέ απέδειξαν ότι το ήθος και η αγάπη τους για το μπάσκετ τους ενώνει.
Στο αγωνιστικό κομμάτι , τώρα, ο τυπικά γηπεδούχος, Τρικούπης ξεκίνησε μουδιασμένα. Τα «λιοντάρια» μπήκαν στο παρκέ με περισσότερο πάθος και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το νευρικό και άρρυθμο ξεκίνημα των γηπεδούχων. Προηγήθηκαν με 3-2 και αργότερα ισοφάρισαν 7-7 , δείχνοντας ότι θα παλέψουν για να πάρουν ό,τι καλύτερο από το παιχνίδι. Κάπου εκεί οι παίκτες του Τρικούπη άρχισαν να βρίσκουν τις λύσεις στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων και απέκτησαν διαφορά 5 πόντων με τη λήξη του δεκαλέπτου (16-11).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. «Τα Λιοντάρια» άντεξαν για περίπου 5 λεπτά να είναι κοντά στο σκορ , όμως η αδυναμία στις επιθετικές τους επιλογές σε συνδυασμό με μικρά ξεσπάσματα των παικτών του Τρικούπη, άνοιξε την ψαλίδα και το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να παίρνουν διαφορά ασφαλείας 15 πόντων (40-25). Ίδια εικόνα και στη συνέχεια με τον Τρικούπη να συνεχίζει να είναι νευρικός και να αποδίδει μέτριο μπάσκετ, αλλά με τη διαφορά να αυξάνεται καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί στις επιθετικές τους επιλογές. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 51-28 υπέρ του Τρικούπη και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους δυο προπονητές να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα. Το τελικό 73-40 θα μπορούσαμε να πούμε ότι κρίνεται δίκαιο με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στο παρκέ. Συμπερασματικά, ο Τρικούπης κατάφερε, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, να κάνει την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και να πηγαίνει την επόμενη εβδομάδα με ανεβασμένη την ψυχολογία στη Ναύπακτο για να παίξει το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Λέων αγωνίστηκε με πάθος και κρατώντας την εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου είναι σίγουρο ότι θα έχει καλύτερη τύχη στη συνέχεια του πρωταθλήματος . Αξίζουν, για μια ακόμη φορά, συγχαρητήρια στου αθλητές και των δύο ομάδων για την άψογη συμπεριφορά τους στο παρκέ.
Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Γαλάνης και Μούτσιος ενώ από τους τυπικά φιλοξενούμενους οι Γρατσινόπουλος και Ζαϊμης.
Δεκάλεπτα: 15-9,40-25,51-28,73-40
Τρικούπης: Μπαντάς 1, Βουκελάτος,Μούτσιος 13(1), Σιούλας,Καραντινός 5(1),Δημητρόπουλος 2, Κατωπόδης 16,Πάσσιος 2, Μπόσμος 8, Μακρόπουλος 9(1), Γαλάνης 11(1), Μπιτινής 6

ΛΕΩΝ :Γρατσινόπουλος 16 (1) , Τέγας 2 , Κουφός 5 , Ζαΐμης 6, Δάλαρης 2 , Μπέλλας 4, Ηγούμενος 3