Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

το μεγάλο πρόβλημα!!!! παντού στην Ελλάδα......

Αυστηρή η λειτουργία των ακαδημιών της ΑΕΛ



Ανακοίνωση σχετικά με τον ρόλο των γονέων των αθλητών στην ομαλή λειτουργία των ακαδημιών της, ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΑΕΛ 1964, σύμφωνα με την οποία ορίζει τους κανόνες ορθής συνεργασίας των μελών της, προς γνώση και συμμόρφωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Αθλητική Ένωση Λάρισας - ΑΕΛ 1964 είναι ένα άρτια οργανωμένο σωματείο, που λειτουργεί και διοικείται από εκλεγμένα θεσμικά όργανα σύμφωνα με το καταστατικό του και το νόμο.

Έξωθεν παρεμβάσεις στη λειτουργία του Σωματείου και των αθλητικών του τμημάτων δεν γίνονται επ’ ουδενί δεκτές από τη διοίκηση του Σωματείου, που μόνη αυτή φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη λειτουργία του Σωματείου.

Ο ρόλος των γονέων των αθλητών στην ομαλή λειτουργία των ακαδημιών του Σωματείου μας είναι σημαντικός, αλλά απολύτως επικουρικός, υπό την έννοια ότι μπορούν να αναφέρουν στα αρμόδια συλλογικά όργανα επισημάνσεις, παρατηρήσεις και παράπονα και να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους στο πλαίσιο του υφιστάμενου εσωτερικού κανονισμού.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν υφίσταται δικαίωμα συναποφάσεως ή παρεμβάσεως γονέων στο έργο της διοίκησης, των οργάνων της και των προπονητών.

Ομοίως, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται απόπειρα δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων για το Σωματείο (πχ. δια του τύπου), παρακάμπτοντας πλήρως τα όργανα του Σωματείου. Παρόμοιες συμπεριφορές προδίδουν πλήρη άγνοια -αν όχι πλήρη έλλειψη σεβασμού- απέναντι στην ιστορικότητα και το ειδικό βάρος του Σωματείου της ΑΕΛ.

Ως διοίκηση της ΑΕΛ 1964 έχουμε πλήρη συναίσθηση της βαριάς ευθύνης που φέρουμε. Πασχίζουμε καθημερινά, ώστε ΟΛΟΙ οι αθλητές της ΑΕΛ να έχουν ίση και δίκαιη μεταχείριση στο αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας των ακαδημιών μας, ανεξαρτήτως της ιδιότητας, του επαγγέλματος, των γνωριμιών ή της οικονομικής επιφάνειας των γονέων τους.

Κατά συνέπεια όλων των ανωτέρω, συμπεριφορές μεμονωμένων γονέων αθλητών ή τρίτων που βάζουν εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία των Ακαδημιών της ΑΕΛ, προσβάλλουν την ιστορία του Σωματείου μας, και αδικούν την μεγάλη πλειοψηφία των συνειδητοποιημένων γονέων και αθλητών, είναι καταδικαστέες και εξετάζονται κατά περίπτωση από το Δ.Σ. του Σωματείου. Όσοι δεν σέβονται την ΑΕΛ, την λειτουργία και την Ιστορία της, δεν έχουν θέση σε αυτή».