Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Προκρίθηκε στην Elite Round η εθνική Νεανίδων (U19)!



 Νέα επιτυχία για την εθνική Νεανίδων (U19) που προκρίθηκε στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Η Ελλάδα πέρασε στην επόμενη φάση ως μία από τις καλύτερες τρίτες των 12 προκριματικών ομίλων και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να αναδειχθεί ως καλύτερη όλων με το πέρας της α΄ φάσης. Εως τώρα, πάντως, με ολοκληρωμένη την εικόνα των 11 εκ των 12 ομίλων, η ομάδα του Αντώνη Πριόνα είναι η καλύτερη τρίτη, από τις συνολικά τέσσερις που προκρίνονται.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στον «χρυσό» βαθμό που κατέκτησε τον Σεπτέμβριο εναντίον της Ρωσίας. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερα εάν υπήρχε στοιχειώδεις οργάνωση στο ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί οι αγώνες στον όμιλο της εθνικής (12ος) διεξήχθησαν από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, δηλαδή συνέπεσαν με την έναρξη της... προετοιμασίας των ελληνικών ομάδων για το πρωτάθλημα γυναικών το οποίο άρχισε στα μέσα Οκτωβρίου.
 Ομως, αυτά τα κορίτσια τα κατάφεραν και πάλια. Η Χατζηχαριστού, η Καββούρη, η Πατερνά, η Κατηρτσίδου, η Τσακίρη, η Παλαμά, η Καλδή, η Πούλιου, η Παπαϊωάννου, η Γούλα, η Γεωργαντζή, η Καπνίση, η Χατζηνικολάου, η Δρακωνάκη, η Σαχινίδου, η Γκάτσιου, η Μετοικίδου και όλες οι άλλες 17χρονες και 18χρονες (γεννηθείσες το 1999 και το 2000) που μετείχαν στους προκριματικούς, δίνουν ραντεβού για την Elite Round τον προσεχή Μάρτιο.
Φιλοδοξία υπάρχει για το «κάτι» παραπάνω, όπως εξηγεί με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αντώνης Πριόνας:
«Η πορεία μας και η πρόκριση αποτελούν μια δίκαιη επιτυχία. Θα μπορούσαμε να ήμαστε στις δύο πρώτες και να προκριθούμε χωρίς να περιμένουμε την εξέλιξη των άλλων ομίλων, αν οι αγώνες είχαν διεξαχθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες. Το σίγουρο είναι ότι θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στην Elite Round. Αυτή η ομάδα, μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από τις προηγούμενες. Γενικά το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται στην ακμή του τα τελευταία χρόνια. Ημαστασν σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Τώρα προέχει ο σχεδιασμός για την προετοιμασία μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ