Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Παίδες : ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας 1-2








Φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους παίδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας και στους αντίστοιχους της Αιτωλοακαρνανίας. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στο τελευταίο 5λεπτο και πήραν την φιλική νίκη με σκορ 1-2.
Το φιλικό διεξήχθη την Κυριακή 16/9 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι. Είχε διάρκεια 50 λεπτών, συνολικά δηλάδη δυο 25λεπτα.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου αγωνίστηκε χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμη προετοιμασία, ωστόσο αν και έπαιξε με αρκετούς μικρότερους παίκτες ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Έδειξε θετικά στοιχεία δείχνοντας ότι υπάρχει ταλέντο και μέλλον. Μάλιστα κατάφερε να μην απειληθεί καθόλου στο πρώτο μέρος και να πάρει «κεφάλι» στο σκορ με τον 13χρονο ταλαντούχο επιθετικό Πάνο Λιάγκα.
Η Αιτωλοακαρνανία του Νίκου Παλάντζα είχε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε την φλύαρη υπεροχή χωρίς να απειλεί ουσιαστικά. Ανέβασε στροφές όταν έμεινε πίσω στο σκορ και χάρις την εμπειρία της έφτασε στην ανατροπή με σκόρερ τους Χριστογιάννη και Κουφό. Συγχρόνως έχασε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει και άλλον τον δείκτη του σκορ.

Με διαφορά ύψους
Αρκετούς νεαρότερους παίκτες είχε η ΕΠΣΕ και η διαφορά ύψους των δυο ομάδων εξ αιτίας της ηλικιακής διαφοράς ήταν εμφάνισης. Η κατηγορία παίδων απαρτίζεται από παιδιά γεννημένα το 1998-99.



Απουσία ΕΠΣΕ



Το φιλικό των παίδων, όπως και αυτό τον νέων είχε στόχο την σύσφιξη των σχέσεων των δυο ΕΠΣ, παρόλα αυτά κανένα μέλος του συμβουλίου της ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν παρακολούθησε το φιλικό. Παρών ήταν ο ενωσιακός προπονητής Δημήτρης Αντωνίου, ο προπονητής της Ακαδημίας Χρήστος Καλαμπάκας, ο πρώην Πρόεδρος και παράγοντας της Μυρίκης Γιώργος Λιάγκας και ο παράγοντας και βοηθός προπονητή των Αγράφων Δημήτρης Αθανασόπουλος.



Α΄ μέρος

Ανιαρό ματς
Χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες κύλησε το πρώτο 25λεπτο, όπου οι δυο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

Αντικατάσταση Νταλακούρα
Ο Νταλακούρας της Αιτωλοακαρνανίας διαμαρτυρήθηκε έντονα στον βοηθό Κόγια για μια υπόδειξη του και αμέσως αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Κουφός.






Οι καλύτερες φάσεις
20΄ : Ο Καβαλάρης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Γιαννιώτης πήρε την κεφαλιά και το σουτ του Αμπομπισάν πέρασε πάνω από την εστία του Γιόγιου.
25΄ : Ο Λιάγκας έβγαλε την μπαλιά για τον Σερπάνο, που εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα και πλάσαρε αδύναμα από τα όρια της περιοχής, με τον Ρηγάνο να τρέχει προς τα πίσω μπλοκάρει την τελευταία στιγμή.

Β΄ μέρος

Προβάδισμα με Λιάγκα



Στο 7ο λεπτό του 2ου μέρους ο Πάνος Λιάγκας άνοιξε το σκορ για τους Ευρυτανίας έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Φλοριάν Μπούτσι από δεξιά.



Ολική ανατροπή στο φινάλε














Οι Αιτωλοακαρνάνες στο τελευταίο 5λεπτο σκόραραν δυο φορές και πανηγύρισαν την φιλική νίκη. Ο Χριστόγιαννης στο 45΄ μετά από έξοχη προσπάθεια ισοφάρισε σε 1-1 και στο 50΄ ο Κουφός με ωραίο πλασέ χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Ο πρώτος ξεκίνησε αγωνιζόμενος σαν στόπερ, αλλά προωθήθηκε μετά το 1-0 στην επίθεση και έδειξε αρκετά καλά στοιχεία.



Οι καλύτερες φάσεις
26΄ : Προσπάθεια του Ρούσση από αριστερά και σουτ από καλή θέση μπλόκαρε ο Νούλας.
32΄ : Ο Μπούτσι σέντραρε όμορφα από δεξιά, ο γκολκίπερ της Αιτωλοακαρνανίας έκανε άστοχη έξοδο και από κοντά ο Λιάγκας με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0).
40΄ : Σουτ του Χριστογιάννη εκτός περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
45΄ : Ο Χριστογιάννης έκανε την επέλαση μπήκε στην περιοχή της Ευρυτανίας και με σουτ στην αριστερή γωνία του Νούλα ισοφάρισε σε 1-1.
50΄ : Ο Κουφός με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της Ευρυτανίας και πραγματοποίησε το τελικό 1-2.

Αναχώρηση μετά την λήξη
Στις 1.30 όταν και ολοκληρώθηκε το φιλικό των παίδων αποχώρησε από το Καρπενήσι η αποστολή της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, η οποία προετοιμάστηκε για 3 ημέρες στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου) : Γιόγιος, Χρυσικός, Μπλέντζος, Κολοκύθας, Κατσαρός, Πλεξίδας, Σερπάνος, Μπούτσι, Λιάγκας, Γιαννιώτης, Τάσιος
Αγωνίστηκαν και οι : Νούλας, Φύκας, Καραθάνος, Μακρυπίδης, Μπουμπουρής

Αιτωλοακαρνανία (Νίκος Παλάντζας) : Ρηγάνος, Κούτσης, Γιαννιώτης, Χριστογιάννης, Τσιαντής, Αμπομπισάν, Καβαλλάρης, Βασιλείου, Ανδρεόπουλος, Ρούσσης, Νταλακούρας
Έπαιξαν και οι : Κοτσαφτίκης, Κουφός, Καρύπης, Πατήλας, Σταμάτης, Ντίνος

Διαιτητής : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Λεωνίδας Κόγιας (Ποδοσφαιριστής Αγράφων)


Πηγή : EvrytaniaSport