Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ανακοίνωση ΚΕΔ/ΕΠΟ για σεμινάρια προεπιλογής περιόδου 2017-2018

 Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνεται η αναλυτική διαδικασία (ημερομηνίες, απαραίτητα δικαιολογητικά/έγγραφα κλπ.), για τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτησίας όλων των εθνικών κατηγοριών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια προεπιλογής για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.



Αναλυτικά:
Οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτησίας όλων των εθνικών κατηγοριών (αξιολογημένοι την αγωνιστική περίοδο 2016-2017), αλλά και οι υποψήφιοι νέοι παρατηρητές-εκπαιδευτές υποχρεούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση (με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσής τους) στο fax 210 9359666, αποκλειστικά και μόνο στις παρακάτω ημερομηνίες:
-Διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας 1ης κατηγορίας, από 25 Απριλίου έως 28 Απριλίου 2017.
-Διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας 2ης κατηγορίας, από 2 Μαΐου έως 5 Μαΐου 2017.
-Διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας 3ης κατηγορίας, από 8 Μαΐου έως 12 Μαΐου 2017.
-Διαιτητές, παρατηρητές διαιτησίας 4ης κατηγορίας, γυναίκες διαιτητές 1ης και 2ης κατηγορίας και γυναίκες βοηθοί 1ης κατηγορίας από 15 Μαΐου έως 19 Μαΐου 2017.
-Όσοι είναι μόνο εκπαιδευτές θα υποβάλλουν αίτηση από 22 Μαΐου έως 25 Μαΐου 2017.
-Υποψήφιοι νέοι παρατηρητές-εκπαιδευτές, που δεν ανήκουν σε καμία κατηγορία, θα υποβάλλουν αίτηση από 29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2017.
Επισημαίνεται ότι:
ικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχουν και όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο περιόδου 2016-2017 και απέτυχαν σεγραπτές ή αγωνιστικές δοκιμασίες και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό Διαιτησίας.
-Η υποβολή αιτήσεων από νέους υποψήφιους διαιτητές 4ης κατηγορίας και νέους υποψηφίους βοηθούς διαιτητές 3ης κατηγορίας, η σχετική ημερομηνία θα καθορισθεί με νεότερη ανακοίνωση.
-Οι εκπαιδευτές θα υποβάλουν αίτηση στην ίδια χρονική προθεσμία που θα υποβάλλουν και ως παρατηρητές.
-Το ποσό του παραβόλου συμμετοχής καθώς και οι τράπεζες με τους σχετικούς λογαριασμούς κατάθεσης θα γνωστοποιηθούν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ στις ΕΔ/ΕΠΣ.
Επίσης για να γίνει δεκτή η συμμετοχή στα σεμινάρια προεπιλογής απαιτείται:
-Οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτησίας να προσκομίσουν υποχρεωτικά κατά την προσέλευση τους αντίγραφο ποινικού μητρώου. Οι νέοι υποψήφιοι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτησίας να προσκομίσουν επιπρόσθετα και πιστοποιητικό γέννησης.
-Οι παρατηρητές και εκπαιδευτές να προσκομίσουν υποχρεωτικά: αντίγραφο ποινικού μητρώου, το αποδεικτικό κατάθεσης παραβόλου καθώς και αντίγραφο του ανώτερου τίτλου σπουδών, το οποίο να έχει εκδοθεί πρόσφατα από τη σχολή αποφοίτησης τους και μόνο (π.χ. εξατάξιο γυμνάσιο, λύκειο ή άλλη ισότιμη σχολή, πανεπιστήμιο κ.ο.κ.). Οι κατέχοντες τίτλο σπουδών ισότιμης σχολής θα πρέπει να προσκομίσουν και τη σχετική βεβαίωση ισοτιμίας από τον αρμόδιο φορέα.
-Οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές όλων των κατηγοριών να προσκομίσουν πρόσφατο τεστ κοπώσεως και υπέρηχο καρδιάς από Δημόσιο Νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό με τις σχετικές γνωματεύσεις.
-Οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές όλων των κατηγοριών να προσκομίσουν οφθαλμολογική εξέταση από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό με τις σχετικές γνωματεύσεις (οπτικής οξύτητας-αντίληψης χρωμάτων).